جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

تفاوت‌های بین کرونا و سینوزیت

24 خرداد 1401
تفاوت‌های بین کرونا و سینوزیت

به گزارش بانک اول، با توجه به این که در فصل سرماخوردگی و آنفلوآنزا قرار داریم، عفونت های سینوس نیز شیوع بیشتری می یابند. اما با توجه به همه‌گیری کووید-19، احتمالا این پرسش را با خود مطرح می کنید که به این بیماری مبتلا شده اید یا با یک عفونت سینوس مواجه هستید.

 

عفونت سینوس 

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، عفونت سینوس که به نام سینوزیت شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که مایع در سینوس ها، حفره هایی در صورت که با هوا پر شده اند، انباشته می شود. این شرایط امکان رشد میکروب ها را فراهم می کند. ویروس ها عامل اصلی بیشتر موارد عفونت های سینوس هستند، اما باکتری ها نیز می توانند موجب این عفونت ها شوند.

موارد مختلفی وجود دارند که می توانند خطر ابتلا به عفونت سینوس را افزایش دهند که مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا به طور خاص موارد زیر را فهرست کرده است:

- سرماخوردگی قبلی

- آلرژی های فصلی

- سیگار کشیدن و قرار گرفتن در معرض دود دست دوم سیگار

- مشکلات ساختاری درون سینوس ها مانند رشد توده ها در پوشش درونی بینی یا سینوس ها

- سیستم ایمنی ضعیف یا مصرف داروهایی که سیستم ایمنی را تضعیف می کنند

 

علائم عفونت سینوس

به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، شایع‌ترین علائم عفونت سینوس شامل موارد زیر می شوند:

- آبریزش بینی

- گرفتگی بینی

- درد یا فشار در صورت

- سردرد

- ترشحات پشت حلق

- گلو درد

- سرفه

- بوی بد دهان

 

اما در برخی موارد، شما ممکن است سردرد یا صورت درد شدید، علائمی که پس از بهبود اولیه تشدید می شوند، علائمی که برای بیش از 10 روز بدون این که بهتر شوند، ادامه می یابند، و تبی که برای بیش از سه تا چهار روز ادامه دارد را تجربه کنید.

 

علائم کووید-19

احتمالا تاکنون با علائم مختلف بیماری کووید-19 آشنا شده و آنها را به خاطر سپرده اید. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا علائم کووید-19 را این گونه فهرست کرده است:

- تب یا لرز

- سرفه

- تنگی نفس یا دشواری در تنفس

- خستگی

- بدن درد و دردهای عضلانی

- سردرد

- از دست دادن حس چشایی یا بویایی

- گلودرد

- گرفتگی یا آبریزش بینی

- حالت تهوع یا استفراغ

- اسهال

 

تفاوت بین کووید-19 و سینوزیت

به گفته اریک هلبروک، پزشک و مدیر بینی شناسی (Rhinology) در بیمارستان چشم و گوش ماساچوست تشخیص کووید-19 و عفونت سینوس از یکدیگر می تواند دشوار باشد زیرا دارای علائم مشترک بسیاری هستند. گرفتگی بینی، آبریزش بینی و از دست دادن حس بویایی از جمله علائم برجسته عفونت سینوس هستند.

با این وجود، موردی که می تواند مقداری به تشخیص کمک کند، ارزیابی درد است. به گفته دکتر ویلیام شافنر، متخصص بیماری های عفونی و استاد دانشگاه وندربیلت عفونت سینوس موجب درد زیاد در گونه ها و پیشانی می شود. به طور معمول، عفونت سینوس قسمت بالای گردن را درگیر می کند، اما در برخی موارد ترشحات پشت حلق می تواند موجب سرفه در برخی بیماران شود.

اگر به تازگی با ظهور این علائم مواجه شده اید بهتر است جانب احتیاط را حفظ کرده و به کووید-19 مشکوک باشید و تا زمانی که با پزشکتان برای کسب راهنمایی های بیشتر تماس می گیرید، خود را قرنطینه کنید. از مراجعه به مطب پزشک پرهیز کنید زیرا ممکن است به کووید-19 مبتلا بوده و دیگران را نیز آلوده کنید.

 

پس از صحبت با پزشک، احتمالا از شما خواسته می شود تا تست کووید-19 داده و یک معاینه بدنی از شما صورت بگیرد. پزشکان برای بررسی این که سینوس ها با مایع پر شده اند و این که نسبت به اعمال فشار روی بخش هایی از صورت که سینوس ها قرار دارند، چه واکنشی نشان می دهند، معاینه را انجام خواهند داد. همچنین، باید به صدای ریه های بیمار گوش داده شود، دمای بدن، نبض و سطوح اکسیژن خون وی کنترل شود و احتمالا درباره قرار گرفتن در معرض کووید-19 پرسش هایی مطرح می شود.

 

در حال حاضر، تنها روش برای تعیین دلیل بروز علائم انجام تست کووید-19 و همچنین ویروس های دیگر است.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها