24 خرداد 1401
به گزارش بانک اول-غلامحسین شافعی افزود: در پسابرجام دیدگاه های منفی گذشته که در جهان نسبت به جمهوری اسلامی ایران وجود داشت به سمت نگرش های مثبت تغییر یافته است.
وی اضافه کرد: تغییر نگرش ها در جهان نسبت به جمهوری اسلامی ایران در پسابرجام باعث شده تا ما امروز شاهد ترافیک گروه های اقتصادی خارجی برای ورود به بازار ایران باشیم.
رئیس اتاق بازرگانی ایران اظهارداشت: این کشورها ایران را به عنوان پلی برای ورود به بازارهای 400 میلیون نفری کشورهای پیرامونی ما می دانند و صرفا به دنبال بازار ایران هم نیستند.
شافعی افزود: در شرایط فعلی ،ایران تنها کشور امن جهان است که کشورهای خارجی می توانند از طریق ورود به ایران با سایر کشورهای منطقه نیز ارتباط اقتصادی برقرار کنند و این ها از قبل پسابرجام ایجاد شده است.
وی یادآور شد: برجام گشایش خود را از لحاظ اقتصادی در کشور ایجاد کرده است، ولی ما نباید رفع تمام مشکلات و مثبت شدن رویکردها را در این توافق خلاصه کنیم.
رئیس اتاق ایران گفت که برخی از مشکلات ما مربوط به سیاست های داخلی است که باید در داخل به دنبال رفع آن باشیم .
** گشایش بانکی در پسابرجام
شافعی افزود: در شرایط فعلی گشایش بانکی ایران با بسیاری از کشورهای جهان برقرار شده است.
وی اضافه کرد: البته برخی از کشورها همچنان گشایش بانکی را با کشورمان ایجاد نکردند و وزارت امور خارجه و دولتمردان به دنبال رفع این مشکلات هستند.
** رونق دیپلماسی اقتصادی در دولت تدبیر و امید
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت که سیاست دولت تدبیر و امید در سفرهای خارجی از سفرهای سیاسی صرف به دیپلماسی اقتصادی تغییر یافت و این سیاست می تواند رونق اقتصادی و سرمایه گذاری خارجی را در کشور به دنبال داشته باشد.
وی گفت: رئیس جمهوری در سفرهای خود به کشورهای جهان برخلاف گذشته با تیم های اقتصادی بخش خصوصی همراه می شود و این نگاه ها می تواند برای اقتصاد مثبت باشد.
وی اضافه کرد: این که ما در هر سفر دولت و بخش خصوصی به دنبال آمار و ارقام تعداد قراردادها باشیم و مثبت و منفی بودن سفرها را به این مسایل نسبت دهیم درست نخواهد بود.
شافعی افزود : در سفرهای خارجی تیم اقتصادی بخش خصوصی تفاهمنامه های زیادی انجام می شود که باید این تفاهمنامه ها از سوی بخش خصوصی پیگیری شود تا به نتیجه برسد.
** تجدید نظر در پرداخت تسهیلات 160 هزار میلیارد ریالی
رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت که دولت باید برای پرداخت تسهیلات 160 هزارمیلیاردریالی رونق تولید به واحد های اقتصادی تجدید نظر کند.
وی اضافه کرد: باید این تسهیلات به واحدهای تولیدی و صنعتی پرداخت شود که تولیدات آنها در داخل و خارج خریدار داشته باشد.
شافعی اظهارداشت: برخی از واحدهای تولیدی و صنعتی ما تولیداتی دارند که در بازار داخل و خارج خریدار ندارد و این واحدها باید از رده خارج شوند.
وی یادآور شد: پرداخت تسهیلات به این واحدهای صنعتی کمکی به رونق تولید و خروج از رکود نخواهد کرد و به بهتر شدن اوضاع این واحدها نیز منجر نمی شود.
وی پیشنهاد کرد تا دولت در کنار پرداخت تسهیلات برای رونق تولید و خروج از رکود به واحدهای صنعتی به کارکردهای بلند مدت برای کمک به این واحدها نیز برنامه ریزی کند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید