به گزارس بانک اول ،دکتر جعفری دولتآبادی با اشاره به این که ظرف شش ماه گذشته تجمعهای اعتراضی متعددی در رابطه با این موسسات در سطح کشور برگزار شده است، این امر را موید درگیر بودن بخش عمدهای از مردم با موضوع دانست.
دادستان تهران اظهار داشت: مردم باید وجوه خود را در مؤسساتی سپردهگذاری نمایند که معتبر و دارای مجوز بانک مرکزی باشد و این موسسات وعده سود غیرمتعارف که فراتر از مصوبات قانونی است را ندهند.
وظیفه بانک مرکزی نظارت بر موسسات مالی است
جعفری دولتآبادی خطاب به مسئولان سیستم بانکی کشور اظهار داشت: وظیفه بانک مرکزی نظارت بر سیستم مالی کشور شامل بانکها، صندوقها و موسسات پولی، مالی و اعتباری است و این نظارت باید هم در مرحله اعطای مجوز و هم حین فعالیت موسسه تداوم داشته باشد و مردم نمیپذیرند موسسهای سالها فعالیت مالی نماید و پس از جذب وجوه هنگفت مردم و توقف فعالیتهایش، اعلام شود فعالیت فلان موسسه غیرمجاز است.
دادستان تهران اقدامات قضایی در خصوص موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز را در دو بخش حمایتها و مقابله با متهمان قابل توجه خواند و تاکید نمود که دادستانی به رغم آن که وظیفه مقابله با جرم و مجرمان را بر عهده دارد، اما در حمایت از سپردهگذاران نیز اقدام نموده و از جمله در خصوص موسسه ثامن الحجج، بخشی از وجوه مردم مسترد شده است.
جعفری دولتآبادی پیرامون اقدامات دادستانی در خصوص موسسه کاسپین که جایگزین موسسه مالی اعتباری فرشتگان با 4 هزار میلیارد تومان کسری گردیده، اظهار داشت: بانک مرکزی با همکاری دستگاه قضایی اقدامات خوبی انجام داده و سپردههای تا 100 میلیون تومان پرداخت شده و به علاوه وجوه سپردهگذاران تا مبلغ 200 میلیون تومان نیز پرداخت خواهد شد.
لزوم تشدید نظارت بر موسسات مالی
دادستان تهران راهکار اصلی در برونرفت از مشکلات ناشی از عملکرد موسسات مالی را دقت عمل بانک مرکزی در اعطای مجوز و تشدید نظارتها به نحو مستمر دانست و با اشاره به لزوم بهکارگیری سپردهها در امر تولید و اشتغال، خطاب به مردم توصیه نمود: فریب هر مؤسسهای که بیش از میزان مصوب بانک مرکزی سود پرداخت مینماید را نخورند و مردم همکاری کنند و این گونه نباشد که با فروش اموال و حتی منزل خود، به امید دریافت سود بالا، وجوه را در مؤسسات غیرمجاز سپردهگذاری نموده و در نهایت از قوه قضاییه مطالبه وجوه نمایند.
جعفری دولتآبادی در خصوص نحوه پرداخت وجوه سپردهگذاران مؤسسه فرشتگان، اظهار داشت: مرجع قضایی مکلف است طبق قانون به همه غرما به نسبت مساوی پرداخت نماید اما با توجه به ضرورت، مقرر گردیده است تا مبالغ نازلتر پرداخت شود و با این وصف وجوه سپردهگذاران کلانِ این مؤسسه باید از طریق فروش اموال آن تأمین و مسترد شود.
به نوشته فارس، هشدار دیگر دادستان تهران به مدیران و مسوولان موسسات مالی و اعتباری بود که در این راستا اظهار داشت: موسساتی که پا به عرصه فعالیت می گذارند، بدانند که اموال مردم در دست آنان امانت است؛ لذا این گونه نباشد که اموال را به نام زن و فرزند و اقوام خود نمایند تا قوه قضاییه سالها به دنبال کشف اموال باشد و مردم از وجوه خود محروم شوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید
سلام چرادروغ تحویل مردم میدن من کمترازصدمیلیون سپرده دارم تااین لحظه یک ریال هم دریافت نکردم
جرا در خصوص کسانی که در مقابل سپرده هایشان وام گرفته اند هیچ اقدامی نمی کنند و آنان بلاتکلیف می باشند؟؟؟؟؟؟؟ شمــــا را بـــه خـــــدا پیگیــــــــــــــــر باشیــــــــــــــــــــــد در سال 92 مبلغ 55میلیون تومان در موسسه فرشتگان با سود27درصد سپرده گذاری کرده ام(آن سال موسسات و بانکها نیز با همین سودها سپرده گذاری می نمودند) دو روز بعد با توجه به موجودی ام مبلغ 42میلیون تومان وام با سود 33 درصد و چهار ساله از فرشتگان دریافت نمودم و در مدت چهار سال بابت مبلغ 42میلیون بایستی 77 میلیون تومان به موسسه فرشتگان پس بدهم (ماهیانه 1586000تومان که از این مبلغ تقریباً ماهی 1237000تومان سود سپرده توسط موسسه برای قسط برداشته می شد و الباقی را هم ماهیانه تقریباً350000میشد را همه ماهه به حساب قسط واریز می کردم ) حال سئولاتی پیش می آید که کسی جوابگو نیست: 1- اگر از شهریور 94 به سپرده ها سود تعلق نمی گیرد پس از ما هم که به ازای سپرده ماه وام دریافت کرده ایم سود33% از همان تاریخ دریافت نکنند. 2- در خصوص تعیین تکلیف سپرده هایمان با توجه به موسسه سهم خودش از سود سپرده ها را به حساب اقساط ما واریز نکرده است و اینکه برگه سهامی نداریم کاری نمی کنند. 3- با توجه باینکه موسسه باتبع صاحبانی دارد که در سود و زیان آن دخیل بوده اند همانند شرکت های تضامنی از آنان خسارات وارده را دولت و قوه قضائیه پیگیر باشد چو ن حد اقل سالها است که از افتتاح این موسسه می گذرد و چندی پیش در سایت بانک مرکزی هم خبر از مجوز دار بودن موسسه فرشتگان بود. 4- اگر نمی توانند سهامدارن بدهی خود را بدهند چگونه در این سالها از سود آن بهترین لذتها را برده اند و درآمد کلان و سرشاری داشته اند 5- تمامی سهامدئاران اصلی موسسه را اعدام کنند تا دیگر کسی بدون مجوز نسبت به کلاهبردای و اقدام به تشکیل این چنین موسساتی اقدام نکند. 6-و اگر یک مغازه سوپر مارکت کوچک بخواهیم افتتاح کنیم در روز دهها نفر به این که مجوز نداریم گیر می دهند و لی بازی با زندگی و آینده میلیونها نفر واقعاً حکمی ندارد که این چنین مردم را درگیر کرده اند . امید وارم پیگیر باشید مدارک و مستندات موجود است به خاطر عدالت پیگیر باشیـــد
در خصوص سپرده گذارن و مالباختگان ثامن الحجج که تا مبلغ ۲۰۰میلیون تومان سپرده گذاری کرده اند فقط مبلغ ۳۵ میلیون تومان پرداخت شده و طی توافقنامه متزلزلی قرار بود تا ۱۸ ماه از تاریخ توافق الباقی مطالبات پرداخت شود متاسفانه علیرغم نزدیک شدن به ۱۸ ماه هنوز هیخ خبری در خصوص پرداختی از سوی بانک پارسیان دیده نمیشود. خواهش میکنم منتشر کنید تا به گوش مسیولین محترم بخصوص مسیولین قوه قضاییه و بانک مرکزی و بانک پارسیان برسد.