به گزارش بانک اول به نقل از پایگاه خبری بانک مسکن، محمدهاشم بت شکن مدیر عامل بانک مسکن در همایش فصلی مدیران که در ساختمان مرکزی بانک با حضور مقامات ارشد بخش مسکن برگزار شد، ضمن تشریح سند راهبردی بانک مسکن در افق ۱۴۰۰، سه تصویر از گذشته، حال و آینده نظام تامین مالی مسکن با محوریت بانک مسکن ارایه کرد.
مدیر عامل بانک مسکن در این همایش با بیان اینکه سند راهبردی بانک مسکن تا ۱۴۰۰، بر اساس اسناد بالادستی همچون سند چشم انداز توسعه کشور، برنامه ششم، اولویت های رئیس جمهور و همچنین برنامه های وزارت راه و شهرسازی تنظیم شده است، افزود: در این سند، مباحث تامین مالی بخش مسکن با دو اولویت بافت فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی و همچنین شکل دهی رونق پایدار به بخش مسکن و ساختمان، طراحی و تعریف شده است.
وی ادامه داد: بخش مسکن به رغم تحرک رو به جلو اما هنوز به رونق نرسیده است. در بافت فرسوده نیز طبق برنامه های دولت قرار بود طی سه سال گذشته در مجموع ۸۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت های فرسوده سراسر کشور نوسازی شود اما طی این مدت فقط ۳۶ فقره تسهیلات نوسازی از سوی شبکه بانکی به سرمایه گذاران بافت فرسوده پرداخت شده که بخش زیادی از آن (معادل ۲۵ هزار فقره) توسط بانک مسکن پرداخت شده است. در برنامه ششم نیز مقرر شده سالانه ۲۷۰ محله فرسوده در شهرهای کشور نوسازی و بازسازی شود بنابراین حجم کار در این حوزه مشخص است و متناسب با آن، سند راهبردی بانک مسکن-۱۴۰۰ تدوین شده است.
بت شکن در عین حال تصریح کرد: این سند بر اساس ۴ گروه تقاضای هدف دولت در بازار مسکن که باید مورد حمایت مالی ویژه قرار بگیرند تنظیم شده است. این گروه ها شامل ساکنان بافت فرسوده، سکونت گاه های غیر رسمی، بد مسکن ها و همچنین خانه اولی ها می شود.
مدیر عامل بانک مسکن قبل از تشریح ابعاد این سند و ماموریت هایی که مدیریت های شعب بانک مسکن در همه استان های کشور و تمامی خانواده بانک مسکن برای تحقق آن پیش رو دارند، از این مجموعه کاری بابت عملکرد نیمه اول امسال تشکر کرد.
بت شکن سپس با بیان اینکه یک سند راهبردی و برنامه های میان مدت برای آنکه قابلیت تحقق و اثرگذاری واقعی داشته باشد، باید به وضعیت گذشته و حال، نگاه کرده باشد و با واقعیت ماجرا، طراحی شده باشد گفت: سند راهبردی بانک مسکن-۱۴۰۰ دارای سه برش زمانی شامل «چالش های منتهی به اواسط سال ۹۲»، «اقدامات ۴ سال اخیر برای حل چالش ها» و «برنامه های توسعه ای برای ۴ سال پیش رو» است.
بانک مسکن در ابتدای دولت یازدهم یعنی اواسط سال ۹۲، با دست کم ۵ چالش و انحراف اساسی مواجه شده بود. این چالش ها در قالب باتلاق ارزی، انفعال در سیاست گذاری اقتصاد مسکن، بی تدبیری بانکی در مسکن مهر ، بیراهه در حوزه بنگاه داری و همچنین سودهای کاغذی در برخی شرکت های زیرمجموعه بانک مسکن طبقه بندی می شود.
مدیر عامل بانک مسکن درباره باتلاق ارزی شکل گرفته طی سال های منتهی به اواسط سال ۹۲ افزود: انحرافات و برخی سیاست های اشتباه دوره قبل باعث شد بانک مسکن با اعتبارات اسنادی کلان معوق و تعهدات ارزی ایفا نشده مقابل بانک های همکار خارجی و موقعیت باز ارزی مواجه شود. بانک مسکن در این باتلاق بخاطر افزایش ناگهانی نرخ ارز، بیشتر فرو رفت و زیان پنهان هنگفت مطالبات ارزی، ادامه کار را برای بانک مسکن، سختتر و پیچیده تر کرد. در این میان بی مبالاتی اعتباری به شکل گسترده در بانک افزایش یافت بطوری که با بی تدبیری بانکی در مسکن مهر ، شان بانک مسکن به یک بانک کارگزاری پرداخت وجوه تنزل پیدا کرد بدون آنکه، نقش موثر در تصمیم گیری و سیاست گذاری در بخش مسکن و مالی مسکن در آن زمان داشته باشد. بانک مسکن در آن زمان، بی محابا، ریسک بزرگ مسکن مهر را یک تنه پذیرش کرد در حالیکه قرار بود سایر بانک ها نیز در پرداخت تسهیلات مسکن مهر نقش داشته باشند اما انتقال همه بار مسکن مهر به بانک مسکن، این بانک را به ابربدهکار بزرگ نظام بانکی با اضافه برداشت نهفته سنواتی تبدیل کرد.
مدیر عامل بانک مسکن در همایش صبح امروز مدیران بانک مسکن درباره اقدامات صورت گرفته طی ۴ سال اخیر برای بازگرداندن بانک مسکن به ریل اصلی خود گفت: عملکرد ۴ سال گذشته بانک مسکن در نیمه سال ۹۶ نشان می دهد ۸ گام سازنده و اصلاح گرایانه در بانک مسکن با سختی فراوان برداشته شده است. این گام ها به ترتیب شامل اصلاح ساختار مالی بانک، تجهیز منابع پایدار، سیاست های اعتباری هدفمند، اصلاح ساختار سازمانی، پایه ریزی نظامات نوین، باز تعریف محصولات و خدمات بانکی، باز تعریف ماموریت شرکت های تابعه و همچنین مشارکت فعال در سیاست گذاری بخش مسکن می شود.
مدیر عامل بانک مسکن درباره آنچه در ۴ سال اخیر برای اصلاحات اساسی و انحراف زدایی از ماموریت های بانک مسکن انجام شد گفت: موفق شدیم اضافه برداشت بانک مسکن از بانک مرکزی بابت تسهیلات مسکن مهر را به خط اعتباری با نرخ ۳ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله تبدیل کنیم که این گام بزرگ باعث دگرگونی مثبت در اوضاع و صورت های مالی بانک شد به طوری که باعث ارتقای کیفیت سرمایه بانک به ۱۷ درصد شد. اکنون بانک مسکن، بالاترین نسبت کفایت سرمایه را در مقایسه با بانک های هم مقیاس خود، دارد.
وی، افزایش ۸ برابری سقف تسهیلات خرید مسکن در فاصله سال های ۹۲ تا کنون را از دیگر اقدامات مثبت و موثر بانک مسکن عنوان کرد و گفت: طی ۴ سال اخیر موفق شدیم نرخ سپرده قانونی حساب ممتاز را به ۲ درصد کاهش دهیم که این خود باعث آزادسازی حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان منابع به نفع تامین مالی بخش مسکن شد.
کاهش اتکا به منابع بزرگ ناپایدار و گران، فروش اقساطی یک میلیون و ۷۷۰ هزار واحد مسکونی مهر، فعالیت موثر بانک مسکن در بازار بین بانکی و همچنین راه اندازی صندوق پس انداز مسکن یکم از دیگر اقدامات سازنده و اصلاح گرایانه در ۴ سال منتهی به ۹۶ بوده است.
مدیر عامل بانک مسکن در ادامه، با تشریح ابعاد مختلف سند راهبردی بانک مسکن تا ۱۴۰۰ گفت: در قالب این سند، بانک مسکن در سال ۱۴۰۰ با توانایی تامین نیمی از کل تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی به بخش مسکن، قادر خواهد بود عملیات تامین مالی ساخت، خرید و تعمیر یک میلیون و ۳۰۰ هزار واحد مسکونی را بر عهده بگیرد و به رهبر ارایه خدمات تامین مالی مسکن تبدیل شود.
بت شکن تصریح کرد: در قالب این سند، تصویر سال ۱۴۰۰ بانک مسکن، مستحکم ترین بانک توسعه ای کشور با ۱۴۰ هزار میلیارد تومان سپرده جذب شده در قالب رشد سالانه ۲۰ درصد سپرده ها خواهد بود به گونه ای که بانک مسکن در سال ۱۴۰۰ می تواند ۱۷۰ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش مسکن پرداخت کند.
در این سند، افزایش سرمایه حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومانی از محل تبدیل خط اعتباری مسکن مهر، پیش بینی شده است.
بخش های دیگر این سند که مدیر عامل بانک مسکن آنها را تشریح کرد نشان می دهد تسهیلات خرید مسکن در سال ۱۴۰۰، قادر خواهد بود ۵۰ درصد از هزینه خرید یک آپارتمان متوسط متراژ را برای خریداران پوشش دهد.
مدیر عامل بانک مسکن در عین حال از برنامه ریزی برای کاهش نرخ سود تسهیلات مسکن و افزایش دوره بازپرداخت تسهیلات در قالب این سند خبر داد و گفت: همه خانواده بانک مسکن از مدیران ستادی گرفته تا مدیران استانی و تمامی کارشناسان و پرسنل بانک وظیفه دارند به گونهای اهداف این سند را محقق کنند که در سال ۱۴۰۰، بهترین تصویر ذهنی بانکی نزد آحاد مردم، از بانک مسکن شکل گرفته باشد. بنابراین لازم است به روزترین و حرفه ای ترین همکاران شبکه بانکی در بانک مسکن فعالیت کنند
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید