به گزارش بانک اول به نقل از خبر آنلاین غلامرضا سلامی درباره وضعیت اصلاح نظام بانکی اظهار داشت: اصلاح نظام بانکی دو بخش است. یک بخش، نظارت بانکها وظیفه بانک مرکزی بوده و سالها به فراموشی سپرده شده بود. در دولت قبل نظارت بانک مرکزی بر بانکها غیرعلمی بود و در جاهایی دخالت میکرد که لزومی به دخالت داشت و در جاهایی هم که باید دخالت میکرد، عقب مینشست.
وی افزود: بانکها سالها در اثر نبود نظارت بانک مرکزی سود موهوم تقسیم کردند. یکی از دلایلی که بسیاری از منابع بانکها بیدلیل دست سهامداران، همین بود و شاهد بودیم که سرمایه بانکهای تازهتاسیس صدها برابر شد.
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ما بانکی را داریم که با 400 میلیارد تومان کار خود را شروع کرد و سرمایهاش ظرف چند سال به 5 هزار میلیارد تومان افزایش یافت؛ یعنی سرمایهشان 10 برابر شد. اکثر این بانکها در اثر سود موهوم افزایش سرمایه پیدا کردند.
سلامی یادآور شد: همه اینها به دلیل نبود نظارت بانک مرکزی بود. در واقع توجهی که باید به اصول حسابداری میشد، صورت نمیگرفت.
وی تصریح کرد: در حال حاضر یک مقدار اصلاح از این بابت شروع شده و دو سال است که بانک مرکزی جلوی تقسیم سود را گرفته است و ذخیره کافی در حسابها برای مطالبات مشکوک باشد. از این بابت یک مقداری کنترل ایجاد شده است.
این کارشناس در ادامه با اشاره به اصلاح ساختار نظام بانکی، گفت: ما اگر بخواهیم به سمت اصلاح نظام بانکی برویم، اولین کار این است که در مقررات بانکداری بدون ربا تجدیدنظر کنیم؛ چراکه هیچ نوع مبنای اقتصادی ندارد و فقط شعاری است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید