شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

شیوه فعلی آزادسازی سهام عدالت مردم را اسیر کرد

24 خرداد 1401
شیوه فعلی آزادسازی سهام عدالت مردم را اسیر کرد

به گزارش بانک اول، نهم اردیبهشت ماه رهبرانقلاب در ابلاغیه‌ای ضمن بیان نکاتی با پیشنهادات رئیس‌جمهور مبنی‌بر آزادسازی سهام عدالت موافقت کردند. وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی نیز با راه‌اندازی سامانه‌ای در پایگاه سهام عدالت از دارندگان آن خواستند تا نوع سهامداری خود را از بین گزینه‌های مستقیم و غیر مستقیم انتخاب کنند. دارندگان سهام عدالت بر این اساس با انتخاب روش غیر مستقیم، عاملیت سهام خود را به شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی و در صورت انتخاب روش مستقیم، خود سهامدار عاملیت سهام عدالت را  برعهده می‌گیرد.

 

با وجود اعلام مکرر روش‌ها و راه‌های آزادسازی سهام عدالت همچنان جزئیات و نحوه اجرای روش مستقیم و غیر مستقیم مبهم باقی مانده است. همین عامل افزایش سردرگمی مردم در انتخاب یکی از دو روش نیز شده و برای آن سوالات بسیاری از شیوه اجرای این دو روش ایجاد شده است. به عنوان نمونه هنوز برای بسیاری از افرادی که روش مستقیم را انتخاب کرده‌اند مبهم باقی مانده که برای فروش سهام به کد بورسی و اکانت کارگزاری نیاز دارند یا نه؟ همین باعث شده تا بسیاری پیش دستی کنند و در سامانه سجام برای دریافت کد بورسی ثبت‌نام کنند و اکانت کارگزاری خود را فعال نمایند که از دلایل افزایش شلوغی در دفاتر پیشخوان نیز بوده است.

 

ادامه بی‌توجهی مسئولان به سوالات مردم درباره آزادسازی

مسئولان اقتصادی دولتی و سازمان خصوصی‌‌سازی بدون توجه به سوالات مختلف مردم درباره انتخاب روش مستقیم و غیرمستقیم به یکباره تاریخی را برای ثبت سفارش فروش و واگذاری عاملیت فروش سهام به بانک‌ها مشخص کردند. در این روش قرار شده افرادی که تمایل دارند عاملیت فروش ۳۰ درصد سهام عدالت خود را به بانک‌ها واگذار کنند. جالب توجه آنجاست که همین روش نیز برای مردم به طور کامل تشریح نشده و نحوه و نوع سهامی قرار است از سبد مردم فروخته شود نیز مشخص نشده است. همچنین مسئولان برای این سوال که سازوکارهای فروش سهام عدالت در روش مستقیم چیست نیز پاسخی ارائه نکرده‌اند؟ تا مردم بتوانند روش مستقیم و غیر مستقیم در نحوه سوددهی را با هم مقایسه کنند.

 

درباره روش غیر مستقیم نیز ابهامات بسیاری باقی است یکی از ابهامات مهم، شرکت‌های سرمایه‌گذاری استانی هستند که سازوکار شکلگیری و ایجاد آن‌ها همچنان مبهم باقی مانده است. نحوه مدیریت دارایی و سودآوری سهام در روش سرمایه‌گذاری استانی نیز پر از ابهام مانده و تاکنون هیچگونه گزارش و خبری درباره آن منتشر نشده و غیر شفاف است. همچنین تاکنون روشی برای اثرگذاری صاحبان سرمایه در تعیین هیئت مدیره و شکلگیری شرکت‌های استانی دیده نشده است. علاوه‌بر این نحوه سوددهی و تقسیم سود نیز در روش مدیریت غیرمستقیم مشخص نشده یا اگر هم تعیین شده، اطلاع‌رسانی نشده است. همچنین   تاکنون هیچ سازوکار شفافی برای تقسیم سود حاصل از سهام عدالت معرفی نشده است.

 

به نظر می‌رسد هنوز در بین مردم سوالات بسیاری بی‌پاسخ باقی مانده و برای مردم نحوه تقسیم سود و فروش سهام عدالت تشریح نشده است. همچنین روندهای غیرشفاف موجود در شرکت‌های سرمایه‌گذاری علاوه‌بر افزایش ابهامات مردم، می‌تواند مفاسدی را ایجاد کند که در نهایت دارندگان سهام عدالت را متضرر خواهد کرد. مشکلی دیگری که این نوع رفتار دولت ایجاد می‌کند سرگردانی مردم است که همین موجب افزایش رفتارهای هیجانی صاحبان سرمایه در بازار بورس خواهد شد.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها