جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تشریح جزییات دریافت کد بورسی غیرحضوری/ آیا حساب بانکی بی‌هویت‌ها دردسرساز می‌شود؟

24 خرداد 1401
تشریح جزییات دریافت کد بورسی غیرحضوری/ آیا حساب بانکی بی‌هویت‌ها دردسرساز می‌شود؟

به گزارش بانک اول محمدعلی دهقان دهنوی درباره روند صدور کد بورسی غیرحضوری و تصمیم دولت برای چگونگی اجرای آن اظهار داشت: درباره امکان صدور غیرحضوری کد بورسی قوانین موجود را مورد بررسی قرار دادیم و برای حذف مرحله احراز هویت حضوری افراد برای این اقدام، نیاز به اصلاحاتی در قانون است.

وی با بیان اینکه در حال حاضر 4 مرحله احراز هویت برای صدور کد بورسی در حال انجام است، گفت: در مرحله اول، افراد در سامانه به صورت الکترونیکی ثبت نام می‌کنند و اطلاعات وارد شده توسط افراد با اطلاعات موجود در سازمان ثبت احوال تطابق داده می‌شود.

معاون اقتصادی وزارت اقتصادی افزود: مرحله دیگر از طریق سیم کارتی که به نام افراد است، طی می‌شود و کدی به شماره همراه فرد ارسال می‌شود و فرد اگر مالک سیم کارت باشد، آن را دوباره در سیستم ثبت و ارسال می‌کند. با انجام این اقدام به نوعی تایید می‌شود که خود فرد در حال ثبت نام است.

دهقان دهنوی ادامه داد:‌ در مرحله دیگر فرد شماره حساب بانکی را در سیستم و سامانه اعلام می‌کند و این شماره حساب بانکی از طریق داده‌های پایه بانک‌ها بررسی و صحت سنجی و در نهایت هویت فرد تایید می‌شود.

وی گفت: بنابراین تمام این سه مرحله در حال حاضر به صورت کامل الکترونیکی انجام می‌شود.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به مرحله چهارم صدور کد بورسی برای مردم اظهار داشت: مرحله چهارم در این فرایند که مورد بحث و مناقشه بوده، این است که از افراد خواسته می‌شود بعد از طی سه مرحله، برای تایید احراز هویت در دفاتر پیشخوان یا کارگزاری‌ها حضور داشته باشند، تا کارت ملی افراد رویت و با اطلاعات ثبت شده تطبیق داده شود و احراز هویت نهایی انجام صورت بگیرد.

دهقان دهنوی تاکید کرد: از نظر ما سه مرحله الکترونیکی برای دریافت کد بورسی کفایت می‌کند و هیچ نیازی به مرحله چهارم نیست چراکه کسی که بخواهد هویت فرد دیگر را جعل کند و به جای او کد بورسی بگیرد، باید هم اطلاعات شناسایی آن فرد را به طور دقیق و کامل داشته باشد و هم کارت بانکی، تلفن همراه و سیم کارت و شماره حساب وی دسترسی داشته باشد که بعید است فردی به صورت ناخواسته تمام این اطلاعات را در اختیار داشته باشد یا این اطلاعات را هک و از آن سوء استفاده کند.

وی ادامه داد:‌ در این باره به قانون مراجعه کردیم، مصوبه‌ای وجود دارد در آن به این موضوع اشاره شده که ارایه خدمات پایه بدون احراز هویت حضوری امکان پذیر نیست و براساس این مصوبه مرحله چهارم برای صدور کد بورسی تعریف شده تا از نظر بحث حقوقی مشکلی پیش نیاید.

معاون اقتصادی وزارت اقتصاد گفت: برای حذف مرحله چهارم و ارایه کد بورسی بدون نیاز به حضور فیزیکی، پیشنهاد ما این بوده که این موضوع در دولت مطرح شود چراکه مصوبه هیات وزیران است. پیشنهاد ما این بوده که با استناد به اینکه احراز هویت حضوری در بانک‌ها انجام شده، این مصوبه اصلاح شود. به طور کلی ارایه خدمات پایه اگر می‌تواند مستند به احراز هویت حضوری دیگر باشد دیگر نیازی به احراز هویت حضوری مجدد نداشته باشد.

وی درباره احتمال استغاده از اطلاعات حساب بانکی بی‌هویت در اخذ کد بورسی و معاملات یک نفر با چند کد بورسی در صورت حذف احراز هویت حضوری تاکید کرد: برخی از افراد در ازای پرداخت وجهی از اطلاعات بانکی عده‌ای استفاده می ‌کنند. در این فرایند معمولا افراد به بانک‌ها مراجعه، حساب بانکی افتتاح می‌کنند و شماره بانکی و اطلاعات آن را بابت دریافت مبالغی در اختیار سودجویان قرار می‌دهند.

دهقان دهنوی تاکید کرد: برای سودجویان استفاده از این افراد برای اخذ کدبورسی به صورت حضوری دردسری دارد چراکه در ازای وجهی این افراد را به دفاتر پیشخوان برده و برای آن‌ها کد بورسی دریافت می‌کنند و بنابراین اگر کسی قصد سودجویی داشته باشد می‌تواند این اقدام را هم در شرایط دریافت کد بورسی غیر حضوری و هم حضوری انجام دهد. اما عدم حذف احراز هویتی به صورت حضوری برای مردم مشکل ایجاد می‌کند و این ازدحام برای دریافت کد بورسی ورود سرمایه مردم به بورس را به تاخیر می‌اندازد و سلامت افراد در این شرایط را تهدید می کند./ایلنا

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها