به گزارش بانک اول قرار است به دامداران کارت اعتباری خرید علوفه داده شود. وزیر جهاد کشاورزی در این خصوص گفته است : اختصاص دامدار کارت برای تامین هزینههای دامداران روستایی و عشایری است و امیدواریم این کارت بخشی از هزینههای دامداران را پوشش دهد.
جزئیات دامدار کارت به این شرح است:
مبلغ وام: به گفته وزیر کشاورزی، مبلغ در نظر گرفته شده برای هر دام سبک ۳۰۰ هزار تومان و برای هر دام سنگین ۷۰۰ هزار تومان است. به طور مثال کسی که ۱۰۰ دام سبک داشته باشد ۳۰ میلیون تومان است.
همچنین دامداری که ۱۰۰ دام سنگین داشته باشند ۷۰ میلیون تومان در قالب کارت اعتباری دریافت میکند اما سقف دریافت این وام ۵۰ میلیون تومان اعلام شده است.
براساس اقدام وزارت جهاد کشاورزی جامعه دامداران روستایی میتوانند متناسب با نوع دام خود کارتهای تسهیلات با مبلغ ۱۰، ۲۰ و ۵۰ میلیون تومانی دریافت کنند.
نرخ سود: به گفته مدیر عامل بانک کشاورزی، این اعتبار با نرخ ترجیحی ۱۲ درصد پرداخت میشود.
زمان بازپرداخت: از آنجایی که گفته شده ارائه تسهیلات در این فصل سال از اقدامات کوتاهمدت محسوب میشود، مدت زمان بازپرداخت این وام یک ساله برآورد میشود.
ضمانت: مدیران بانک کشاورزی و وزارت جهاد کشاورزی در خصوص ضامن این کارتهای اعتباری توضیحی ندادهاند اما گفته شده که دامدار کارت شبیه کشاورز کارت است.
بانک کشاورزی در خصوص کشاورز کارت به تجارتنیوز گفت که برای اعطای این کارتها به یک ضامن نیاز هست، بنابراین به احتمال زیاد دامدارانی که برای دامدار کارت به بانک مراجعه میکنند نیز باید یک ضامن معرفی کنند.
نقدی یا غیرنقدی: این وام در قالب کارت خرید نهاده دامی برای تهیه علوفه، ذرت، کنجاله و جو در اختیار دامداران قرار میگیرد. بنابراین اعتبار این کارت قابل برداشت به صورت نقدی نیست و برای خرید خوراک دام استفاده میشود. کشاورز کارت نیز به صورت نقدی نبود و کشاورزان باید به تعاونیها مراجعه میکردند و کالاهایی مثل سَم میخریدند.
مبلغ هر قسط: سقف برداخت این وام ۵۰ میلیون تومان است، با نرخ سود ۱۲ درصد و اقساط ۱۲ ماهه پرداخت میشود. مبلغ قسط وام ۵۰ میلیون تومانی حدود چهار میلیون و ۵۰۰ هزار تومان است. اگر دامداری ۱۰ میلیون تومان وام بگیرد باید هر ماه حدود ۹۰۰ هزار تومان قسط بدهد.
بودجه پرداخت این کارتهای اعتباری مبلغ دو هزار میلیارد تومان است و قابلیت تکرار دارد، یعنی دامداران میتوانند با بازپرداخت این وام دوباره از آن استفاده کنند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید