جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تست ۱۰ ماده غذایی که اگر مزه آن را تشخیص نمی‌دهید،مبتلا به کرونا هستید

24 خرداد 1401
تست ۱۰ ماده غذایی که اگر مزه آن را تشخیص نمی‌دهید،مبتلا به کرونا هستید

به گزارش بانک اول، سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است تب، تنگی نفس و سرفه‌های خشک برخی از علائم بسیار رایج ابتلا به ویروس کرونا هستند که افراد در صورت ابتلا به سرماخوردگی، آنفلوانزا و آلرژی نیز این علائم را از خود بروز می‌دهند. با این حال، یک علامت ویژه وجود دارد که تنها مختص بیماران مبتلا به کووید ۱۹ است؛ ناچشایی (ageusia) یا از دست دادن حس چشایی.

ناچشایی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد کارکرد‌های مزه شناسی زبان خود را از دست می‌دهد و افراد نمی‌توانند ۵ مزه‌های اصلی مانند شیرینی، ترشی، تلخی، شوری و طعم خوشمزگی (Umami) را تشخیص دهند. اگر احتمال می‌دهید به ویروس کرونا مبتلا شده اید، راهکار ساده‌ای برای اثبات این موضوع وجود دارد و آن آزمون ساده چشایی با مواد غذایی است. در این گزارش ۱۰ ماده غذایی را معرفی می‌کنیم که اگر مزه آن را تشخیص نمی‌دهید، احتمال دارد به ویروس کرونا مبتلا شده باشید.

 

۱- میوه‌ها

هر انسان سالمی باید بتواند مزه شیرین را تشخیص دهد. میوه‌ها به دلیل آنکه دارای شیرینی طبیعی هستند بهترین مواد غذایی برای تست کردن حس چشایی محسوب می‌شوند. برای این کار، یک تکه میوه مانند سیب، موز و یا انگور را در دهان بگذارید. باید با جویدن میوه مزه شیرینی آن را با زبان خود حس کنید، در غیر این صورت مشکوک به کرونا هستید.

۲- شکلات‌ها

شکلات‌ها یکی از موارد بسیار مناسب برای تست چشایی هستند. اگر برای مثال تکه‌ای شکلات حاوی کاکائو را مصرف کرده و مزه دلپذیر آن را حس نمی‌کنید، حس چشایی شما به درستی کار نمی‌کند و احتمالاً بیمار هستید.

 

۳- لیمو

برخی مردم عاشق مواد غذایی ترش هستند و برخی دیگر به آن‌ها علاقه‌ای ندارند. با این حال، اگر کمی آب لیمو و یا لیموی تازه را مصرف می‌کنید و حس بی تفاوتی دارید، قطعا دچار یک مشکل جدی شده اید.

۴- خیار شور

گاز زدن یک تکه خیار شور لذت تحریک حس چشایی را به همراه دارد. به طور طبیعی در افراد سالم سیستم چشایی به راحتی در مقابل خوردن خیار شور تحریک می‌شود. حس چشایی افراد مبتلا به ویروس کرونا در مقابل خیار شور تحریک نمی‌شود.

۵- چیپس سرکه‌ای و نمکی

چیپس سرکه‌ای و نمکی راهکار مناسبی برای تست ذائقه افراد است. اما چرا؟ چیپس ماده غذایی مناسبی برای این کار است نه تنها به دلیل طعم ترش آن، بلکه این ماده غذایی ترد و شور است و به راحتی می‌تواند حس چشایی یک فرد سالم را تحریک کند.

 

۶- نمک سفره

نمک‌ها از دیرباز در رژیم غذایی انسان‌ نقش مهمی ایفا کرده اند. مقداری نمک را در کف دستان خود بریزید و سپس آن را میل کنید. اگر چیزی احساس نمی‌کنید حتماً به انجام تست کرونا اقدام کنید.

 

۷- جوانه بروکسل

جوانه بروکسل یکی از تلخ‌ترین سبزیجات روی زمین است، به همین دلیل هم کودکان تمایلی به خوردن این سبزی ندارند. از آنجا که مزه تلخ یکی از ۵ حواس اصلی انسان است، می‌توانید با خوردن جوانه بروکسل حس چشایی خود را مورد سنجش قرار دهید.

۸- چای سبز

به گزارش بانک اول چای سبز به دلیل مزه تلخی که دارد یکی از نوشیدنی‌های مناسب برای سنجش حس چشایی در افراد است. اگر با خوردن چای سبز هیچ حسی را درک نمی‌کنید، باید نگران ابتلا خود به کووید ۱۹ باشید.

۹- سس سویا

"اومامی" یک واژه ژاپنی برای طعم دلپذیر است و جزو ۵ مزه اصلی محسوب می شود که انسان‌ها توانایی درک آن را دارند. برای تست حس اومامی خود می‌توانید مقداری سس سویا را مزه مزه کنید. اگر چیزی احساس نمی‌کنید، احتمالا دچار بیماری کرونا شده اید.

 

۱۰- پنیر بو داده

پنیر بو داده که به پنیر بد بو نیز شهرت دارد یکی دیگر از مواد غذایی برای تست مزه چشایی است. اگر شما نمی‌توانید مزه تند و بوی بد این پنیر را تشخیص دهید، احتمالاً حس چشایی خود را به دلایلی از دست داده اید.

تست چشایی قطعی‌ترین راه حل برای تشخیص ابتلای افراد به ویروس کرونا نیست. این تست تنها به شما می‌گوید حس چشایی شما دچار نقصان شده است و باید برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید. در عین حال، از دست دادن حس چشایی علامتی منحصر به فرد است که تنها در بیماران مبتلا به کرونا مشاهده می‌شود و می‌تواند برای تشخیص‌های ابتدایی مورد استفاده قرار گیرد

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها