به گزارش بانک اول ، غلامحسین شافعی در آخرین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در سال ۹۵ با اشاره به اینکه سال بسیار دشواری را پشت سر گذاشته و راه دشواری پیش رو خواهیم داشت، گفت: آنچه در شرایط فعلی به عنوان یک واقعیت وجود دارد این است که قرار نگرفتن در مسیر توسعه اقتصادی عامل اصلی چالش های موجود در اقتصاد است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: در شرایط امروز بهجرات میتوان گفت که توسعه اقتصادی ریشه حفظ و افزایش اقتدار و امنیت کشور است. وی ادامه داد: اگر بخواهیم یکی از مشکلات اصلی موجود در اقتصاد را شناسایی کنیم به عدم وجود سرمایه، منابع مالی و سرمایهگذاری خواهیم رسید که در حقیقت این مباحث مشکل اصلی نیست و باید یادآور شد که معضل اصلی امروز، عدم شناخت تقدم و تأخر در تصمیمات اتخاذ شده و مفاهیم کاربردی در اقتصاد است که متأسفانه به علت دخالت گروههای ذینفع، به وجود آمده و هنوز هم توسط آنها تبلیغ میشوند.
شافعی با اشاره به اینکه مشکل اصلی تنها کمبود منابع نیست بلکه آنچه طی سالهای گذشته و امروز مغفول مانده، توجه به روند تخصیص نامطلوب و نادرست منابع است، گفت: متأسفانه اقتصادی نبودن تولید و سودآوری امور غیرمولد است. پس به نظر میرسد باید بخشهای مولد اقتصادی را که پیشرو و توسعه آفرین هستند، از بخشهای نامولد جدا کرده و نگاه متفاوتی نسبت به آنها را شکل داد؛ نظام مالی و پولی در راستای حمایت از این مسیر به کار رفته و در این مورد لازم است که از نقش اثرگذار بانکها غافل نماند.
وی با تاکید بر اینکه باید با دقت و نظارت از بانکها در لوای برنامه بلندمدت و توسعهای، بهره برد، توضیح داد: از طرفی باید این واقعیت را قبول کرد که اقتصاد کشور ظرفیت پذیرش اینهمه بانک و موسسه مالی و اعتباری را ندارد و باید ادغام آنها را مورد توجه قرار داد. شاید یکی از علل بالا بودن بهای تمام شده پول، وجود این میزان بانک و موسسه مالی باشد. شافعی افزود: موضوع بعدی که باید به آن اشاره کنم، این است که بدنه سنگین دولت به یک چالش تبدیل شده و علیرغم کاهش بهای نفت حاضر نیست هزینه خود را کاهش دهد. به همین منظور فشار مضاعفی بر سایر بخشهایی که باید این هزینه را تأمین کنند، وارد میآید. وی افزود: برنامههای توسعهای کشور هم مشکلساز شدهاند.
این روزها شاهد مهاجرت با سرعت بالا از روستا و شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ هستیم و همین مسئله حاشیهنشینی را به سرعت افزایش داده است. یکی از علل آن توجه نکردن برنامه توسعهای کشور به توسعه روستاها است؛ توسعه باید از روستا آغاز شود. رئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه توضیح داد: توسعه پیدا کردن شهرها چیزی جز بلای جدید، گسترش حاشیهنشینی و حتی تهدید امنیت جامعه، دربر ندارد.
شافعی ادامه داد: نکته دیگر اینکه بخش خصوصی از سیاستهای کاهش تورم استقبال میکند و از دولت بابت این اقدامات سپاسگذار است. اما درعینحال نگران است که مسئولان درصدد استفاده از ابزار پولی برای رونق کوتاهمدت اقتصاد باشند. این نگرانی وجود دارد که مجدد بدون آنکه نهال تولید کاشته شود، بخش مالی را در جامعه متورم کنیم و درنهایت خطاب به تصمیمگیرندگان میگویم که با تصمیمات عادی و قوانین مربوط به شرایط عادی، نمیشود وضعیت غیرعادی را تغییر داد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید