پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

سود سهام بورس را از کجا دریافت کنیم؟

24 خرداد 1401
سود سهام بورس را از کجا دریافت کنیم؟

به گزارش بانک اول در چندین سال گذشته سهامداران بورس با مشکل دریافت سود روبه‌رو بودند. برهمین اساس پارسال کمیسیون تلفیق بورس مصوبه‌ای برای الزام شرکت‌ها به واریز سود از طریق سجام طراحی کرد. اغلب شرکت‌ها این مصوبه را اجرایی و سود خود را از طریق سجام به حساب سرمایه‌گذاران واریز می‌کردند.

محسن علیزاده، عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس درخصوص این مصوبه می‌گوید که اگر سود شرکت‌ها از هر طریق به جز سجام به حساب سهامداران پرداخت شود. ناشر مکلف به پرداخت مبلغ سود با ٢٠ درصد جریمه می‌شود.

بنابراین همه ناشران ثبت شده نزد سازمان بورس و اوراق بهادار موظفند، سود تقسیمی مصوب مجمع عمومی سالیانه خود را از طریق سامانه سجام و با همکاری شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به حساب سهامداران پرداخت کنند.

چند شرکت بورسی از طریق سجام سود پرداخت کردند؟

آمارها نشان می‌دهد که در سال ۱۴۰۰، از بین ۵۱۵ شرکت، ۲۶۸ شرکت از سامانه سجام سود تقسیمی را واریز کردند، اما همچنان ۲۵۰ شرکت غیرسجامی هستند. یعنی نزدیک به نیمی از شرکت‌های بورسی، به روش واریز سود از سامانه سجام عمل نمی‌کنند!

 

در روش‌های قبلی، برخی شرکت‌ها سهامداران را برای دریافت این سود به بانک‌ها می‌‌فرستادند. در این نوع پرداخت سود، سهامداری که چند شرکت در پرتفوی خود دارد باید برای دریافت سود هر شرکت، به بانک‌های متفاوت مراجعه کند. برهمین اساس اغلب سهامداران قید سود سهام خود را می‌زنند.

برخی شرکت‌ها نیز از سهامدار می‌خواهند اطلاعات هویتی خود را از طریق فکس، ایمیل یا پست به شرکت بفرستند. این روش نیز به مراتب ضعیف‌تر از روش مراجعه به بانک است چرا که شرکت هیچ گونه پاسخگویی نسبت به دریافت قطعی اطلاعات سهامداری ندارد.

اما در شیوه جدید، سود تقسیمی شرکت‌های بورسی باید از طریق سجام به حساب سهامداران پرداخت شود و معضلات قبلی تا حد زیادی رفع می‌ش

 

 

 

 

 

 

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها