جمعه, 28 اردیبهشت 1403 2024,May

بانکی که ۲ برابر پارسال زیان داد!

24 خرداد 1401
بانکی که ۲ برابر پارسال زیان داد!

به گزارش بانک اول، آن روزها با این که صورت‌های مالی بانک آینده خبر از وضعیت نامساعد بانک می‌داد اما معاون مالی آینده، علت فروش ایران‌مال را صرفا تکلیف الزامی و قانونی برای عدم بنگاه‌داری عنوان می‌کرد.

در حال حاضر صورت‌های مالی جدید آینده خبر می‌دهد که زیان انباشته این بانک در عرض شش ماه، بیش از دو برابر شده و حدود ۱۰۹٫۹درصد رشد داشته است.

 زیان انباشته بانک اینده تا پایان سال ۹۹نسبت به سال ۹۸ بیش از دو برابر شده و حالا به ۳۷ هزار میلیارد تومان رسیده است. این مبلغ نزدیک به چهار برابر در آمد نفتی سال گذشته است!

 نام بانک آینده در سال ۹۹  با ماجرای فروش ایران‌مال بر زبان‌ها افتاد. باور عموم بر این بود که این بانک در سال‌های گذشته چندین بار از طریق فروش و تملیک مجدد ایران‌مال توانسته از ورشکستگی نجات پیدا کند و حالا هم قصد تکرار همین کار را دارد.

آن روزها با این که صورت‌های مالی بانک آینده خبر از وضعیت نامساعد بانک می‌داد اما معاون مالی آینده، علت فروش ایران‌مال را صرفا تکلیف الزامی و قانونی برای عدم بنگاه‌داری عنوان می‌کرد.

حالا صورت‌های مالی جدید آینده خبر می‌دهد که زیان انباشته این بانک در عرض شش ماه، بیش از دو برابر شده و حدود ۱۰۹٫۹درصد رشد داشته است.


اختلاف چشمگیر دارایی و بدهی‌ها

تا پیش از این، آخرین صورت‌مالی منتشر شده بانک آینده در سال ۹۹، شش ماهه و نه ماهه بود. براساس صورت‌های گذشته مالی در شش ماهه ابتدایی سال ۹۹، بانک ۱۷٫۶ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشت.

اما صورت مالی سالانه بانک آینده که مربوط به پایان سال ۹۹ است نشان می‌دهد این زیان بیش از دو برابر شده و با ۱۷٫۵هزار میلیارد رشد به ۳۷٫۶هزار میلیارد تومان رسیده است. این یعنی حدود چهار برابر درآمد نفتی کشور در سال گذشته و فقط پنج هزار میلیارد کمتر از یارانه نقدی کل جمعیت ایران برای یکسال!

در حال حاضر این بانک ۲۲۵٫۷هزار میلیارد تومان دارایی دارد در حالی که بدهی‌هایش از ۲۶۱٫۷ هزار میلیارد تومان نیز گذشته!

حدود نیمی ازدارایی‌های این بانک ناشی از وصول طلبش از اشخاص و نهادهای غیردولتی بوده و بیشتر بدهی‌ها هم به ردیف حقوق صاحبان سپرده‌های سرمایه‌گذاری تعلق دارد.


اختلاف آماری چند هزار میلیاردی؟!

صورت‌های مالی حسابرسی نشده بانک آینده نشان می‌دهد که سال ۹۷ این بانک ۱۱٫۷هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشته. این زیان سال بعد جای این که جبران شود، افزایش یافته و به ۱۸٫۴ هزار میلیارد تومان رسیده و سال بعدش نیز تا بیش از دو برابر افزایش یافته و شده ۳۷٫۶هزار میلیارد تومان.

نکته جالب‌تر اما آنجاست که در صورت مالی ۶ ماهه ابتدایی سال ۹۹ زیان انباشته بانک تا پایان سال ۹۸، ۱۵٫۸ هزار میلیارد تومان گزارش شده بود درحالی که صورت مالی ۱۲ ماهه سال ۹۹ زیان انباشته همان سال را ۱۸٫۴ هزار میلیارد تومان گزارش کرده. این یعنی اختلاف آماری ۲٫۶ هزار میلیارد تومانی!

برای این که به بزرگی این اختلاف محاسباتی بانک پی ببرید خوب است بدانید سرمایه ثبت شده این بانک تنها ۱٫۶ هزار میلیارد تومان است!

سرمایه بانک در بدو تأسیس ۸۰۰میلیارد تومان بوده و طی یک مرحله در پایان سال ۹۵ به ۱٫۶ هزار میلیارد تومان رسیده است. این مبلغ اکنون یک بیست و سوم زیان انباشته بانک است.

اخبار مرتبط
اگر شورای نگهبان با مصوبه مجلس موافقت کند، روزهای غیرکاری هفته در کل کشور مثل شرایط فعلی تهران به دور روز افزایش پیدا می‌کند؛ خانوارها وقت بیشتری برای دورهم بودن دارند، آرزومندان خواب در صبح روز جمعه به مراد دلشان می‌رسند و از این به بعد احتمالاً آرزوی خواب در صبح روز یکشنبه را خواهند داشت! فعالان اقتصادی نیز با افزایش مطابقت تعطیلات هفتگی کشور با جهان می‌توانند بیشتر و بهتر به تجارت و امور اقتصادی بپردازند.
در سال‌جاری دریافت لاستیک دولتی با کمی تغییرات همراه بوده و برای دریافت این محصول باید مدارکی مانند برگ سبزخودرو، کارت ماشین و کارت ملی صاحب خودرو را داشته باشیم و به نشانی اینترنتی kala.ntsw.ir مراجعه کنیم.
به نظر می‌رسد که تعطیلی پنج‌شنبه‌ها در اقتصاد بی‌تاثیر نبود. این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: البته در ایام کرونا ثابت شد که خیلی از شاخ و برگ‌های دولت زیادی است و می‌توان خیلی از کارها را به راحتی پیش برد. رشیدی‌کوچی در خصوص اینکه چه کسانی مخالف تعطیلی شنبه‌ها بودند، گفت: آن طیفی که خیلی تلاش می‌کردند تا شنبه تعطیل نشود، برخی از دوستان جبهه پایداری بودند و همچنین عزیزانی که نگاهشان به دولت خیلی نزدیک است. به نظر می‌رسید که نگاه دولت تعطیلی پنج‌شنبه بود.
در لایحه جدید دولت، تبصره ۱ ماده ۷ قانون کار به این شکل اصلاح شده که در کلیه مشاغل – چه مستمر و چه غیرمستمر- حداکثر مدت قرارداد موقت ۵ سال است و بعد از ۵ سال اگر کارگر همچنان در آن شغل که فرقی نمی‌کند مستمر باشد یا غیرمستمر، اشتغال داشته باشد، قرارداد او به قرارداد کار دائم تبدیل می‌شود. طبیعی‌ست که بازهم اگر کارگاه تعطیل شود یا کار خاتمه یابد، قرارداد قابل خاتمه یافتن است.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها