جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

کمبود ویتامین دی چه عوارضی دارد؟

24 خرداد 1401
 کمبود ویتامین دی چه عوارضی دارد؟

به گزارش بانک اول در این تحقیقات سه گروه از ماهی‌های زبرای جوان به مدت چهار ماه با سه رژیم مختلف شامل رژیم فاقد ویتامین دی، رژیم غنی از این ویتامین و رژیم کنترل، تغذیه شدند. پس از این دوره، محققان میزان تراکم استخوان، تری‌گلیسیرید، چربی، کلسترول و ویتامین دی را در بدن ماهی‌ها اندازه‌گیری کردند. همچنین مسیرهای متابولیک کلیدی مرتبط با تولید، ذخیره‌سازی و انتقال چربی در بدن ماهی‌های زبرا را مورد مطالعه قرار دادند.

 
 
                                                   کمبود ویتامین دی موجب چاقی و توقف رشد می‌شود

در نتیجه این تحقیقات مشخص شد گروهی که رژیم فاقد ویتامین دی داشتند، به طور متوسط ۵۰ درصد کوچک تر سایر گروه‌ها هستند و مقادیر بسیار بیشتری چربی در بدن ذخیره کرده‌اند. در بدن این ماهی‌ها تعداد سلول‌های چربی بیش از ماهی‌های دو گروه دیگر بود. همچنین میزان تری‌گلیسرید و کلسترول نیز در بدن این ماهی‌ها بالاتر از گروه‌های دیگر بود.

با تغییر رژیم این ماهی‌ها به یک رژیم غنی از ویتامین دی، رشد آن‌ها ادامه یافت و بخشی از چربی انباشته در بدن آنها مورد استفاده قرار گرفت اما هرگز این ماهی‌ها به اندازه سایر گروه‌ها رشد نکردند و ذخایر چربی خود را از دست ندادند.

نتایج این تحقیقات نشان می‌دهد کمبود ویتامین دی از طریق ایجاد اختلال در تعادل عادی رشد و تجمع چربی در بدن موجب آسیب دیدن سلامت متابولیک می‌شود.

مطالعات مختلفی در سراسر جهان نقش ویتامین دی در عملکرد اندام‌های مختلف بدن را تایید کرده‌اند. به دلیل این که نور خورشید مهم ترین منبع این ویتامین است، ممکن در پاییز و زمستان به میزان کافی در بدن جذب نشود.

مواد غذایی مانند زرده تخم مرغ، ماهی، قارچ، انواع پنیر، شیر، حبوبات، روغن ماهی، آب پرتقال و خاویار حاوی مقدار زیادی ویتامین دی هستند.
اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها