به گزارش بانک اول معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور گفت: انتظار می رود پس از اجرای طرح آب امید و تشویق مشترکان بتوانیم مصرف را تا ۱۰ درصد کاهش دهیم. از مجموع مشترکان، حدود ۱۵ درصد که شامل ۳ میلیون و ۹۰۰ هزار مشترک است شامل این طرح هستند.
حمیدرضا کشفی امروز در حاشیه بیستمین نمایشگاه بین المللی صنعت برق و شانزدهمین نمایشگاه بین المللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران در نشستی خبری، در خصوص جزییات طرح آب امید، اظهار کرد: بر اساس این طرح که از اول دیماه پیاده سازی شده، کسانی که یک سوم الگو مصرف داشته باشند از هرگونه پرداخت آببها معاف هستند، اظهار کرد: آئیننامههای مربوط به این طرح تدوین و صادر شده است.
وی افزود: در طرح آب امید، بر اساس الگوی مصرف کسانی که ۱۵ متر مکعب مصرف داشته باشند، به عنوان خوشمصرف، دو برابر این رقم پرمصرف و بیش از آن به عنوان بد مصرف تلقی میشوند.
در این طرح، تمامی مشترکان بویژه پرمصرف و بد مصرف که در دوره های گذشته مصارف بالایی داشتند به صورت خاص شناسایی شده و به این مشترکان اطلاع رسانی صورت می گیرد. به این دسته از مشترکان روش های کاهش مصرف اطلاع رسانی می شود و اطلاعات و تخصص شرکت ها در رابطه با روش های کاهش مصرف در اختیار کلیه مشترکان قرار خواهد گرفت.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور درباره افزایش تعرفه ها برای مشترکان پرمصرف و بد مصرف گفت: اکنون تعرفه ها به صورت پلکانی است. وقتی به طور مثال ۴۵۰ تا ۵۰۰ تومان تعرفه آب بها است، این رقم متوسط است و الگوی مصرف بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ تومان محاسبه و برای مشترکان پرمصرف و بد مصرف مبلغ مازاد، تقسیم تعرفه به صورت پلکانی اعمال می شود.
به گفته کشفی اجازه داده شده ۲۰ تومان از این رقم که جریمه نیست در جاهایی مصرف شود که مقاصد آن هم در قانون مشخص شده است. گرچه دنبال این هستیم که برای بالانس درآمد ناشی از آب امید که حدود ۲۰۰ میلیارد تومان کاهش درآمد خواهیم داشت، کار به گونه ای باشد که بیش از این ضرر ندهیم چرا که شرکتهای آب و فاضلاب ضررده هستند و کمک هایی را باید از دولت بگیرند.
وی با بیان اینکه اصلاح تعرفه برای مشترکان بد مصرف و پرمصرف است، یادآوری کرد: رقم ۲۰ تومان مختص امسال نیست و سال های سال در بودجه وجود دارد و در سال گذشته ۱۵ تومان بود. این رقم پیشتر از مشترکان آب شهری گرفته می شد که امسال مجلس مصوب کرد برای مشترکان بالای الگوی مصرف باشد. این پول به خزانه واریز و برای آبرسانی به روستاها و عشایر تخصیص داده می شود. نام این جریمه نیست بلکه عوارضی است که از مشترک شهری در سال های گذشته گرفته می شد و امسال مجلس مصوب کرد از مشترکان شهری با مصرف بالای الگوی مصرف گرفته شود. این رقم به عنوان عوارض در قبوض تعیین می شود.
معاون راهبری و نظارت بر بهرهبرداری آبفای کشور با بیان این که در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور دنبال شفاف سازی نحوه اخذ آب بها هستیم و در سیستم ما کاملا مشخص است گفت: وقتی قبوض الکترونیکی می شود به آنهایی که معافیت کامل می گیرد و کسانی که برای آنها تعرفه های بیشتر اعمال می شود اطلاع رسانی خواهد شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید