به گزارش بانک اول، همچنین بررسی گزارشهای رسیده به پلیس فتا در زمینه برداشت غیرمجاز از حساب، نشان دهنده آن است که افراد بدون لحاظ کردن نکات ایمنی، اقدام به نصب و استفاده از برنامه موبایل بانک جعلی کرده بودند. اشتباهی که مالباختگان در این مورد انجام داده بودند این بود که برای نصب برنامه موبایل بانک به نتایج جستجوی گوگل اعتماد کرده و برنامه را از سایتهای معرفی شده توسط گوگل استفاده کرده بودند.
به همین دلیل بانکهای کشور برنامههای بانکی خود را در وبسایت رسمی خود قرار دادهاند که شهروندان در صورت نیاز به موبایل بانک مورد نظر خود میتوانند آن را از سایت بانک مربوطه دریافت و نصب کنند. بنابراین به کاربران توصیه میشود برنامههای مورد نیاز خود را از لینکهای معرفیشده در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نصب نکنند و برنامههای خود را فقط از فروشگاههای نرمافزاری معتبر و اپلیکیشنهای کاربردی مثل موبایل بانک را هم از سایت بانک مورد نظر دانلود و نصب کنند.
البته نصب برنامههای نامعتبر و نرمافزارهای مخرب از فروشگاههایی مانند گوگلپلی هم امکانپذیر است. همانطور که پیش از این، جعل نرمافزارهای امنیتی در گوگلپلی توسط نویسندگان بدافزار، منجر شده بود کاربران اطلاعات خود را به این برنامههای مخرب بدهند. به نوشه موبوایران، هرچند گوگل برنامههای مخرب را به محض اینکه کارشناسان امنیتی در این زمینه هشدار دادند، حذف کرد. با این حال، لازم است کاربران دستگاههای تلفن همراه را با آخرین نرمافزار حفظ کنند، مراقب اجازه دسترسی بیش از حد برنامهها باشند و نرمافزار امنیتی را روی دستگاه خود نصب کنند.
همچنین برای حفظ امنیت در موبایل بانکها توصیه میشود برای حسابهای کاربری مختلف از رمز یکسان و مشابه استفاده نکرده و برای بالا بردن سطح امنیت رمزهای خود، از برنامههای مدیریت رمز قوی و معتبر استفاده کنید. احراز هویت دومرحلهای نیز یکی از راهکارهای جدیدی است که سرویسها و شبکههای اجتماعی مختلف به پلتفرم خود افزودهاند تا کاربران بتوانند امنیت سایبری حساب کاربری و اطلاعات خصوصی خود را ارتقا دهند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید