به گزارش بانک اول فروش سهام عدالت برای آن دسته از سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کردهاند به صورت آنلاین انجام نمیشود، یعنی اینطور نیست که دارنده این سهام مانند دیگر سهامداران بورسی بتوانند خودشان سهامشان را بفروشند، در واقع این درخواستهای فروش به صورت مستقیم از سوی سهامدار وارد فرآیند فروش نمیشود و شرکتهای کارگزاری به عنوان یک حلقه واسط این کار را انجام میدهند.
پس از گذشته بیش از سه ماه و نیم از آغاز فرآیند فروش سهام عدالت، اظهارات سهامداران نشان میدهد که از لحظه ثبت درخواست تا تکمیل واریز مبلغ فروخته شده حدود دو ماه زمان میبرد.
طولانی شدن فرآیند فروش و واریز از یک سو و تغییر ارزش سهام با توجه به نوسانات بازار از سوی دیگر موجب شده که مبلغ محاسبه شده در زمان ثبت درخواست با مبلغ واریز شده متفاوت باشد و همین موضوع اعتراض سهامداران را در پی داشته است.
طی بیش از ۴۰ روز گذشته که شاخص بورس نزولی بوده از ارزش سهام عدالت نیز کاسته شده است، همچنین روش فروش سهام عدالت نیز از ۲۸ مرداد ماه به بلوکی تغییر کرده که طبق اظهارات مدیران کارگزاریها این تغییر روش فروش نیز مشکل را دو چندان کرده است.
مدیرعامل کارگزاری فارابی(سامانه سعدی) از فروش نرفتن بیش از ۲۵۰۰ میلیارد تومان سهام عدالت خبر داد و عنوان کرد: متاسفانه سازمان بورس و نهادهای نظارتی اجازه فروش سهام عدالت را به خاطر شرایط بازار نمیدهند، در یک ماه اخیر در برابر حجم درخواستهای فروشی که برای ما ارسال میشود و همچنین با توجه به این که نمادهای سهام عدالت باید بعداز ظهر و توسط حقوقیها خریداری شود فروش سهام عدالت در مقادیر بسیار ناچیز انجام شده است.
در این خصوص مدیر معاملات کارگزاری بانک رفاه نیز گفت: خریداری برای سهام عدالت وجود ندارد و حدود یک ماه است که هیچ درخواست فروشی انجام نشده است.
براساس اظهارات وی، در شرایط فعلی طبیعتا باید این امکان برای سهامداران فراهم شود که اگر شخصی با این افت قیمت نمیخواهد سهامش را بفروشد بتواند درخواست خود را اصلاح یا لغو کند؛ با این کار هم فشار فروش کمتر میشود و هم سهام با قیمت پایین فروخته نمیشود.
امکان حذف درخواست فروش وجود دارد؟
محمود حسنلو، مدیر فنی سهام عدالت در این خصوص گفت: موضوع فراهم شدن امکان لغو یا اصلاح درخواست فروشی که انجام نشده را در جلسه بعدی کمیته فنی که هفته آینده برگزار میشود مطرح میکنیم که اگر موافقت کنند حدود دو هفته بعد اجرا میکنیم.
وی ادامه داد: چون درخواست فروش سهام عدالت آنی نیست و به صورت آفلاین انجام میشود، فراهم کردن امکان تغییر و حذف درخواست فروش ثبت شده تبعاتی دارد، ممکن است سهامدار در هر منفی و مثبت شدن درخواست خود را تغییر دهد.
به گفته حسنلو، یکی از علتهایی که سهام عدالت طی یک ماه اخیر فروخته نمیشود نیز این است که کارگزاریها نمیخواهند در قیمت پایین بفروشند و میخواهند منافع سهامدار را حفظ کنند. در هفته گذشته که بورس رشد کرد، فروشهای خوبی انجام شد که پول آن واریز میشود.
چرا سهام عدالت وارد پرتفوی افراد نمیشود؟
مدیر فنی سهام عدالت در پاسخ به این سوال که چرا سهام عدالت وارد پرتفوی شخصی افراد نمیشود؟ گفت: برای انجام این کار مشکلات و محدودیتهای فنی وجود دارد، از سوی دیگر اگر هر فرد میتوانست سهام عدالتش را خودش بفروشد ممکن بود با هر منفی شدن بازار همه بگویند به خاطر سهام عدالت بازار افت کرده است. همین الان هم با همه کنترلها برخیها میگویند علت افت بازار در فروش سهام عدالت است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
سلام خسته نباشید میخواهم سهامم را آزاد کنم هر چقد از طریق سایت سهام عدالت وارد میشوم نمیشود. ممنونم راهنمایی کنید
خب دیگه بازارفروش سهام عدالت بسته شده موقه ای که قیمت بالا بودهرکدوم ازمسئولین براخودشون روشی دروردن یکی گفت بلوکی اون یکی گفت سلوکی وچروکی همینجورملت روبه مسخره گذاشتن ناگفته ن ماندعجب بخوربخوری توش بودپس خواهشا سهام ماروبه حالت اول برگردونیدهمون سودبگیریم برامون کافیه
با سلام واحترام جناب رئس چنانچه حضرتعالی استحضار دارند سهام عدالت از نظر شرکت یا نماد که در بورس قابل فروش است حدود۳۹ نماد میباشد ور در نهایت ۱۹ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کرده اند لذا باعنایت به تعداد نماد و افراد به چندین روش میتوان سهام عدالت را آزاد کرد بدون اینکه در بازار سرمایه موجب صف فروش یا اختلالات دیگری بوجود آورد مثلا نفرات را به ۳۹ گروه تقسیم نموده و بقید قرعه ثلث هر نماد را به پورتفوی گروها انتقال دهید بعنوان مثال در هفته اول نماد وبملت اگر ۹۰ سهم است ۳۰ سهم یگروه مثلا ۵۰۰هزار نفری واز فملی ۱۲۰ سهمی ۴۰ سهم بگروه ۵۰۰هزارنفر بعدی وبه همین روش بقیه نمادها را به پرتفوی اشخاص انتقال دهید ودر دو یا سه هفته ی بعدی جای نمادها و گروها عوض شود به این روش که اگر گروهی در سه هفته گذشته نماد وبملت به پورتفوی ایشان انتقال یافته این با نماد ثلث نماد فملی به پورتفویش انتقال یابد واز اینکه در مرحله اول تعدادی ۳۰ درصد سهامشان بفروش رفته ودر مرحله بعدی هم کلی از آمار کمتر شده لذا این روش حلال مشکلات بوده وحتی اعداد و ارقام تعداد سهام هرنماد وتعداد گروه هم قابل تغییر بوده اگر احساس میشود سهامی به تعداد کمتر آزاد بشود بهتر است ویا بعضی از نمادها تعدادشان خیلی پایین هستش کل نماد مثلا رمپنا آزاد بشود بهتر هست در جلسه ای با حضور کارشناسان و مسئولین علی الخصوص اشخاص باتجربه که حساب و کتاب سر در میارد تصمیم گیری وسپس اجرا کنید اینجانب ضیامهر عبداللهی دارای ۳۵ سال سابقه خدمت در نهادها و دستگاههای اداری دولتی در پست های مختلف حتی بعنوان مدیرکل استان ودرربعضی مواقع مدیرکل منطقه یا چهار استان بزرگ مثل استانهای قم،لرستان ،همدان ،مرکزی یا اینکه مدیرکل استانهای آذربایجانشرقی آذربایجانغربی و اردبیل بطور همزمان مسئولیت انتقال سهام عدالت به پورتفوی صاحبانشان را بعهده میگرم ولی بشرط اختیار تام وتعهد مینمایم به هیچ عنوان در این خصوص نارضایتی بوجود نیاید وهیچ خطری بازار سرمایه را تحدید نکند ضمنا این حقیر همشهری جناب آقای فهیمی عزیز هستم وبر وجود چنین شخصی همیشه دعاگو هستم واز اینکه با ایشان همشهری هستم مباهات و افتخار می نمایم موفق و پیروز باشید
یعنی ما باور کنیم که شما به فکر جیب ما بدبخت بیچاره هاید بقران که اگه باشید فقط به فکر منافع خودتونید منتظر گرون بشید که پورسانت خودتونو بیشتر بشه.