یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

نکاتی که قبل از وام گرفتن باید بدانید

24 خرداد 1401
نکاتی  که قبل از وام گرفتن باید بدانید

به گزارش بانک اول گرفتن وام یکی از دغدغه های بسیاری از مردم می باشد. اگر فکر اقتصادی مناسبی قبل از گرفتن وام نداشته باشیم دریافت هر نوع وامی مانند: وام مسکن ، وام خودرو و ... میتواند ما را با دردسر روبرو کند.

خرید قسطی نکنید

گرفتن تسهیلات برای توسعه یک کار عالی است. برای خرید کالاهای سرمایه‌ای هم با در نظر گرفتن تورم می‌تواند خوب باشد. اما اگر می‌خواهید برای کالاهای مصرفی وام بگیرید حواستان باشد که در حال پیش‌خور کردن هستید و البته بابت این کار باید هرماه بخش قابل‌توجهی از درآمدتان را بابت سود این کار بپردازید. در مورد خریدهای‌تان خوب فکر کنید. آیا حتماً باید آیفون 10 بخرید؟ منطقی باشید و درست خرج کنید.

 

در مورد شرایط وام تحقیق کنید

قبل از اینکه روند گرفتن وام خاصی را از بانکی آغاز کنید حتماً در مورد شرایط گرفتن آن خوب تحقیق کنید. از اینکه از مسئول اعتبارات بانک سؤال کنید نترسید. وظیفه او پاسخ دادن به سؤالات شماست. اگر به‌خوبی این کار را نکرد با مرکز تماس ارتباط برقرار کنید. در یک‌چیز شک نکنید. اگر بدون پرسیدن سؤالات کافی بخواهید وام بگیرید به‌زودی به احساس «غلط کردم» خواهید رسید.
برای اطلاعات بیشتر و پیشنهادات وام به صفحه جستجوی وام بانکی مراجعه کنید.

تنها به بانک اعتماد نکنید

قرار نیست تمام اطلاعاتی که از بانک می‌گیرید دقیق و کامل باشد. حتماً و حتماً در مورد بانکی که می‌خواهید از آن وام بگیرید بین دوستان تحقیق کنید. اینترنت هم جای بسیار خوبی است. تجربیات دیگران در این زمینه را بخوانید. از مسئول وام بخواهید قرارداد وام را برای مطالعه در اخیتار شما قرار دهد، البته اگر از این کار خودداری کرد، تخلف کرده است.

به دنبال وام‌های بهتر باشید

وقتی می‌خواهید یک گوشی موبایل بخرید یکی دو ماه وقت‌تان را صرف گشت‌وگذار در اینترنت می‌کنید و تک‌تک نظرات را می‌خوانید. آخر هفته‌ها هم می‌روید و در بازار موبایل و در بین مغازه‌ها می‌چرخید. برای وام هم همین‌طور باشید. بهترین وام اولین وام نیست. ممکن است با توجه به شرایط خاص شما وام بانک یا موسسه اعتباری دیگری برای شما بهتر باشد. میزان سپرده و خواب سپرده برای دریافت اهمیت دارد. سعی کنید سود واقعی وام را با احتساب میزان خواب و مسدودی سپرده محاسبه کنید

به فکر ضامن باشید

قبل از خواباندن پول در حساب برای گرفتن وام به فکر ضامن باشید. وقتی تمام مدارک و شرایط دیگر آماده باشد، متوجه خواهید شد که پیدا کردن ضامن خودش می‌تواند مهم‌ترین چالش وام شما باشد. حتی برای بعضی وام‌های با مبلغ پایین گاهی مجبور خواهید شد که دو تا سه ضامن با حقوق ماهانه بالا معرفی کنید. به این موضوع خیلی خوب توجه کنید. وگرنه ماه‌ها از نوبت دریافت وامتان خواهد گذشت و اگرچه پولتان بدون سود در حساب مانده اما نمی‌توانید وامی بگیرید.

برای بازپرداخت برنامه داشته باشید

از گفتن این جمله «خدا کریمه» در مورد بازپرداخت وام دست بکشید. برای بازپرداخت وام خود برنامه واقع‌بینانه و روشنی داشته باشید. رؤیایی فکر نکنید و به حالت‌های بد حتماً فکر کنید.

برای بازپرداخت اقساط برنامه جایگزین داشته باشید

برنامه‌های کاری شما ممکن است آن‌طور که فکر می‌کنید پیش نروند. بررسی کنید که در بدترین حالت با چه میزان خسارت از کسب‌وکارتان خارج می‌شوید. برای بازپرداخت وام برنامه جایگزین داشته باشید. حداقل برای بازپرداخت چندین ماه آینده برنامه جایگزینی داشته باشید. منصف باشید. برای ضامنین خود دردسر درست نکنید.

بانک شوخی ندارد

وقتی خانه خود را برای گرفتن وام در رهن بانک می‌گذارید حتماً اقساط خود را پرداخت کنید. بانک در این زمینه شوخی ندارد. چند اخطار می‌آید و بعد یک روز می‌بینید که ملک‌تان از دست‌تان درآمده و به قیمت پایینی به فروش خواهد رفت. از همه بدتر ممکن است همسرتان از شما بیزار شود.

در مورد ضامن شدن خوب فکر کنید

احتمالاً تابه‌حال از چندین نفر شنیده‌اید که «پشت دستم رو داغ گذاشتم که ضامن کسی نشم»
وقتی ضامن وام کسی می‌شوید یعنی قبول می‌کنید که اگر او وامش را پرداخت نکرد شما به‌جای او این کار را می‌کنید. اگر ضمانت کسی را بکنید که خوش‌حساب نیست چند ماه بعد که فیش حقوقی‌تان را می‌گیرید خشکتان خواهد زد. چراکه متوجه می‌شوید که اقساط وام پرداخت‌نشده و حالا این شما هستید که باید شروع به بازپرداخت وام بکنید. رودربایستی نداشته باشید. در مورد کسی که به خوش‌حسابی او کاملاً اطمینان ندارید یک نه بگویید و خود را از تمام دردسرها در امان نگهدارید. اگر هم خواستید ضامن کسی شوید بهتر است از بابت این ضمانت سفته بگیرید.

اقساط وام را پرداخت کنید

اگر قسط وام را پرداخت نکنید خودبه‌خود پرداخت نمی‌شوند. این‌طور هم نیست که بانک یادش برود. شاید همان اول به شما چیزی نگوید اما یک‌دفعه می‌بینید حسابتان مسدود شد. چند تا قسط که روی‌هم جمع شود پرداخت آن خیلی سخت‌تر می‌شود. تازه بابت این دیرکرد باید جریمه هم بپردازید؛ مگر این که تحت شرایطی خاص مثل خشکسالی و … مشمول بخشودگی جرایم بانکی شوید.

برای مخارج جاری وام نگیرید

اگر وام درشتی می‌گیرید حتما درشت هم خرجش کنید، بهتر است این وام برای خرید خانه، خودرو، سرمایه در کسب‌وکار و … باشد. به‌هیچ وجه برای مخارج جاری خود از پول وام استفاده نکنید. این کار یک عقب‌گرد محسوب خواهد شد.

قرارداد تسهیلات را به دقت بخوانید

متاسفانه بانک‌ها نسخه قرارداد مشتری را تحویل شما نمی‌دهند، این قرارداد جزئیات زیادی دارد. آن را با دقت بخوانید و نگذارید هیجان گرفتن وام باعث شود از خواندن آن بگذرید. در صورت امکان از مسئول اعتبارات بانک بخواهید یک نسخه از قرارداد یا کپی آن را به شما بدهد.

اخبار مرتبط
قاسمی در پایان با اشاره به اهمیت تسریع در تصمیم‌گیری‌ها و رفع موانع بانکی گفت: «امیدواریم با ابلاغ مبلغ جدید وام ساخت ۸۰۰ میلیونی مسکن شهری، بتوانیم قدم مهمی در تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام برداریم و به نیازمندان سرپناه مناسبی ارائه کنیم.
مجید جودی با بیان این‌که افزایش وام برای 200 هزار واحد است، افزود: قرار است فردا وام 400 میلیون تومانی مسکن روستایی در کمیسیون اقتصادی دولت مورد بررسی قرار گیرد که در صورت موافقت این وام پس از طی مراحل مربوطه به روستاییان پرداخت خواهد شد.
بانک رسالت یک وام قرض الحسنه ۴۰۰ میلیون تومانی بدون سود و با کارمزد دو درصدی به مشتریان پرداخت می کند.
مبلغ این تسهیلات ۳۰۰ میلیون تومان است و متقاضیان آن باید حتما ضامن رسمی به بانک ارائه بدهند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها