جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

موفقیت واکسن ایرانی در خنثی کردن کرونای انگلیسی

24 خرداد 1401
 موفقیت واکسن ایرانی در خنثی کردن کرونای انگلیسی

به گزارش بانک اول موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا در خنثی کردن ویروس جهش‌یافته انگلیسی موضوع برنامه گفتگوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر ۱۱ بهمن بود.

حسن جلیلی، مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) که در این برنامه حضور یافته بود، گفت:با انتشار خبر شیوع ویروس انگلیسی با سرعت شیوع ۷۰ درصد بیشتر، این سوال ایجاد شد که واکسن‌های تولید شده یا در حال تولید توان خنثی سازی ویروس جهش یافته را دارد یا خیر.

وی درباره نحوه مشخص شدن موفقیت نخستین واکسن ایرانی کرونا در خنثی کردن ویروس جهش‌یافته انگلیسی افزود: وقتی نمونه خون گرفته شده از یک مبتلا به ویروس انگلیسی به دست ما رسید، ویروس‌های انگلیسی را به نمونه خون داوطلبان اولیه واکسن «کووایران برکت» که دوز دوم را دریافت کرده بودند، وارد کردیم و مشاهده کردیم که این ویروس جهش یافته نیز خنثی شد. البته این کار با روش‌های استاندارد علمی انجام شده است.

جلیلی درباره مراحل مطالعه واکسن کووایران برکت گفت: تا این لحظه واکسیناسیون ۳۵ نفر انجام شده وبه طور کلی در مرحله اول تا ۵۶ نفر واکسیناسیون ادامه خواهد یافت. طبق استاندارد آنچه که در فاز یک مورد مطالعه قرار می‌گیرید ایجاد ایمنی در برابر ویروس است و میزان اثربخشی واکسن در فاز‌های بعدی بررسی می‌شود البته سرعت تزریق به افراد در فاز‌های بعدی معمولا بیشتر است.

مدیر گروه تحقیقات تولید واکسن ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ادامه داد: تکنیک استفاده شده در واکسن کووایران برکت، ویروس کشته شده یا غیرفعال است که از نسل اول واکسن‌ها محسوب می‌شود.

حسن جلیلی در باره عوارض احتمالی این واکسن برای افراد داوطلب گفت:از ۳۵ نفر دریافت کننده واکسن تا کنون عارضه خاصی گزارش نشده و در صورت بروز هم عوارض به صورت خیلی خفیف و گذرا بوده است.

مصطفی قانعی، عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ دیگر میهمان این گفتگوی که به صورت ارتباط تصویری در این برنامه حضور داشت، گفت:به طور کلی یازده شرکت برای تولید واکسن در سازمان غذا و دارو پرونده دارند که دلیل متعدد بودن مطالعه روی واکسن، احتمال شکست مطالعه یا متوقف شدن تولید واکسن در شرکت‌های مختلف مانند نمونه‌های فرانسوی و استرالیایی است. نکته دیگر تفاوت کارکرد و میزان اثر بخشی متفاوت و حتی تفاوت در گروه‌های سنی مختلف برای تزریق انواع واکسن‌های کروناست.

وی درباره شرکت‌هایی که در آینده نزدیک وارد فاز یک تولید واکسن خواهند شد گفت: شرکت میلاد نور به روش ویروس کشته شده و شرکت رازی به روش واکسن نوترکیب آماده ورود به فاز یک هستند و دو واکسن دیگر هم احتمالا تا پایان بهمن مجوز کمیته اخلاق را دریافت خواهند کرد. همچنین یک یا دو واکسن به روش mRNA احتمالا در فرودین یا اردیبهشت کار خود را آغاز خواهند کرد.

قانعی درباره زمان شروع واکسیناسیون با واکسن ایرانی کرونا گفت: در صورت احتساب واکسن مشترک با کوبا پس اخد تاییده‌ها احتمالا خرداد ماه سال آینده واکسیناسیون با واکسن ایرانی آغاز خواهد شد.

اخبار مرتبط
اختلال اضطراب فراگیر، نوعی اضطراب به‌شدت آزاردهنده است که افراد بسیاری از جمله افراد کمال‌طلب را به خود گرفتار کرده است. افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، معمولا در زندگی و کار خود بسیار موفق‌اند و دوستان خوبی هم دارند، اما بااین‌حال، دایما از خود انتقاد می‌کنند و هیچ بازخورد مثبت یا پاداشی نمی‌تواند از حس ناامنی، ترس و اضطراب آنها بکاهد.
سنگ کلیه می‌تواند یک وضعیت دردناک باشد و انتخاب‌های غذایی خاص می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آنها یا به مدیریت سنگ‌های موجود کمک کند.
مصرف آب بهترین روش برای مصرف قرص‌ها و دارو‌ها است. آب تنها مایعی است که هیچ تداخلی با دارو‌ها ندارد و سایر مایعات مانند شیر یا اسید‌های غذایی ممکن است تاثیر مخربی بر روی دارو‌ها داشته باشند و مشکلات گوارشی ایجاد کنند؛ بنابراین توصیه می‌شود همه قرص‌ها و دارو‌ها با آب مصرف شوند، بهترین حالت این است که آب ملایم همراه با قرص‌ها و دارو‌ها مصرف شود. آب نه تنها به جذب بهتر دارو‌ها کمک می‌کند بلکه برای سلامتی عمومی بدن نیز مفید است.
مینیمالیسم ذهنی، کلید رسیدن به آرامش درونی است. با تمرین این تکنیک‌ها و ایجاد تغییرات کوچک در سبک زندگی خود، می‌توانید به آرامش بیشتری دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید، این یک سفر است و مهمترین چیز، شروع کردن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها