به گزارش بانک اول ثبت نام در سامانه کارا شروع شد. این سامانه به نشانی kara.mcls.gov.ir مخصوص کسب و کارهایی است که از شیوع ویروس کرونا آسیب دیدهاند و در بین ۱۳ رسته شغلی که توسط ستاد مقابله با کرونا اعلام شده قرار میگیرند. این کسب و کارها میتوانند به ازای هر نفر از کارکنانشان ۱۲ یا ۱۶ میلیون تومان وام بگیرند. نرخ بهره این وام ۱۲ درصد تعیین شده و قرار است تا پایان خردادماه واریز شود. اقساط آن بعد از سه ماه تنفس از مهرماه شروع میشود و تا دو سال ادامه خواهد داشت. محاسبات نشان میدهد مبلغ اقساط وام ۱۲ میلیونی به ازای هر نفر از کارکنان حدود ۵۶۰ هزار تومان در ماه و برای وام ۱۶ میلیونی حدود ۷۵۰ هزار تومان در ماه خواهد بود. کارفرماها میتوانند با ثبت نام در سامانه کارا برای دریافت وام اقدام کنند.
چطور میتوان برای دریافت وام کرونا اقدام کرد؟
ثبت نام در سامانه کارا اولین قدم است. برای این کار میتوانید به سایت سامانه کارا به نشانی kara.mcls.gov.ir مراجعه کنید و بعد از انتخاب گزینه تسهیلات کرونا، در سامانه ثبت نام کنید. برای ثبت نام اطلاعات زیادی لازم نیست و صرفا با تاریخ تولد، کد کارگاه، کد ملی کارفرما یا نماینده، شماره موبایل و رمز عبور دلخواه میتوان در سامانه ثبت نام کرد. سامانه با بررسی کد کارگاه وارد شده، به شما اعلام میکند که در بین ۱۳ رسته شغلی آسیبدیده از کرونا قرار دارید یا نه. در این صورت بعد از ثبت نام، اطلاعات شما بررسی و در صورت تایید از طریق همین سامانه اطلاعرسانی خواهد شد.
مبلغ وام کرونا چقدر است؟
کسبوکارهایی که فعالیتشان توسط ستاد مقابله با کرونا متوقف شده و تعطیل شدهاند، ۱۶ میلیون تومان به ازای هر نفر از کارکنانشان وام کرونا میگیرند. ۵۰ درصد این وام باید صرف پرداخت هزینه دستمزد کارکنان و ۵۰ درصد دیگر برای بقیه هزینههای کسب و کار استفاده شود. آن دسته از کسب و کارهایی که توسط ستاد مقابله با کرونا تعطیل نشدند، اما در بین ۱۳ رسته شغلی اعلام شده توسط وزارت صمت قرار دارند، به ازای هر نفر از کارکنانشان ۱۲ میلیون تومان وام میگیرند. ۷۰ درصد این مبلغ برای برای پرداخت هزینه دستمزد و ۳۰ درصد برای بقیه هزینههای کسب و کار استفاده شود. توجه داشته باشید که تعداد کارکنان هر کدام از کسب و کارها بر اساس پرونده بیمه تامین اجتماعی محاسبه میشود.
شرایط بازپرداخت وام چگونه است؟
نرخ بهره در نظر گرفته شده برای تسهیلات کرونا ۱۲ درصد سالانه است. آنطور که در سامانه کارا اعلام شده، تسهیلات کسب و کارهای آسیبدیده از کرونا حداکثر تا پایان خردادماه پرداخت خواهد شد. اقساط آن بعد از سه ماه تنفس از مهرماه سال ۹۹ شروع میشود و تا ۲۴ ماه یعنی دو سال ادامه خواهد داشت. این وام از یک سری محدودیتها معاف شده که از جمله آنها میتواند به بدهی غیرجاری متقاضی اشاره کرد.
محاسبات نشان میدهد کسب و کارها در صورتی که وام ۱۲ میلیونی به ازای هر نفر از کارکنان، با بازپرداخت ۲۴ ماهه و نرخ سود ۱۲ درصد دریافت کنند، مبلغ هر قسط آنها حدود ۵۶۰ هزار تومان خواهد بود. این رقم برای کسبوکارهای مشمول وام ۱۶ میلیونی برای هر نفر از کارکنان، به ۷۵۰ هزار تومان میرسد.
وام کرونا چه ضمانتهایی لازم دارد؟
کسبوکارهایی که میخواهند از تسهیلات کرونا برای مشاغل آسیبدیده استفاده کنند، باید ۱.۵ برابر اصل و سود تسهیلات را سفته بدهند. برای وامهای بالای ۱۶ میلیون تومان، علاوه بر سفته، ضامن هم لازم است. آنطور که در سامانه کارا اعلام شده، ضامن باید واحد اقتصادی دیگر با کارمند باشد. برای وام با مبلغ ۱۶ تا ۴۸ میلیون تومان، یک ضامن، ۴۸ تا ۱۶۰ میلیون تومان دو ضامن و ۱۶۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان سه ضامن در نظر گرفته شده است. کسبوکارهایی که تعداد کارکنان بالایی دارند و میتوانند بیش از ۴۰۰ میلیون تومان وام بگیرند، باید از صندوقهای ضمانت تضمین ارائه کنند.
دریافت وام کرونا چه شرایطی دارد؟
وزارت صنعت، معدن و تجارت پنج شرط برای پرداخت وام کرونا در نظر گرفته است. اول، کسب و کار یا بنگاه اقتصادی باید در سال گذشته فعال بوده و همچنان فعال باشند. دوم، شاغلان آنها بیمه بیکاری دریافت نکرده باشند. سوم، بعد از زمان شیوع ویروس کرونا یعنی اول اسفندماه، کارکنان خود را تعدیل نکرده باشند. این مورد بر اساس اطلاعات سازمان تامین اجتماعی قابل بررسی است. چهارم، واحد کسب و کار باید با نیروهای شاغل خود در سال ۹۹ قرارداد امضا کرده باشد و به حفظ آنها تا پایان سال ۹۹ متعهد شود. پنجم، واحدهای کسب و کار صرفا برای یک بار و حداکثر تا پایان خردادماه سال ۹۹ مشمول دریافت تسهیلات کرونا هستند.
توجه داشته باشید که وزارت صمت برای کسانی که بدون رعایت کردن این شرایط اقدام به دریافت تسهیلات کنند، جریمه در نظر گرفته است. مهمترین آن محرومیت از دریافت هرگونه خدمات بانکی به مدت دو سال خواهد بود. همچنین کسانی که نیروی کار خود را تا پایان سال ۹۹ به میزان ۹۰ درصد متوسط نفرات بیمه شده در سه ماه آبان، آذر و دیماه ۹۸ کاهش دهند، باید تسهیلات مورد نظر را با نرخ ۲۴ درصد بازپرداخت کنند. برای مثال اگر واحد کسب و کار در سه ماه آبان، آذر و دی ۱۰۰ نفر نیروی کار داشته باشد، تا پایان سال ۹۹ نمیتواند تعداد نیروی کار خود را از ۹۰ نفر کمتر کند.
آنطور که در سامانه کارا آمده، پرداخت تسهیلات کرونا در شرایطی امکانپذیر است که واحد کسب و کار، فهرست بیمه کارکنان خود را تا پایان فروردین ۹۹ به سازمان تامین اجتماعی ارائه کرده باشد. همچنین در صورتیکه نیروی شاغل بنگاه از مقرری بیمه بیکاری در ماههای فروردین، اردیبهشت و خرداد ۹۹ استفاده کنند، مشمول این تسهیلات نخواهد شد.
کدام کسب و کارها مشمول دریافت وام کرونا هستند؟
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اطلاعیه خود ۱۳ رسته شغلی را مشمول دریافت وام کرونا معرفی کرده است. این ۱۳ رسته شغلی پیش از این توسط کارگروه بررسی و مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع ویروس کرونا به عنوان مشاغل آسیبدیده از کرونا در نظر گرفته شدهاند.
اول، مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده شامل رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت صنعت معدن و تجارت است.
دوم، مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بینراهی و موزهها؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
سوم، حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری شامل هوایی، جادهای، ریلی و دریایی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت راه و شهرسازی است.
چهارم، حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت کشور است.
پنجم، دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سازمان حج و زیارت است.
ششم، تولید و توزیع پوشاک؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
هفتم، تولید و توزیع کیف و کفش؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
هشتم، مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
نهم، مراکز، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
دهم، مراکز و مجتمعهای فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانهای؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارتخانههای فرهنگ و ارشاد اسلامی، آموزش و پرورش و علوم، تحقیقات و فناوری است.
یازدهم، مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی است.
دوازدهم، مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که در حوزههای درمانی و تشخیصی شامل آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند.
سیزدهم، آموزشگاههای رانندگی، آرایشگاهها، سالنهای زیبایی و گرمابه؛ شناسایی این کسب و کارها بر عهده وزارت صنعت، معدن و تجارت است./فرارو
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
سلام.به لوازم لتحریر وام تعلق میگیره یا نه ممنون میشم جواب بدین
سلام من ثبت نام کردم ولی دیگه بقیشو نتونستم ثبت نام کنم هر چی میخوام وارد سایت بشم میگه رمز عبور اشتباهه الان این تسهیلات ک دارین میدین آرایشگری مردانه هم شامل میشه یا ن
کدکارگاه ازکجا بیارم؟ارایشگرم
سلام من تراشکاری هستم هستم که صنایع تولیدی به کارمن نیاز دارند درمدت کرونا کارماکساد شده وهیچی ندارم. نه خونه نه ماشین.
سلام چرا سرکار میزارید مردم رو منم شغلم تعیرات موبایل هستش دوماه تعطیل بوده مغازه واقعا حق ما هم هست که دریافت کتیم شماره های که گذاشتید که اصلا جوابگو تیستتد ومیگن این شماره ها شخصی است توروخدا ایتطور نکنید
رفتم ثبت نام کنم گفتن سرکاریه کد کارگاه از کجا پیدا کنم؟؟؟
سلام بنده اغذیه فروشی فعال یک شاگرددارم پروانه کسب ایثارگری دارم شاگردم فرزندجانباز بیمه تامین اجتماعی جانبازان میباشدبخدا قسم به این شب قدر قسم پول خریدنان خانه ام را ندارم وقرض گرفتم حقوق شاگردم اجاره مغازه خانه وخرج زندگی با۲تابچه کردم که وام حمایتی بگیرم الان بنده بایدچکار کنم خودم بیمه ندارم سامانه اصناف ثبت نام کردم برای من پیامک نیامده ۲ماه مغازه ام به اجبار ویکماه هم ماه رمضان تعطیل ۳پاه بیکار بی پول بدون پشتوانه با این هزیوه ها تکلیف ما چیست شمارا به این ماه مبارک شب قدر جان عزیزتان ماچکارکنیم یک ریال پول ندارم شوخی نیست۳ماه بنده رزمنده ۸سال دفاع مقدس برادرشهید هستم دیگه توان ندارم اگه ماراحمایت نکنیدبایدمغازه ام راجمع کنم بروم دنبال خلاف کردن حالا میخواد هرخلافی باشه هرکدام بیشترپول بدهند زندگی خرج داره دیگه توان ندارم چون هیچی پول ودرامدی پس اندازی ندارم شمارا به قران جواب من رابدهید بدبخت بیچاره شدم خیلی فشار بالام است خودکشی نکنم خیلیه شمامسئول محترم ده روز خودتو بزار جای من بی پول و.......چکارمیکنی چقدر به زن وبچه مافشار بیاوریم خدا هیچ مردی را جلوزن وبچه اش خوار وذلیل نکند وقتی وام دادی ادم جان میگیرد قرض هارامیدی سرمایه کار میکنی ایامیدانیداین تعطیلی اجباری چقدرمواد غذایی من خراب شد تاریخ گذشت ریختم بیرون این ضرر کلانی به من وارد شد بهرحال شمارابخداثواب داره برای جلوگیری ازهرگونه اقدامی ناشایست عجولانه ازطرف من سریعتربه من ازطریق پیامک تلفن جواب من رابدهید ضرورت زیاد دارم وام چون پوا خرید یک نوشابه برای مغازه راهم ندارم تشکر منتظر جوابم