دوشنبه, 5 آذر 1403 2024,November

پیامک جریمه تردد کرونا اشتباهی ارسال می‌شود؟

24 خرداد 1401
پیامک جریمه تردد کرونا اشتباهی ارسال می‌شود؟

«مالک محترم خودرو به شماره …، در اجرای مصوبات ستاد ملی مقابله با کرونا و محدویت‌های عبوری ایجاد شده، تخلف تردد شما در محور… ثبت و در حال بررسی می‌باشد. پلیس راهور ناجا» این محتوای پیامی است که مدتی است برای برخی از رانندگان فرستاده می‌شود.

به گزارش بانک اول  بعد از آنکه در بعضی از شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، محدودیت‌های کرونایی اعلام شد، بنا شد خودروهایی که پلاک غیربومی دارند اجازه ورود به محدوده شهرها را نداشته باشند و همچنین تردد در ساعات منع تردد یعنی ساعات ۹ شب تا ۴ صبح نیز شامل جریمه شود.

آنطور که محمدباقر سلیمی، رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا به تجارت‌نیوز می‌گوید تا تاریخ ۹ بهمن ۹۹، حدود چهار میلیون و ۷۳۰ هزار پیامک برای مردم ارسال شده است و در این میان حتی کسانی که مجوز تردد دارند، پیامک‌ دریافت کرده‌اند اما در مرحله پالایش و بررسی‌های بعدی نامشان از لیست حذف می‌شود.

با این وجود برخی می‌گویند حتی برای خودروهایی که در پارکینگ قرار دارند، پیامک جریمه ارسال شده و همین مساله شائبه رندوم و تصادفی بودن ارسال این پیامک‌ها را ایجاد کرده است. امیر یکی از کاربران توییتر از تجربه خود نوشته است: «یک سال است که از شهر خارج نشدم. بعد از شیوع کرونا هم احتیاط بیشتری کردم و رفت و آمدم را با خارج از شهر قطع کردم. اما برایم پیامک خروج از شهر و تخلف فرستاده‌اند.»

سمیرا هم می‌گوید: «چطور ممکن است برای خودرویی که ماه‌هاست در پارکینگ خانه است، پیامک جریمه بفرستند؟! متاسفانه از پلیس هم پیگیری کردم اما جواب مشخصی ندادند.»

شرایط جوی و دستکاری پلاک خودرو توسط برخی از رانندگان، باعث می‌شود شماره پلاک دریافت شده با خودروی اصلی مغایرت داشته باشد.

چرا پیامک تخلف تردد اشتباهی ارسال می‌شود؟

رئیس پلیس ترافیک شهری راهور ناجا در توضیح فرآیند ارسال پیامک برای مالکان خودرو به تجارت‌نیوز می‌گوید: «سامانه‌های هوشمند پلاک خودروهای مختلف را شناسایی می‌کنند اما در برخی مواقع بر اساس شرایط نامناسب جوی، محدودیت‌های دید دوربین یا محل نصب دوربین با زاویه پلاک و در مواردی دستکاری پلاک خودرو توسط برخی افراد باعث می‌شود در گام اول فرآیند شناسایی تخلف و اعمال قانون، شماره پلاک دریافت شده مغایرت داشته باشد.»

او ادامه داد: «در مرحله دوم با هدف پیشگیری از تکرار تخلف و اصلاح رفتار پرخطر سامانه، بلافاصله پیامک اولیه تخلف را برای مالک خودرو ارسال می‌کند.»

رئیس پلیس ترافیک شهری: اگر پیام دوم برای مالکان خودرو ارسال نشود، جریمه برای آنها اعمال نمی‌شود.

آیا برای پیامک‌های خطا جریمه اعمال می‌شود؟

سلیمی در پاسخ به این سوال که آیا پیامک‌های خطا اصلاح می‌شود؟ می‌گوید: «در گام سوم که چک اپراتوری گفته می‌شود، اطلاعاتی که از سامانه‌ها دریافت می‌شود با تصویر و پلاک اولیه تطبیق داده می‌شود. اگر خطایی در تشخیص باشد در مرحله چک اپراتوری تخلف حذف می‌شود و وارد فاز بعدی که اعمال قانون است، نمی‌شود.»

رئیس پلیس ترافیک شهری با اشاره به اینکه اگر پیام دوم برای مالکان خودرو ارسال نشود، جریمه برای آنها اعمال نمی‌شود، ادامه می‌دهد: «خطا و برداشت ناصحیح درگام اول کمتر از سه درصد است و در مرحله چک اپراتوری ۹۹ درصد از این ۳ درصد اصلاح شده و منجر به اعمال قانون نمی‌شوند. پیامک دوم به فاصله ۱۲ تا ۴۸ ساعت با پیامک اولیه برای مالک خودرو ارسال می‌شود که نشان می‌دهد سامانه انطباق را انجام داده است. تفاوت پیامک «در حال بررسی است» و «تخلف ثبت شد» هم در همین موضوع است. بنابراین کسانی که پیام دوم برای آنها ارسال نشده است مطمئن باشند که جریمه برای آنها اعمال نشده است.»

ثبت جریمه اشتباه قابل پیگیری و اصلاح است

اما اگر باز هم در مرحله چک اپراتور تخلف خطا اصلاح نشود باز هم قابل پیگیری است. سلیمی در این مورد می‌گوید: «کسانی که می‌گویند جریمه برای آنها ثبت شده است در حالی که در زمان و مکان مورد نظر نبودند، این موضوع قابل اصلاح است اما مالکان خودرو باید مستندات خود را ارائه کنند.»

کاهش ۳۰ درصدی تردد خودرو در کشور

سلیمی در پایان با اشاره به اینکه تا زمانی که ستاد مقابله با کرونا این محدودیت‌ها را ابلاغ کند ما هم اجرا می‌کنیم، می‌گوید: «محدودیت‌های تردد کرونایی در مهار و شیوع ویروس کرونا رابطه مستقیم دارد. با این محدودیت‌ها، تردد خودروها در کل کشور بیش از ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت. به همین نسبت هم تصادفات و حوادث رانندگی کاهش داشت.»

روز گذشته هم محسنی بندپی، استاندار تهران گفت: در طرح محدودیت‌های شبانه تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جریمه شده‌اند. این محدودیت یکی از موثر‌ترین عوامل کاهش زنجیره‌ی انتقال ویروس کرونا بوده است.

اخبار مرتبط
در واقع به نظر می رسد مهم‌ترین تاثیر اصلاح قیمت و کاهش شکاف قیمتی بین کارخانه و بازار کم شدن جذابیت بازار خودرو برای دلالان باشد. زمانی که قیمت کارخانه و بازار نزدیک به هم باشد، انگیزه برای خرید خودرو از کارخانه با هدف فروش در بازار آزاد و کسب سود کاهش می‌یابد. این موضوع می‌تواند باعث کاهش حجم تقاضای غیرواقعی شود.
جریان جریمه رانندگی و اشتباهات صورت گرفته در پی خطای انسانی یا وجود پلاک مخدوش ها از جمله مواردی است که نگرانی و دغدغه و شکایت شهروندان را در پی داشته است.
نکته مهم این است که محصولات این برند مزایا و معایب خاص خود را دارند. شما می‌توانید با بررسی این مزیت‌ها و عیب‌ها ارزش خرید این دو ماشین را مشخص کنید. همراه ما باشید تا در ادامه به طور کامل این موضوع را بررسی کنیم.
گران شدن 30 درصدی خودروهای داخلی دوباره بحث شرایط واردات خودروهای خارجی و تفاوت قیمت آنها را زنده کرده است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها