به گزارش بانک اول ادامه چند نکته جذاب درباره طلا نوشته ایم که خواندنش میتواند جذاب باشد.
حساسیت زا نبودن طلا: طلا فلز واکنشی نیست، به همین دلیل هیچوقت زنگ نمیزند. اگر به انگشتر یا آویزهای طلایتان حساسیت دارید، احتمالاً فلز دیگری با آن ترکیب شده است!
طلاها عتیقه اند: شاید باورش کار سختی باشد، اما تقریباً ۷۵ درصد از طلایی که امروز در بازارها به فروش میرسد، یک قرن پیش از معادن استخراج شدهاند!
بزرگترین شمش جهان: بزرگترین شمش طلا ۲۵۰ کیلوگرم وزن دارد و توسط کمپانی میتسوبیشی تولید شده و اکنون بیش از ۱۱ میلیون دلار قیمت دارد.
رکورددار تولید طلا در تاریخ: تقریباً نیمی از طلای استخراج شده در جهان از معدن «ویت واترز راند» آفریقای جنوبی تهیه شده است.
سیارکی طلایی نزدیک زمین: طبق بررسی دانشمندان، سیارکی در نزدیکی زمین وجود دارد که ۲۰ میلیارد تن طلا درون خودش جای داده است! ناسا همچنان درباره آن مطالعه میکند و کاوشگری پیرامونش از سال ۲۰۲۲ شروع میشود!
طلای موجود در بدن انسان: بدن انسان تقریباً حاوی ۰.۲ درصد طلاست. این مقدار در بدن پخش میشود. مثلاً هر تار مو تقریباً از ۱۴ عنصر مختلف از جمله طلا تشکیل شده یا خون جاری در رگها هم مقدار کمی طلا دارد!
خاصیت درمانی فلز طلا: طلا غیر از کاربردهای مالی و لوکسش، کاربردهای دیگری هم دارد. مثلاً این فلز در پزشکی و برای معالجه امراضی مثل سرطان، ایدز و آرتریت روماتوئید موثر است.
مخزن طلای جهان: شهرت خیابان «تردنیدل» در لندن، به خاطر ساختمان «بانک انگلستان» مخزن طلای جهان است. در این بانک ۵۱۳۴ تن طلا ذخیره شده است!
طلاییترین کشور در دنیا: «سوئیس» بیشترین سرانه ذخیره طلای جهان را دارد. این کشور به ازای هر نفر از جمعیت اش ۱۱۳ گرم طلا ذخیره کرده است!
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید