شنبه, 3 آذر 1403 2024,November

بی‌تاثیر بودن حذف صفر از پول ملی/ اقتصاد ایران چاره‌ای جز صادراتی شدن ندارد

24 خرداد 1401
بی‌تاثیر بودن حذف صفر از پول ملی/ اقتصاد ایران چاره‌ای جز صادراتی شدن ندارد

 به گزارش بانک اول چند روز پیش رییس کل بانک مرکزی اظهاراتی داشت مبنی براینکه در دولت طرحی عنوان شده که پس از اجرایی شدن آن از صفرهای پول ملی کاسته خواهد شد. وی اجرایی شدن این طرح را در دوسال آینده مشروط به رای مجلس دانسته و گفته بود که در صورت ایجاد شرایط ثبات اقتصادی در کشور این برنامه به اجرا در خواهد آمد.

در این خصوص احمد حاتمی یزد  این طور می گوید: حذف  صفر از پول ملی تاثیری بر فضای اقتصادی کشور ندارد و فقط تا حدی باعث تسهیل در امور محاسباتی بانک ها می شود، که البته با توجه به هزینه های هنگفتی که اجرای این طرح به همراه دارد می توان گفت عملیاتی شدن این طرح بزرگ به صلاح کشور نیست.

وی ادامه داد: هزینه های مورد نیاز در این طرح شامل تغییر در نرم افزارهای مالی بانک ها، نرم افزارهای تجاری، چاپ پول جدید و بسیاری الزامات دیگر می شود که با توجه به نیازهای اساسی کشور در بخش اشتغال و مهار رکود اجرای این طرح کمک خاصی به این بخش ها نمی کند و با صرف هزینه های هنگفت جلوی پیشرفت در این بخش ها را هم می گیرد.

رییس سابق بانک صادرات ایران با اشاره به اینکه شاخص ترین کشور دنیا در حذف صفر از پول ملی، کشور ترکیه است و دولت ترکیه با اجرای طرح حذف 6 صفر از پول کشورش (لیرترکیه) نتوانست دستاورد ارزنده ای به مردمش بدهد و عامل رونق اقتصاد این کشور، توجه به صادرات بود، تاکید کرد: تمام کشورهای توسعه یافته در سالهای اخیر در یک عامل وجه اشتراک دارند و آن اهمیت دادن به صادرات محصولات تولیدی کشورشان است. ترکیه هم به عنوان یک کشور شاخص در خصوص حذف صفر از پول ملی نتیجه ای از اجرای این طرح بدست نیاورد و توجهش را به نقطه دیگری معطوف کرد.

حاتمی یزد ادامه داد: در کشور ایران سالها سیاست جایگزینی واردات به جای تولید به عنوان یک اصل شناخته شده است و امروزه مسئولان دست اندرکار متوجه اشتباه بودن این سیاست شده اند، بنابراین زمان آن رسیده است که با حمایت از صادرات محصولات تولیدی به گونه ای عمل کنیم که زیرساختهای اقتصادی کشور تقویت شود.

وی در پاسخ به این سوال که به طور مشخص نقش بانک ها در حمایت از تولید صادرات محور چیست، این طور به خبرنگار اقتصاد آنلاین پاسخ داد: چند سالی است که بانک توسعه صادرات  تاسیس شده است، اما آمارها نشان می دهد که این بانک نتوانسته همه توان خود را برای حمایت از صادرکننده ها به کار ببرد. چرا که در بانکداری اصلی است که می گوید هر بانکی می تواند تا 10 برابر اصل سرمایه خود تسهیلات بدهد، در حالی که این شرایط امروز در این بانک ایجاد نشده و ظرفیت آن بسیار بیشتر از میزان کنونی است.

این کارشناس بانکی اعلام کرد: تنها راه نجات اقتصاد ایران توجه به صادرات است و اگر می خواهیم شعار سال را تحقق بخشیم می بایست نگاه مان به صادرات تغییر کند و جلوی محدودیت های صادرکننده گرفته شود. کشورهایی که صادرات محور می شوند چرخه تولی کاملی دارند و میزان بیکاری در آنها تا حد زیادی کاهش پیدا می کند. به عنوان مثال تمامی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصاد و توسعه (OECD) صادرات محور هستند و حتی سنگاپور هم که به تازگی به عضویت این سازمان درآمده است و پیش از این کشور مطرحی در دنیا نبوده از زمانی که به صادرات توجه کرد توانست برای خودش جایگاه مناسبی ایجاد کند.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات