به گزارش بانک اول یکی از مشکلات کارگران عدم در مشاغل سخت و زیان آور عدم آگاهی آنها از عنوان شغلی در لیست بیمه است. چرا که اگر این عنوان درلیست بیمه دچار مشکل شود کارگران هنگام بازنشستگی با گرفتاری هایی روبرو خواهد شد.
با شنیدن واژه مشاغلسخت و زیانآور شاید تنها به یاد کارگرانی افتاده باشید که در شرایط سخت به کار خود ادامه میدهند اما همان طور که گفتیم مشاغل شامل دو گروه مشاغل عادی و مشاغل سخت میباشد. مشاغلسخت و زیانآور، به مشاغلی گفته میشود که در آنها عواملی چون عوامل فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و غیره از حالت استاندارد خارج شده و کارگر طی فعالیت مداوم از لحاظ جسمی و روحی آسیب جدی میبیند. طبیعتاً این آسیب نتایج ناخوشایندی خواهد داشت که منجر به بیماری و عوارض خطرناک خواهد شد.
چه مشاغلی در لیست مشاغل سخت و زیان آور قرار میگیرند؟
مشاغل از لحاظ سختی وزیان آوری خود به دو دسته مشاغل سختو زیانآور گروه الف و مشاغل سخت وزیان آور گروه ب دسته بندی میشوند.
گروه اول مشاغلی را در خود جای داده است که سختی و زیان آور بودن شغل با ماهیت شغل ارتباط نزدیکی دارد اما کارگر با رعایت تمهیدات ایمنی و بهداشتی استاندارد می تواند سختی این مشاغل را حذف نماید.
گروه دوم مشاغلی را در خود جای داده است که سختی و زیان آور بودن شغل به ماهیت شغل وابسته میباشد و کارگر با رعایت تمهیدات بهداشتی و ایمنی تنها می تواند حدودی از سختی آن را کاهش دهد اما به طور کامل حذف نمیشود.
مریم زنده دل، کارشناس روابط کاردرباره اینکه چگونه متوجه شویم سختی کار به ما تعلق گرفته است؟ می گوید:اگر کارگر بخواهد متوجه سختی کار شود می تواند به شعبه تامین اجتماعی مربوطه مراجعه کند و ببیند که آیا سختی کار ۴ درصد را کارفرما پرداخت کرده یا خیر.
اوافزود:اگر عنوان شغلی کارگر در لیست بیمه درست قید شده باشد در واقع کارفرما سختی کار کارگر را پذیرفته اما اگر به عنوان مثال به جای جوشکار، کارگر ساده رد شده باشد به این معنی است که کارفرما نمی خواهد سختی کار را پرداخت کند.اگر چنین موضوعی برای کارگران پیش آمد باید مدارک و مستندات را به کمیته مشاغل سخت و زیان آور ارسال کنند تا به نوعی عنوان شغلی صحیح اثبات شود.
کارشناس روابط کار بیان کرد:لازم به ذکر است، عنوان شغلی در صلاحیت اداره کار قرار گرفته یعنی کارگران می توانند در اداره کار دادخواستی مربوط به عنوان شغلی تنظیم کنند.اگر در اداره کار عنوان شغلی احزار شود، سپس در مرحله بعد کارگر باید به کمیته مشاغل سخت و زیان آور مراجعه کند و همچنین در زمان بازنشستگی اگر کارفرما مبلغ ۴ درصد را پرداخت نکرد، می توانند شخصاً این مبلغ را پرداخت و بعد از بازنشست شدن اقدام به طرح دعوی علیه کارفرمای خود کنند./تسنیم
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید