به گزارش بانک اول مسعود رحیمی در گفتوگو با ایبِنا درباره ویژگیهای امنیتی سامانه صیاد، افزود: معمولا برای پایداری سیستمها چند روش داریم که یک روش این است که در خود سایت اصلی یک سایت آینه ایجاد میشود که معادل سرویسهایی که در سرورهای اصلی بهوجود میآید را ارائه میدهد و اگر تجهیزاتی که سرویس اصلی را ارائه میدهد با چالشی مواجه شود تجهیزات آینه وارد مدار میشود.
وی با بیان اینکه بخش دیگری بهعنوان سایتهای پشتیبان نیز در نظر گرفته شده که از سایت اصلی فاصله دارد و این دو سایت با خطوط فیبر به هم متصل هستند، افزود: هر تراکنشی که در سایت اصلی انجام شود در سایت پشتیبان نیز ذخیره میشود و در هر شرایطی اگر سایت اصلی و آینهها با مشکل مواجه شود، سرویس از سایتهای پشتیبان برقرار میشود. مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی تاکید کرد: اکنون پایداری سامانهها 99/ 99 درصد است که پایداری بسیار بالایی برای سامانههای حاکمیتی محسوب میشود. رحیمی با اشاره به فیچرهای امنیتی این سامانه گفت: در کنار فیچرهایی که روی خود چک ایجاد شده از استانداردهایی مانند ISMS در سامانهها و دیتاسنترها استفاده میکنیم که این سامانهها و سایتها ممیزی میشود و تاکنون مشکلی در سامانه گزارش نشده است. وی درباره فیچرهای امنیتی تعبیه شده روی چک نیز گفت: تلاش داریم همانطور که اسکناس هویتی ملی دارد و همه افراد بهراحتی اسکناس واقعی را از جعلی تشخیص میدهند، چنین هویت ملی را برای چک نیز ایجاد کنیم.
مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی یادآور شد: بانکها پیش از این چکهای متنوعی داشتند که باعث شده بود امکان احراز اصل بودن آن سخت شود که این مشکل حتی برای کاربران شبکه بانکی نیز وجود داشت. رحیمی با بیان اینکه در دنیا سه راهکار لمس کردن، نگاه کردن و استفاده از ابزار برای شناخت اسکناس یا اوراق امنیتی وجود دارد، افزود: سری و سریالهای چک بهصورت برجسته چاپ شده که با لمس قابل تشخیص است، همچنین ویژگیهای امنیتی نگاه کردنی مانند واتر مارک و طرح مخفی در برگه چک وجود دارد که این دو روش بهراحتی ازسوی عموم مردم قابل تشخیص است.
وی تصریح کرد: ویژگیهای امنیتی حرفهای نیز به چکها افزوده شده که قابل تشخیص توسط ابزارهایی چون اشعه ماورای بنفش است و برای کاربران شبکه بانکی و اشخاصی که استفاده مستمر و مکرر از چکها دارند مورد استفاده قرار میگیرد.بانک مرکزی در دومین گام موثر به منظور ساماندهی وضعیت چک در کشور، پس از پیادهسازی کامل سامانه چکاوک در سال ۱۳۹۴، چندی پیش بهصورت رسمی از سامانه صیاد (سامانه صدور یکپارچه دسته چک) رونمایی کرد. استانداردسازی برگه چک نقش مهمی را در پیشگیری از جعل ایفا میکند و به ذینفع چک امکان میدهد تا از اصالت آن با توجه به یکپارچگی مولفههای امنیتی و ظاهری در تمام بانکها اطمینان حاصل کند. با توجه به اصلاح فرآیند صدور و کارسازی چک، امکان استعلام وضعیت صادرکننده چک برای گیرنده ذینفع آن هنگام معامله و پیش از پذیرش آن از سامانه متمرکز فراهم خواهد شد.این امر باعث کاهش مخاطره پذیرش چک توسط ذینفعان شده و با افزایش مسوولیت صادرکنندگان چک اصلاح رفتاری را سبب خواهد شد.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
در كشرر ما بخصوص در منطقه مازندران بابت چك هيچ ارزشي ندارد و شخص با توجه به داشتن چندين فقره چك برگشتي مجددا از بانك دسته چك ميگيرد يا به نام همسر خود اقدام به افتتاح حساب شده و دسته چك ميگيرد اگه قانون دسته چك اصلاح شود و شخصي كه چك برگشتي داشته باشد سريعا موظف به پرداخت شود و در صورت عدم پرداخت اموال وي به مزايده گذاشته شود و مال باخته به حق خود برسد ديگر شاهد اين موارد نخواهيم بود يا به حداقل خود ميرسد