به گزارش بانک اول این روزها برخی از کاربران، بدون فیلترشکن نمیتوانند به راحتی از اینستاگرام استفاده کنند، با وجود این وزیر ارتباطات به دلیل فیلتر نکردن این شبکه اجتماعی به دادسرا احضار و بازجویی و بعد هم با قرار التزام آزاد شد.
صبح امروز رسانهها خبر دادند که محمدجواد آذریجهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اعلام جرم دادستان کل کشور و و البته شکایت صداوسیما به دادسرای فرهنگ و رسانه فراخوانده شده است.
برنا در این مورد گزارش داد که استنکاف وزیر ارتباطات از اجرای حکم قوه قضاییه برای فیلتر کردن اینستاگرام، عدم اجرای حکم انسداد فیلترشکنها و عدم اجرای دستور رئیس مرکز ملی فضای مجازی برای کاهش پهنای باند پیامرسانهای خارجی، از اتهامات جهرمی است.
همچنین سازمان صداوسیما نیز به دلیل اظهارنظر وزیر ارتباطات در مورد بازپسگیری فرکانسهای باند ۷۰۰و۸۰۰ شکایت کرده است.
مدتی پس از انتشار این خبر، سید جمال هادیان، رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات، در حساب شخصی خود در توییتر نوشت: «آذریجهرمی امروز به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار و در مورد اعلام جرمهای دادستان کل کشور علیه او، توسط بازپرس پرونده بازجویی شده است. پس از استماع و اخذ پاسخ، بازپرس دستور آزادی وزیر ارتباطات با قرار التزام را صادر کرده و وی هماکنون در محل کار حاضر است.»
او همچنین تصاویری را از متن شکایت و جوابیه جهرمی منتشر کرده است که نشان میدهد وزیر ارتباطات دستور مقامات قضایی برای فیلترینگ اینستاگرام را فاقد وجاهت قانونی میدانسته و به همین لیل به آن عمل نکرده است.
چندی پیش ابوالحسن فیروزآبادی، رئیس مرکز ملی فضای مجازی، با اشاره به تجربه ناموفق فیلتر تلگرام گفته بود که بدون داشتن جایگزین بومی قدرتمند، نمیتوان اینستاگرام را فیلتر کرد (خبرگزاری مهر).
تلگرام منبع اصلی دریافت خبر برای ایرانیان
با وجوی که تلگرام از اردیبهشت ۱۳۹۷، با دستور قضایی فیلتر شده، بررسیهای نشان میدهد که تلگرام همچنان منبع اصلی دریافت خبر برای ایرانیان است.
دنیای اقتصادی در این مورد گزارش داده است براساس آمار موجود از میزان بازدید محتوای وبسایتها و شبکههای اجتماعی در زلکا (بستر تحلیل رسانه و اخبار به کمک هوش مصنوعی)، تلگرام برای مردم، اصلیترین منبع دریافت اطلاعات است، بهطوریکه در ۱۰ دقیقه اول انتشار یک خبر در ۱۰۰ کانال برتر خبری فارسی، بهطور متوسط شاهد بیش از ۲۰ هزار بازدید مطلب از سمت مخاطبان این کانالها هستیم.
همچنین آمارها حاکی از آن است که شرکته
ا عموما برای درج محتواهای تبلیغاتی و اخبار تجاری خود تلگرام را به سایتهای خبری ترجیح میدهند.
گلایهها از برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب
در شرایطی که نمایشگاه کتاب تهران، به دلیل شیوع کرونا به صورت مجازی در حال برگزاری است، رسانهها و کاربران انتقاداتی را به پشتیبانی سایت این رویداد وارد کردهاند.
آنگونه که ایسنا گزارش داده است، کاربران میتوانند از نمایشگاه کتاب تهران از طریق پلتفرم تحتوب این نمایشگاه بازدید کنند و تا کنون دسترسی آیپیهای غیرایرانی نیز به این بستر محدوده نشده است. مسئولیت رساندن سفارشها نیز بر عهده شرکت ملی پست ایران قرار دارد.
اما وبسایت آمادهشده برای نمایشگاه مجازی کتاب، از سرعت چندان مناسبی برخوردار یا اصطلاحا بهینه نیست و صفحات آن با تاخیر باز میشود. جستوجوی نام ناشران مورد نظر در فهرست نیز با تاخیر صورت میگیرد و گاهی هم پیام خطا را نشان میدهد.
همچنین پایگاه خبری گلونی گزارش داده است که در نخستین ساعات افتتاح این نمایشگاه، برخی کاربران در فضای مجازی، از خدمات آن ابراز نارضایتی کردهاند.
مؤسس علیبابای چینی پیدا شد
دیجیاتو از دنیای فناوری گزارش داده است که پایان غیبت جک ما، مؤسس علیبابا، ارزش سهام این شرکت تجارت الکترونیک را هشت درصد افزایش داد.
جک ما، میلیاردر و کارآفرین حاشیهساز چین پس از حدود سه ماه غیبت در یک تماس ویدیویی ظاهر شد. احتمال داده میشد او به دلیل انتقاد از دولت چین ناپدید شده باشد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید