دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

چه علائمی نشان‌دهنده شدت بیماری کرونا هستند؟/ارتباط میزان ویتامین D بدن و زنده ماندن بعد از ابتلا به کرونا/کرونا با گرم شدن کم نمیشود

24 خرداد 1401
چه علائمی نشان‌دهنده شدت بیماری کرونا هستند؟/ارتباط میزان ویتامین D بدن و زنده ماندن بعد از ابتلا به کرونا/کرونا با گرم شدن کم نمیشود

 

به گزارش بانک اول ، علائم بیماری کووید ۱۹ متعدد است اما کدامیک از این نشانه‌ها حاکی از شدت این بیماری و ضرورت مراقبت‌های فوری از بیمار است؟

متخصصان دانشکده پزشکی هاروارد فهرستی از علائم جدید بیماری کووید ۱۹ را بر اساس بازبینی اطلاعات بیش از ۱۰۰۰ بیمار که به دلیل مشکلات تنفسی تحت مراقبت قرار گرفته بودند، ارائه کردند.

به گفته آنها تب ضرورتا نشانه ای از بیماری کووید ۱۹ نیست. اغلب افرادی که با علائم تنفسی روانه بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان‌ها می‌شوند دچار تب بالا نیستند. همچنین علائم دیگری وجود دارد که بیشتر به بیماری کووید ۱۹ اختصاص دارد.

این متخصصان تاکید کردند: بیماری کووید ۱۹ ممکن است با سرفه بدون تب، گلو درد، اسهال، درد شکم، سردرد، بدن درد، کمردرد و احساس خستگی شروع شود. این بیماری همچنین می‌تواند با بدن درد شدید و خستگی زیاد همراه باشد.

یکی دیگر از علائم کلیدی این بیماری از دست دادن حس بویایی در چند روز نخست شروع بیماری باشد. همچنین یکی از نشانه های کووید ۱۹ که آن را از آنفلوآنزا و دیگر بیماری‌های تنفسی مجزا می‌کند، تنگی نفس شدید است.

به گفته متخصصان در نوع شدید کووید ۱۹ تنگی نفس نشانه‌ای کلیدی در متمایز ساختن این بیماری از دیگر بیماری‌های شایع با علائم مشابه است.

این متخصصان تاکید کردند تنگی نفس ناشی از کووید ۱۹ به تدریج و طی چند روز بروز پیدا می کند. همچنین در این بیماران تنگی نفس با انجام فعالیت‌های بدنی همچون کارهای روزانه تشدید می‌شود.

به گزارش هلث‌دی نیوز، تنگی نفس ناشی از بیماری کووید ۱۹ نشانه هشداردهنده است چرا که سطح اکسیژن خون کاهش پیدا کرده و لازم است فرد تحت مراقبت‌های فوری قرار گیرد.

در اولین مطالعه، محققان بریتانیایی دریافتند ابتلا به بیماری کووید ۱۹ و مرگ ناشی از آن در کشورهای دارای افراد با میزان ویتامین D پایین نظیر ایتالیا و اسپانیا به مراتب بالاتر بود.

به گفته محققان، افراد ساکن در جنوب اروپا دارای رنگدانه های تیره تری هستند که سنتز ویتامین D را کاهش می دهد درحالیکه افراد ساکن در کشورهای شمال اروپا، مکمل های روغن کبد ماهی و ویتامین D زیادی مصرف می کنند.

در دومین مطالعه، محققان دانشگاه نورث‌وسترن آمریکا داده های مربوط به ۱۰ کشور را بررسی کردند.

«علی دانشخواه»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «میزان پایین ویتامین D بدن با فعالیت بیش از حد زیاد سیستم ایمنی بدن مرتبط است.»

ارتباط میزان ویتامین D بدن و زنده ماندن بعد از ابتلا به کرونا

به گفته محققان، ویتامین D معروف به ویتامین نورخورشید موجب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و از واکنش بیش فعالانه ایمنی پیشگیری می کند. همین مسئله می تواند توضیح دهنده برخی مسائل از جمله این موضوع باشد که چرا احتمال مرگ در کودکان مبتلا به کووید ۱۹ پایین است.

محققان معتقدند ویتامین D موجب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود و به بدن این امکان را می دهد که آنتی بادی های علیه ویروس توسعه دهد و از گسترش آن در بدن پیشگیری نماید.

ساده ترین راه دریافت میزان روزانه ویتامین D بدن، ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرارگیری در معرض نورخورشید است.

این ویتامین در مواد خوراکی ای نظیر ماهی های چرب، محصولات لبنی غنی شده، جگر گوساله، پنیر و زرده تخم مرغ هم یافت می شود.

کرونا با "گرما" کم نمی‌شود / از تردد غیرضرور خودداری کنید

دکتر مینو محرز ، با بیان اینکه علی‌رغم تمام توصیه‌های بهداشتی، برخی افراد تصور می‌کنند کرونا تمام شده است، گفت: متاسفانه بیماران در حال افزایش‌ هستند و این یک زنگ خطر است، حتما باید مردم به رعایت نکات بهداشتی پایبند باشند. کرونا تمام نشده است و در حال افزایش است. مشاهده می‌کنیم بسیاری افراد بویژه جوانان بدون ماسک بیرون می‌آیند؛ در حالی که این گروه سنی می‌توانند حاملِ سالم بیماری باشند.

وی در ادامه در خصوص روند پذیرش بیماران در بیمارستان‌ها، افزود: برخی مبتلایان به کرونا به صورت سرپایی و برخی به شکل بستری درمان می‌شوند. اینکه بخواهیم به شکل دقیق در مورد درصد و نسبت درمان سرپایی یا بستری در بیمارستان صحبت کنیم، نیازمند گذشت زمان است‌.

محرز در خصوص روند بیماری کووید۱۹ در استان خوزستان، بیان کرد: عدم رعایت نکات بهداشتی می‌تواند عاملی برای تشدید بیماری باشد، این در حالی است که مسافرت‌ها از نقاط مختلف در جریان است. علت دیگر طغیان فعلی در خوزستان نیز می‌تواند دیرتر آغاز شدن پیک بیماری باشد.

وی درباره تصوراتی که نسبت به گرم شدن هوا و به دنبال آن از بین رفتن ویروس مطرح می‌شود، تصریح کرد: گرما در محیط می‌تواند ویروس را زودتر از بین ببرد ولی کسی که به ویروس آلوده است آن را به سایرن انتقال می‌دهد و این دیگر به گرمای‌ هوا ربطی ندارد. گرمای هوا شدت بیماری و انتقال را کم نخواهد کرد، تنها نکته‌ای که با گرم شدن هوا اتفاق می‌افتد باز کردن درب و پنجره در محیط‌های بسته است که به تهویه هوا کمک می‌کند.

این متخصص بیماری‌های عفونی در مورد وضعیت استان تهران، اظهار کرد: در یک مقطعی وضعیت تهران خیلی خوب شده بود به شکلی که به عنوان مثال در بیمارستان امام میزان پذیرش بیمار بستری روزانه دو تا سه مورد شده بود، ولی اکنون مراجعه به همه بیمارستان‌ها افزایش یافته است. بازگشایی‌های صورت گرفته بر این روند موثر است؛ چراکه برخی فکر می‌کنند کرونا تمام شده است. با مشاهده فعالیت رستوران‌ها در سطح شهر من فکر می‌کنم در شرایط فعلی ماه رمضان هم به کمک ما آمده است که این مراکز حداقل تنها شب‌ها باز هستند.

وی با تاکید بر اینکه نمی‌دانیم ویروس چه زمانی از ایران خارج خواهد شد، افزود: تنها موردی که به تمام دنیا کمک کرده است، فاصله‌گذاری اجتماعی و فیزیکی است. من از مردم می‌خواهم تنها در مواقعی که مجبور هستند از منزل خارج شوند و ترددهای غیرضرور خودداری کنند.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه آیا ممکن است در روزهای آتی شاهد افزایش موارد ابتلا در تهران به دنبال خروج مردم از منازل‌شان پس از وقوع زلزله باشیم یا خیر، بیان کرد: خروج از منزل به مدت کوتاه انجام شده است اما در عین حال عده‌ای در این شرایط از تهران خارج شدند و مسافرت‌ها افزایش یافت.

محرز درباره احتمال بروز موج بعدی بیماری، گفت: به عنوان مثال در نقاطی مانند خوزستان این موج از یک یا دو هفته قبل آغاز شده است.

وی در خصوص چرایی سفید بودن وضعیت برخی شهرهای همجوار استان خوزستان، گفت: احتمالا این نقاط مشکلی در بیماریابی دارند یا اینکه ورود و خروج به این شهر کاملا قرنطینه شده است، چون اگر رفت و آمد ادامه داشته باشند تحت تاثیر نقاط همجوار خود قرار خواهند گرفت.

نحوه استریل کردن ماسک‌های خانگی و دست ساز

 

 معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به ضرورت استریل کردن ماسک‌های خانگی، گفت: ماسک‌هایی که با چرخ خیاطی در خانه تولید می‌شود، باید پنج دقیقه با دمای ۷۰ درجه توسط اتو استریل شوند وگرنه قابل استفاده نخواهد بود.

دکتر محبوب نعمتی در لایو اینستاگرام، گفت: ماسک‌هایی که در کارخانه و یا کارگاه تولید می‌شوند نیز باید در کارخانه‌ای که امکان استریل دارد، بسته بندی شود.

وی در خصوص عمر ماسک‌ها، اظهار کرد: ماسک‌های پزشکی یک‌بار مصرف هستند و با ضدعفونی نیز نمی‌توان دوباره از آن‌ها استفاده کرد اما برخی ماسک‌های دیگر قابل شستشو هستند؛ ماسک‌های دائمی با طول عمر یک‌ماهه نیز وجود دارند که مختص کادر پزشکی است.

وی در خصوص دستکش‌های پزشکی گفت: دستکش‌های پزشکی فقط مخصوص استفاده کادر درمانی است و افراد عادی نیازی به استفاده از آن ندارند و می‌توانند به جای آن از دستکش نایلونی یا حتی نخی استفاده کنند.

نعمتی گفت: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، وظیفه نظارت بر حوزه غذا و دارو از جمله ماسک، تجهیزات پزشکی و فراوردههای بهداشتی و آرایشی را دارد و به عنوان وظیفه قانونی، همیشه از مرحله تولید و عرضه تا زمانی که محصول به دست مصرف کننده برسد، نظارت می‌کند.

وی افزود: اما از زمان شیوع کرونا، وظایف این حوزه نیز سنگین شده و وظیفه تدارک لوازم بهداشتی چون دستکش، ماسک و مواد ضدعفونی به مراکز درمانی کل استان و نیز نیاز عمومی مردم را برعهده دارد.

 وی با اشاره به کمبود کالاهای سلامتی در اوایل شیوع کرونا در دنیا، گفت: استان آذربایجان شرقی نیز در تولید برخی کالاها از جمله ماسک با محدودیت روبه‌رو بود، به طوری که برای جمعیت چهار میلیونی، روزانه فقط ۵۰۰۰ عدد ماسک در استان تولید می‌شد که در این خصوص تحت فشار قرار گرفتیم.

معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تبریز با اشاره به کمبود دارو و مواد ضدعفونی در اوایل شیوع کرونا در استان، اظهار کرد: با حرکت جهادی مسئولان و مردم، نیازهای اساسی بهداشتی در مراکز درمانی و سپس سطح جامعه تامین شد.

وی در خصوص عرضه مواد ضدعفونی غیرمجاز در سطح استان، اظهار کرد: در اوایل که تولید محلول‌های ضدعفونی به اندازه کافی انجام نمی‌گرفت، برخی افراد سودجو اقدام به توزیع مواد ضدعفونی غیرمجاز در بازار کردند که عمدتا در خارج از داروخانه‌ها به فروش می‌رسید که توسط تیم بازرسی و نظارتی از بازار مصرف جمع آوری شدند.

وی افزود: اکنون به اندازه کافی محلول ضدعفونی در استان وجود دارد و در داروخانه‌ها توزیع می‌شود و عرصه برای سودجویان تنگ شده است.

وی در خصوص شوینده‌های بهداشتی، تشریح کرد: شوینده‌های دست و سطوح که در کارخانجات داروسازی ساخته می‌شود، دارای کد ۱۶ رقمی دارویی است؛ شوینده‌هایی هم که در کارخانجات آرایشی بهداشتی تولید می‌شوند، دارای نشانه سیب سلامت (آرم غذا و دارو) و پروانه ساخت است.

نعمتی متذکر شد: مردم، مواد ضدعفونی معتبر و مجاز را از مراکز قابل اعتمادی چون داروخانه‌ها تهیه کنند زیرا نمی‌توان ماهیت محلول‌های ضدعفونی خارج از داروخانه‌ها را تایید کرد.

وی در خصوص قیمت‌ ماسک‌ها، گفت: قیمت ماسک سه لایه جراحی که در کارخانه‌های صنعتی تولید می‌شود، ۷۰۰ الی ۸۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است با قیمت ۱۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد؛ ماسک‌هایی که در کارگاه تولید می‌شوند نیز به قیمت ۱۶۰۰ تومان اعلام شده که ممکن است به قیمت ۲۰۰۰ تومان به دست مصرف کننده برسد.

وی ادامه داد: ماسک n۹۵  تولید داخل با قیمت ۱۰ الی ۱۵ هزار تومان و ماسک وارداتی نیز با قیمت ۲۵ الی ۳۰ هزار تومان در داروخانه‌ها به فروش می‌رسد.

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، افزود: ممکن است ماسک‌ها به صورت بسته‌های استریل ۵۰ تایی در اختیار داروخانه‌ها قرار بگیرد، که در این صورت، می‌توان به صورت بهداشتی، تعدادی را در نایلون فریزر قرار داده و بفروشند که مشکلی ندارد.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها