به گزارش بانک اول عیسی رضایی در گفت و گو با ایبِنا، درباره وضعیت نرخ سود پرداختی بانک ها و دلایل عدول بانک ها از نرخ های مصوب شورای پول و اعتبار، افزود: هرچه به سمت پایان سال نزدیک می شویم علی رغم مصرف زیاد منابع بانک ها، تقاضا برای نقدینگی افزایش می یابد و این شرایط باعث افزایش نرخ سود سپرده ها در بانک ها شده است.
مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر گفت: همچنین برخی از بانک ها مصارف غیر مجاز و بیش از حد استاندارد دارند و این امر میل بانک ها را برای افزایش نرخ سود افزایش داده است.
وی در ادامه درباره تاثیر صندوق سپرده بانک ها در افزایش نرخ سود بانکی اظهارداشت: فعالیت این صندوق ها بر افزایش نرخ سود اعلامی بانک ها تاثیر گذار نیست اما در شرایطی که خودروسازان با انتشار اوراق مشارکت با نرخ سود ۲۷، ۲۸ درصدی صادر می کنند و یا شرکت های دولتی اوراق بدهی در بورس با سودهای ۲۲ درصدی که با احتساب معافیت مالیاتی به نرخ ۳۰ درصدی می رسد، نمی توان انتظار داشت که بانک ها به نرخ ۱۵ درصدی پایبند باشند.
رضایی با اشاره به اینکه درحال حاضر نرخ سود بازار بین بانکی ۲۱ درصد است، گفت: هرچه فشار در نرخ سود سپرده ها بیشتر باشد، مطمئنا بازار بین بانکی هم با مشکلاتی مواجه خواهد شد.
مدیرعامل موسسه اعتباری کوثر درباره وضعیت فعلی این موسسه توضیح داد : طی سال جاری تمرکز بر فروش دارایی های موسسه بود که طبق انتظار محقق نشد و همچنین EPS (شاخص سود)موسسه نیز طبق بررسی ها ۲۰ تومان بود که کاهش یافت و حدود ۱۲ تومان محقق شد اما EPS موسسه برای سال آینده نیز ۱۵ تومان پیش بینی شده است.
رضایی درباره پیش بینی خود از نظام بانکی در سال آینده گفت: سال آینده نظام بانکی شرایط سختی خواهد داشت و بررسی شرایط اقتصادی فعلی نشان از این دارد که متغیرهای اقتصادی بدتر از سال جاری خواهد بود.
وی افزود: اگر تغییری ایجاد شود و حرکت متغیرهای اقتصادی براساس پیش بینی ها محقق نشود، بانک ها سوده خواهند شد و بسیاری از مشکلاتی که هم اکنون با آن درگیر هستند، حل خواهد شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید