به گزارش بانک اول به عبارت دیگر، بزرگترین بانک و بانک مرکزی جهان، و بانک مرکزی بزرگترین اقتصاد جهان (18 تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی آمریکا)، با 9 دهم درصد سرمایه یعنی معادل کمتر از 1 درصد داراییهای خود، در حال انجام عملیات بانکی است.
و به بیان دیگر، ناشر دلار که پرکاربردترین واحد پولی جهان است، خود هیچ حاشیه امنی ندارد و این به معنی قرار گرفتن اقتصاد جهان بر لبه پرتگاه است.
ضربالمثلی داریم که میگوید: «وقتی اقتصاد آمریکا عطسه کند، همه جهان سرما میخورد.»
آیا امکان دارد که بانک مرکزی یک اقتصاد ورشکسته شود؟ در پاسخ باید گفت: بله! همانطور که بانک مرکزی ایسلند در سال 2008 ورشکست شد.
دولت آمریکا که بدهکارترین دولت جهان به داخل و خارج این اقتصاد است، با سیاستهای حمایتی مانند کاهش مالیات و افزایش عوارض ورود، و مقررات زدایی از قوانین بانکی در صدد توسعه زیرساختهاست. فدرال رزرو هم با دولت هماهنگتر شده و با افزایش نرخ بهره که قرار است تا سه مرحله دیگر انجام شود و البته منجر به قویتر شدن دلار میشود، میخواهد از تورم جلوگیری کند.
امید است بار سنگین این بدهیها و قویتر شدن دلار، بهانه و انگیزه کافی برای جمهوری خواهان جنگ طلب نباشد تا با ایجاد ناامنی، شروع جنگ، فروش اسلحه و فراهم کردن شرایط تامین مالی بازسازی این ویرانیها، درآمدهای سرشار کسب کرده و بخشی از بدهیهای دولت را به متحدان طلبکار بینالمللی و داخلی پرداخت نمایند.
نمودار ارائه شده، میزان کل دارایی بانکهای مرکزی ایالات متحده آمریکا و تغییر آن از سال 2003 به بعد را نشان میدهد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید