جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

بیماری مرموزی که مبتلایان آن رنگ‌ها را می‌شنوند و کلمات را می‌چشند

24 خرداد 1401
بیماری مرموزی که مبتلایان آن رنگ‌ها را می‌شنوند و کلمات را می‌چشند

به گزارش بانک اول، گروه کوچکی از افراد، احساسات خود را به شیوه‌های گیج کننده‌ای درگیر می‌کنند. برای آن‌ها عدد ۲ ممکن است رنگی از بنفش را تداعی کند. یک نت تیز شنیدنی می‌تواند حس خراش انگشت را ایجاد کند. برخی از افراد مبتلا به این بیماری، «سینستسی» نامیده می‌شوند، این افراد حتی کلمات گفته شده را می‌چشند؛ به عنوان مثال نام سام ممکن است یک عطر و طعم شیرین برایشان ایجاد کند.

اینکه دقیقاً بعضی افراد حس بویایی یا چشایی را چگونه حس می‌کنند هنوز کاملاً مشخص نیست. هیچ آزمایش استاندارد طلا یی برای تشخیص وضعیت وجود ندارد، مسئله‌ای که این بیماری را مرموزتر می‌کند.

دیوید برانگ، روانشناس دانشگاه میشیگان می‌گوید که او ایمیل‌های زیادی درباره اینکه آیا احساسات عجیب و غریب آن‌ها نتیجه تغییرات خاصی است، دریافت می‌کند. او آن را بیماری «اختلاط حس» می‌خواند که مهندسی معکوس را بسیار دشوار می‌کند.

نظریه فعلی بیان می‌کند که مغز سینستس‌ها دارای ارتباطات اضافی است و زمانی که کلمه‌ای را می‌بینند، شبکیه و عصب بینایی آن‌ها این اطلاعات را به قشر بینایی می‌فرستد باعث می‌شود این حس را از تصویری که می‌بینند، دریافت کنند. اتصالات اضافی ممکن است به طور همزمان سیگنال‌هایی را به مناطق متمرکز بر رنگ و کلمات بفرستند. این مسیر‌های اضافی می‌توانند اصطلاحات رنگی را به وجود آورند، نت‌های موسیقی را مسلح کنند، یا حتی برخی ملاقات‌ها را با یک نام نسبتاً مزه دار خراب کنند.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها