جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

مالکیت سهام با وکالت منتقل نمی‌شود

24 خرداد 1401
مالکیت سهام با وکالت منتقل نمی‌شود

به گزارش بانک اول امیرعلی امیر باقری کارشناس بازار سرمایه در رابطه با خرید و فروش وکالتی سهام گفت: خرید و فروش وکالتی تمامی شرکت‌هایی که در بورس پذیرفته شده اند، اعتبار ندارد معاملات وقتی که روی تابلو انجام شود، قطعیت پیدا می‌کند.

وی افزود: در نمادهایی ازجمله بانک آینده شاهد خرید و فروش وکالتی بودیم، این اتفاق به این صورت است که فروشنده وکالتی به خریدار می‌دهد و خریدار به واسطه این وکالت خودش را مالک سهم می‌داند.

کارشناس بازارسرمایه اظهار کرد: نکته‌ای که در اینجا وجود دارد این است که مالکیت سهام با وکالت منتقل نمی‌شود و خرید و فروش سهام شرکت‌ها زمانی قطعیت پیدا می‌کند که بر روی تابلو معاملات و از مجرای کارگزاری صورت بگیرد.

امیر باقری تصریح کرد: در گذشته هم شاهد این قضیه بودیم که تعدادی از نمادها به واسطه اقدامات شرکتی از جمله افزایش سرمایه و از این قبیل موارد بسته می‌شدند، هنگامی که نماد متوقف بود، چون خریدار و فروشنده برآوردهای متفاوتی از آینده داشتند، وکالتی با یک دیگر معامله می‌کردند.

کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: بازار سرمایه در این رابطه همیشه به افرادی که خرید و فروش سهام را به روش وکالتی انجام می‌دهند هشدار داده است.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است حقی از افراد هنگام خرید و فروش وکالتی ضایع شود؟ بیان کرد: بله ممکن است در هنگام خرید وکالتی سهام، حقی از افراد ضایع شود، چون باید معاملات برای قطعیت بر روی تابلو صورت بگیرد و به تایید ناظر بازار برسد، تا در صورت مشکل امکان پیگیری داشته باشد.

امیر باقری اظهار کرد: به علت اینکه مجرای قانونی برای این امر وجود دارد وقتی افراد راه دیگری را برای این قضیه انتخاب می‌کنند، یک ریسک سنگینی را متحمل می‌شوند که بعدا با مشکلات زیادی مواجه خواهند شد.

کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: مرجع معاملات باید قانون بازار و دستورالعمل‌های معاملاتی باشد، که قانون بازار مصوب سال ۱۳۸۴ مجلس شورای اسلامی است، این قانون در حقیقت به نهاد ناظر و سازمان بورس این اجازه را می‌دهد که دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌های مختلفی را در راستای معاملات و تسهیل آن تهیه کنند.

وی گفت: قانون در راستای معاملات سهام کاملا شفاف و دقیق است، اینکه افراد مسیرهای دیگری را انتخاب کنند، با قانون مخالفت و مغایرت دارد و طبیعتا افرادی که این مسیر را پیگیری می‌کنند، بعدا نباید منتظر حمایت‌های قانونی در صورت متضرر شدن باشند.

کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در پایان به افراد توصیه می‌شود، که برای اطلاع از آخرین قوانین نقل و انتقال سهام به سایت شرکت سپرده گذاری مرکزی رجوع کنند.

 

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها