به گزارش بانک اول، محمدشریعتمداری, وزیرکار درباره تسهیلات حمایتی کرونا گفت: کرونا مسئله ای است که تمام مشاغل در سراسر دنیا لطمه خوردند, بر اساس بررسی های سازمان جهانی کار در سه ماهه دوم از سال 2020 بین 300تا400میلیون شغل تمام وقت در جهان تحت تاثیر کرونا قرار گرفتند.یعنی 81درصد نیروی کار جهان تحت تاثیر قرار گرفتند و همینطور60درصد درآمدها تحت تأثیر جدی قرار گرفتند. موضوع بسیار مهمی است.
وی ادامه داد: در همین راستا یک پرداخت عمومی قرض الحسنه 1میلیون تومانی به تمام جامعه یارانه بگیری که اعلام نیاز کردند واریز شد. از تیرماه نیز ماهیانه مبلغ35 هزار تومان از یارانه آنها به عنوان اقساط از حساب کارت یارانه افرادی که وام را دریافت کردندکسر می شود.
وی با بیان اینکه 3میلیون نفر بر اساس سامانه جامع رفاه ایرانیان شناسایی شدند گفت: با ماه مبارک رمضان به مدت 4ماه هر ماه بین 200 تا 600هزارتومان به حساب آنها واریز شد.جمع این وام ها حدود 23هزار میلیارد تومان منابع نیاز داشت که پرداخت شد. علاوه بر این حدود 40هزار میلیارد تومان منابع برای بنگاه ها پیش بینی شد که به بنگاه هایی که مستقیماًتحت تأثیر قرار گرفته بودند مبالغی پرداخت شد به آنهایی که ما تعطیل کرده بودیم به هر نفر 16میلیون تومان و به آن دسته از بنگاه هایی که تحت تأثیر قرار گرفته بودند ولی ما تعطیل نکرده بودیم به هر نفر 12میلیون تومان تسهیلات پرداخت کردیم. 14رسته شغلی مشمول دریافت وام شناسایی شدند.آن دسته از بنگاه هایی که در تأمین اجتماعی دارای کد کارگاهی بودند به راحتی شناسایی شدند, وزارت ارتباطات برای آنها پیامک ارسال کرد و بقیه فرآیند دریافت وام را انجام دادند. اما برخی از بنگاه ها دارای کد کارگاهی نبودند, از دستگاه های مختلف اطلاعات دریافت کردیم که کمی زمان بر بود.
شریعتمداری با بیان اینکه تا کنون 407 هزار نفر در سامانه کارا برای دریافت تسهیلات ثبت نام کرده اند گفت: بیش از 10هزار پرونده معادل 197 میلیارد تومان توسط سیستم بانکی مصوب و تاکنون 50 میلیارد تومان تحت عنوان تسهیلات کرونا پرداخت شده است.
وی با اشاره به تمدید زمان ثبت نام تسهیلات کرونا گفت: پایان تیر ماه پایان ثبت نام نیست. هم زمان ثبت نام و هم زمان پرداخت توسط بانک ها تمدید شد. بیش از 108 شرکت حمل و نقل هوایی و ریلی در زیررسته وزارت راه و شهرسازی شناسایی شدهو هماهنگی های لازم با5 بانک منتخب برای پرداخت تسهیلات کرونا انجام شده است.مبلغ 35 هزار میلیارد ریال با نرخ سود12 درصد جهت جبران بخشی از زیان ناشی از شیوع ویروس کرونا از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا تصویب شده و تخصیص یافته است.تا کنون نزدیک به 19شرکت تسهیلات دریافت کرده اند.
*مقرری بیمه بیکاری کرونا مطابق قانون بیمه بیکاری نبوده است
وزیرکار درباره بیمه بیکاری گفت: در گذشته بیش از 250هزار نفرتحت پوشش بیمه بیکاری هستند که به صورت اجباری بیکار شده اند.بعد از شیوع کرونا تعداد زیادی از شاغلان بیکار شدند که به این رقم افزوده شدند. به همین دلیل در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری شد(این تصمیم گیری درحکم قانون است) مقرر شد خارج از چارچوب بیمه بیکاری و بدون رسیدگی موارد موجود در وزارت کار و تأمین اجتماعی مقرر شد یک پرداخت کمک کرونایی به بیکاران کرونایی پرداخت شود که این مسئله هیچ ارتباطی به قانون بیمه بیکاری ندارد.
وی ادامه داد: این رقم به مدت سه ماه برای بیکاران کرونایی پرداخت شد. متولی اعلام اسامی وزارت تعاون,کار و رفاه اجتماعی بود که با همکاری معاونت روابط کار وزارت کار در هر ماه حدود 300تا400هزارنفر از کسانی که ثبت نام کرده بودند به سازمان برنامه وبودجه و خزانه منعکس کردند و شماره شبا داده شد و مستقیماًخزانه به حساب آنها واریز کرد. این رقم معادل بیمه بیکاری نیست.
شریعتمداری بیان کرد: از این پس هر کس بیکاری ناشی از کرونا که اجباری است, ادامه دار شود به سامانه بیمه بیکاری مراجعه می کند و در چارچوب بیمه بیکاری موضوع رسیدگی و در صورتی که بیمه بیکاری اش اجباری اش تأیید شود,مشمول بیمه بیکاری خواهد شد. 5 هزار میلیارد تومان برای صندوق بیمه بیکاری اختصاص یافته است. مطابق تصمیم ستاد ملی کرونا به صورت یک سوم یک سوم در اختیار قرار می گیرد. در صورتی که شیوع کرونا ادامه و بیکاری اجباری ادامه یابد این رقم کفایت نخواهد کرد و باید رقم جدید به صندوق کمک شود./تسنیم
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
ازجا ماندگان وام کرونا هستم بپرسم تکلیف ما چیستدوباره تمدیدمیشویانه