جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

سهام عدالت هر نفر چند میلیون تومان است؟

24 خرداد 1401
سهام عدالت هر نفر چند میلیون تومان است؟

 


به گزارش بانک اول سهام عدالت هر مشمول در ۱۳ سالی که از زمان عرضه آن گذشته تقریبا ۱۸ برابر شده است. یعنی آن‌هایی که در زمان واگذاری سهام عدالت، یک میلیون تومان سهام داشتند، احتمالا تا حالا ارزش پولشان به ۱۸ میلیون تومان رسیده. همچنین سهام عدالت ۵۰۰ هزار تومانی تقریبا ۹ میلیون تومان ارزش دارد.
 
به گزارش فرارو، محاسبه دقیق ارزش سهام عدالت هر مشمول تقریبا امکانپذیر نیست، اما با مقایسه ارزش کلی سهام می‌توان به نتایجی رسید. مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا از سبد سهام عدالت رونمایی کرده و دقیقا گفته چند درصد از هر شرکت در اختیار سهام عدالت است. سبد سهام عدالت از ۴۹ شرکت مختلف تشکیل شده که ۳۶ مورد آن‌ها در بورس حاضر هستند.
 
با توجه به قیمت فعلی سهام هر کدام از این ۳۶ شرکت، می‌توان نتیجه گرفت که در حال حاضر کل سهام عدالت ۴۹ میلیون نفر مشمول، حدود ۴۷۸ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود. این رقم در کنار سهام شرکت‌های غیربورسی به ۴۸۱ هزار میلیارد تومان می‌رسد. در زمان واگذاری یعنی سال ۸۶ ارزش این سبد ۲۶.۶ میلیارد تومان بود و این یعنی در ۱۳ سال گذشته شاهد ۱۸ برابر شدن ارزش سهام عدالت هستیم. با این حساب می‌توان گفت: کسانی که سهام عدالت یک میلیونی داشتند، حالا ۱۸ میلیون تومان سرمایه پیش سازمان خصوصی‌سازی دارند و می‌توانند با آزادسازی سهام عدالت، اختیار این سرمایه را به دست بگیرند. در این گزارش ارزش سهام هر کدام از شرکت‌های بورسی را ارزیابی کرده‌ایم تا ببینیم چه مقدار سهام به نام مشمولان سهام عدالت است.
 

فهرست شرکت‌های حاضر در سبد سهام عدالت که ارزش کلی آنها به حدود ۴۷۸هزار میلیارد تومان می‌رسد

شرکت‌های حاضر در سبد سهام عدالت درصد مالکیت ارزش سهام عدالت
صنایع پتروشیمی خلیج فارس ۴۰ درصد ۱۰۸.۲ هزار میلیارد تومان
فولاد مبارکه اصفهان ۳۰ درصد ۶۲.۸ هزار میلیارد تومان
ملی صنایع مس ایران ۳۷ درصد ۵۳ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت تهران ۷۰ درصد ۳۷ هزار میلیارد تومان
بانک ملت ۳۰ درصد ۲۵.۹ هزار میلیارد تومان
گروه مپنا ۲۶ درصد ۲۱ هزار میلیارد تومان
چادرملو ۲۱ درصد ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان
پتروشیمی مارون ۳۰ درصد ۱۶.۸ هزار میلیارد تومان
بانک تجارت ۴۰ درصد ۱۴.۷ هزار میلیارد تومان
فولاد خوزستان ۳۰ درصد ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان
مخابرات ایران ۲۰ درصد ۱۳.۵ هزار میلیارد تومان
کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران ۲۴ درصد ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان
بانک صادرات ایران ۴۰ درصد ۱۱.۸ هزار میلیارد تومان
معدنی و صنعتی گل گهر ۱۱ درصد ۹.۹ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت بندرعباس ۲۰ درصد ۹.۷ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت اصفهان ۲۰ درصد ۹.۶ هزار میلیارد تومان
پتروشیمی جم ۱۵ درصد ۶.۶ هزار میلیارد تومان
فولاد آلیاژی ایران ۳۹ درصد ۴.۸ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت تبریز ۲۰ درصد ۴.۸ هزار میلیارد تومان
پتروشیمی تندگویان ۱۰ درصد ۳.۶ هزار میلیارد تومان
پارس سوئیچ ۴۶ درصد ۳.۵ هزار میلیارد تومان
آلومینیوم ایران ۳۰ درصد ۳.۲ هزار میلیارد تومان
بیمه دانا ۵۵ درصد ۲.۴ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت لاوان ۲۰ درصد ۱.۹ هزار میلیارد تومان
پالایش نفت شیراز ۲۰ درصد ۱.۷ هزار میلیارد تومان
سیمان دشتستان ۳۴ درصد ۱.۴ هزار میلیارد تومان
کارخانجات مخابراتی ایران ۳۵ درصد ۱.۱ هزار میلیارد تومان
پست بانک ۲۵ درصد ۹۸۳ میلیارد تومان
نیرو ترانس ۳۱ درصد ۸۱۱ میلیارد تومان
سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران ۲۳ درصد ۷۹۰ میلیارد تومان
سیمان داراب ۵۰ درصد ۷۱۰ میلیارد تومان
حمل و نقل پتروشیمی ۲۹ درصد ۲۳۴ میلیارد تومان
ایران خودرو یک درصد ۱۷۷ میلیارد تومان
سرمایه‌گذاری رنا دو درصد ۱۲۸ میلیارد تومان
سایپا یک درصد ۱۲۲ میلیارد تومان


۱- یکی از سهامداران عمده صنایع پتروشیمی خلیج فارس، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت هستند که ۴۰ درصد سهام آن را در اختیار دارند. سهام این شرکت با نماد فارس در یک سال گذشته بازدهی ۲۰۲ درصدی داشته. ارزش سهام عدالت در این شرکت حدود ۱۰۸ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
۲- ۳۰ درصد از سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در سبد سهام عدالت است. ارزش کل نماد فولاد در بورس رقمی حدود ۲۰۹ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود که سهم سبد سهام عدالت از آن حدود ۶۲.۸ هزار میلیارد تومان است. این شرکت در یک سال اخیر ۱۱۰ درصد بازدهی داشته است.
۳- شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت در مجموع ۳۷ درصد سهام شرکت ملی صنایع مس ایران را در اختیار دارند. این شرکت با نماد فملی در بورس معامله می‌شود و در یک سال اخیر تقریبا ۱۳۸ درصد بازدهی داشته است. ارزش سهام فملی در سبد سهام عدالت رقمی حدود ۵۳ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
۴- شرکت پالایش نفت تهران با نماد شتران در بورس فعال است. ارزش کل سهام این شرکت در بازار سرمایه به ۵۲.۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد که حدود ۷۰ درصد آن متعلق به سهام عدالت است. ارزش شتران در سبد سهام عدالت رقمی حدود ۳۷ هزار میلیارد تومان برآورد شده است.
۵- ۳۰ درصد بانک ملت در سبد سهام عدالت قرار دارد. از آنجا که ارزش کل این بانک به ۸۶ هزار میلیارد تومان رسیده، مشمولان سهام عدالت در مجموع ۲۵.۸ میلیارد تومان سهام بانک ملت دارند. این بانک در یک سال گذشته بازدهی ۲۲۷ درصدی داشته و ارزش آن تقریبا سه برابر شده است.
۶- ارزش گروه مپنا این روز‌ها به بیش از ۸۰.۷ هزار میلیارد تومان رسیده و ۲۶ درصد آن در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی است. با این حساب می‌توان گفت: ارزش سهام رمپنا در سبد سهام عدالت به ۲۰.۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد. پروه مپنا در یک سال گذشته بازدهی ۳۱۵ درصدی داشته و ارزش آن چهار برابر شده است.
۷- شرکت معدنی و صنعتی چادرملو با نماد کچاد در بازار سرمایه حضور دارد. ارزش سهام این شرکت در بورس به ۸۸.۲ هزار میلیارد تومان می‌رسد و با توجه به اینکه ۲۱ درصد آن در اختیار سهام عدالت است، می‌توان گفت: مشمولان سهام عدالت در مجموع ۱۸.۵ هزار میلیارد تومان سهام چادرملو دارند.
۸-  سهام پتروشیمی مارون با همین نماد در بازار بورس معامله می‌شود. ارزش آن در حال حاضر به حدود ۵۵.۹ میلیارد تومان رسیده که ۳۰ درصد آن معادل ۱۶.۸ هزار میلیارد تومان در اختیار سهام عدالت است. مارون یکی از بزرگترین شرکت‌های فرابورس به شمار می‌رود.
۹- ارزش سهام بانک تجارت در بورس ۳۶.۷ هزار میلیارد تومان است و ۴۰ درصد آن در سبد سهام عدالت قرار دارد. نماد وتجارت در یک سال اخیر حدود ۱۴۵ درصد بازدهی داشته است. اتفاقی که باعث شده سهم مشمولان سهام عدالت از این بانک به ۱۴.۷ هزار میلیارد تومان برسد.
۱۰- فولاد خوزستان با نماد فخوز در بورس فعال است. ارزش سهام این شرکت این روز‌ها به ۴۶.۲ هزار میلیارد تومان رسیده است. سهم سبد سهام عدالت از این شرکت تقریبا ۳۰ درصد است و ارزش آن به ۱۳.۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد.
۱۱- سبد سهام عدالت حدود ۲۰ درصد سهام اخابر دارد. این نماد متعلق به شرکت مخابرات ایران است که ارزش آن در بورس به ۶۷.۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد. با این حساب مشمولان سهام عدالت در مجموع ۱۳.۵ هزار میلیارد تومان اخابر دارند. این نماد در یک سال اخیر ۳۰۰ درصد بازدهی داشته است.
۱۲- سهام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با نماد حکشتی در بازار سرمایه معامله می‌شود و ارزش آن در مجموع ۵۲.۲ هزار میلیارد تومان است. ۲۴ درصد سهام این شرکت به ارزش ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان در سبد سهام عدالت قرار دارد.
۱۳- ۴۰ درصد سهام بانک صادرات ایران متعلق به مشمولان سهام عدالت است. این بانک در یک سال اخیر حدود ۱۲۱ درصد بازدهی داشته و ارزش آن به ۲۹.۵ هزار میلیارد تومان رسیده. تقریبا ۱۱.۸ هزار میلیارد تومان آن به سهام عدالت اختصاص دارد.
۱۴- شرکت معدنی و صنعتی گل گهر یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های گروه معدن است. ارزش آن این روز‌ها به ۸۹.۷ هزار میلیارد تومان می‌رسد و ۱۱ درصد سهام آن در سبد سهام عدالت قرار دارد. مشمولان سهام عدالت در مجموع ۹.۹ هزار میلیارد تومان سهام کگل دارند.
۱۵- ۲۰ درصد از سهام شرکت پالایش نفت بندرعباس در سبد سهام عدالت است. ارزش کل این شرکت که با نماد شبندر در بورس فعال است به ۴۸.۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد که سهم مشمولان سهام عدالت از آن تقریبا ۹.۷ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.
۱۶- نماد شپنا متعلق به شرکت پالایش نفت اصفهان است. ارزش فعلی آن در بورس به ۴۷.۸ هزار میلیارد تومان می‌رسد. ۲۰ درصد سهام این شرکت به ارزش ۹.۵ هزار میلیارد تومان متعلق به مشمولان سهام عدالت است.
۱۷- سهام عدالت تقریبا ۱۵ درصد سهام شرکت پتروشیمی جم را در اختیار دارد. ارزش این شرکت در بورس تقریبا ۴۴.۳ هزار میلیارد تومان است که شش هزار و ۶۴۵ میلیارد تومان آن به مشمولان سهام عدالت اختصاص دارد.
۱۸- فولاد آلیاژی ایران با نماد فولاژ در یک سال گذشته ۲۷۷ درصد بازدهی داشته و ارزش آن به ۱۲.۴ هزار میلیارد تومان رسیده است. ۳۹ درصد سهام این شرکت در سبد سهام عدالت قرار دارد که ارزش آن حدود چهار هزار و ۸۳۸ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
۱۹- نماد شبریز متعلق به شرکت پالایش نفت تبریز است که ارزش آن در بورس به حدود ۲۳.۹ هزار میلیارد تومان می‌رسد. سهم مشمولان سهام عدالت از این رقم، چهار هزار و ۷۷۸ میلیارد تومان معادل ۲۰ درصد است. شبریز در یک سال اخیر ۱۲۳ درصد بازدهی داشته است.
۲۰- پتروشیمی تندگویان اخیرا به جمع شرکت‌های بورسی پیوسته و از زمان عرضه اولیه تا حالا حدود ۱۴۷ درصد بازدهی داشته. ۱۰ درصد سهام این شرکت به ارزش سه هزار و سه هزار و ۵۵۸ میلیارد تومان در سبد سهام عدالت قرار دارد.
۲۱- ۴۶ درصد از سهام شرکت پارس سوئیچ متعلق به سهام عدالت است که ارزش آن به سه هزار و ۴۷۵ میلیارد تومان می‌رسد. سهام این شرکت با نماد بسویچ در بورس معامله می‌شود.
۲۲- فایرا، نماد شرکت آلومینیوم ایران است. مشمولان سهام عدالت در مجموع حدود ۳۰ درصد سهام این شرکت را در سبد خود دارند که ارزش آن به سه هزار و ۲۰۷ میلیارد تومان می‌رسد. فایرا در یک سال گذشته ۱۳۹ درصد بازدهی داشته است.
۲۳- سبد سهام عدالت شامل ۵۵ درصد سهام شرکت بیمه دانا است که ارزش کلی آن در بورس به چهار هزار و ۴۲۲ میلیارد تومان می‌رسد. بیمه دانا در یک سال گذشته حدود ۴۱۹ درصد بازدهی داشته و سهم مشمولان سهام عدالت را به دو هزار و ۴۳۲ میلیارد تومان رسانده است.
۲۴- پالایش نفت لاوان با نماد شاوان در بورس فعال است. ارزش آن حدود ۹.۵ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و ۲۰ درصد آن معادل هزار و ۹۱۰ میلیارد تومان به سهام عدالت اختصاص دارد. شاوان در یک سال گذشته ۱۶۰ درصد بازدهی داشته است.
۲۵- نماد شراز متعلق به پالایش نفت شیراز در یک سال گذشته ۸۸ درصد رشد کرده و ارزش کل سهام آن به هشت هزار و ۶۶۹ میلیارد تومان رسیده. ۲۰ درصد این رقم یعنی هزار و ۷۳۳ میلیارد تومان در سبد سهام عدالت قرار دارد.
۲۶- ۳۴ درصد سهام سیمان دشتستان در سبد سهام عدالت است که ارزش فعلی آن تقریبا هزار و ۳۹۴ میلیارد تومان برآورد می‌شود. سهام این شرکت با نماد سدشت در بورس معامله می‌شود.
۲۷- ارزش شرکت کارخانجات مخابرات ایران که با نماد لکما در بورس حاضر است، تقریبا سه هزار و ۲۵۴ میلیارد تومان برآورد می‌شود ۳۵ درصد سهام این شرکت معادل هزار و ۱۳۹ میلیارد تومان در اختیار سهام عدالت است. این شرکت در یک سال اخیر حدود ۳۴۰ درصد بازدهی داشته.
۲۸- پست بانک ایران با نماد وپست طی یک سال گذشته در بورس ۳۲۹ درصد رشد کرده و ارزش آن به حدود سه هزار و ۹۳۳ میلیارد تومان رسیده است. ۲۵ درصد این رقم یعنی ۹۸۳ میلیارد تومان در سبد سهام عدالت قرار دارد.
۲۹- نماد بنیرو متعلق به شرکت نیروترانس طی یک سال اخیر ۴۸۵ درصد بازدهی داشته است. ارزش این شرکت در بورس حدود دو هزار و ۶۱۶ میلیارد تومان است. سهم ۳۱ درصدی مشمولان سهام عدالت از این شرکت حدود ۸۱۱ میلیارد تومان برآورد می‌شود.
۳۰- سهام عدالت تقریبا ۲۳ درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران را در اختیار دارد. ارزش این شرکت در بورس تقریبا سه هزار و ۴۳۵ میلیارد تومان است که ۷۹۰ میلیارد تومان آن به مشمولان سهام عدالت اختصاص دارد.
۳۱- ۵۰ درصد سهام شرکت سیمان داراب متعلق به مشمولان سهام عدالت است که ارزش آن به حدود ۷۱۰ میلیارد تومان می‌رسد. این شرکت با نماد ساراب در بورس طی یک سال گذشته ۴۲۳ درصد بازدهی داشته است.
۳۲- شرکت حمل و نقل پتروشیمی با نماد حپترو، کوچکترین شرکت حاضر در سبد سهام عدالت است. این شرکت بورسی در مجموع ۸۱۰ میلیارد تومان ارزش دارد که ۲۹ درصد آن معادل ۲۳۴ میلیارد تومان در اختیار شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت است.
۳۳- یک درصد سهام ایران خودرو در سبد سهام عدالت به چشم می‌خورد. ارزش کل سهام این شرکت خودروسازی در بورس ۱۷.۷ هزار میلیارد تومان است که ۱۷۷ میلیارد تومان آن به مشمولان سهام عدالت تعلق دارد.
۳۴- شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی سهام عدالت حدود دو درصد سهام شرکت سرمایه‌گذاری رنا را در اختیار دارند که ارزش آن حدود ۱۲۸ میلیارد تومان برآورد می‌شود. این شرکت با نماد ورنا در یک سال اخیر ۳۰۴ درصد بازدهی داشته است.
۳۵- یک درصد سهام سایپا به ارزش ۱۲۲ میلیارد تومان متعلق مشمولان سهام عدالت است. شرکت سایپا با نماد خساپا در بورس فعالیت می‌کند و طی یک سال گذشته قیمت سهام آن ۱۶۰ درصد رشد داشته است./فرارو

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها