یکشنبه, 16 اردیبهشت 1403 2024,May

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان/ چه کسانی باید در این سامانه نام کنند؟

12 بهمن 1402
مراحل ثبت نام در سامانه مودیان/ چه کسانی باید در این سامانه نام کنند؟

سامانه مودیان مالیاتی به‌عنوان یک ابزار مهم در جهت سهولت در امور مالی، پرداخت مالیات، ساماندهی مشکلات و رسیدگی‌های مالیاتی به وجود آمده است که اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول قانون مالیات می‌توانند با ورود به آن نسبت به ارسال صورتحساب الکترونیکی، اتصال پایانه‌های فروشگاهی و بررسی پرونده مالیاتی خود اقدام کنند.

به گزارش بانک اول ، سامانه مودیان مالیاتی در سال‌های اخیر کمک بسیاری به مشمولین قانون مالیات کرده و باعث کاهش اشکالات و ایرادات در فرآیند اظهارنامه و پرداخت مالیات شده است. صاحبان مشاغل از طریق این سامانه می‌توانند اطلاعات مالیاتی خود را به‌صورت آنلاین و امن آپلود کرده و اظهارنامه‌های مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند.

افزایش سرعت رسیدگی، کاهش خطا، دسترسی آسان، پاسخ‌دهی بهتر، امنیت اطلاعات و جلوگیری از فرار مالیاتی از جمله مزایای سامانه مودیان مالیاتی است.

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

با صلاحدید مستقیم قانون گروهی از افراد حقیقی و افراد حقوقی ملزم به ثبت‌نام در سامانه مودیان شده‌اند. بر این اساس کلیه افراد حقیقی صاحبان مشاغل و واحدهای مختلف تولید و فروش و افراد حقیقی که واحدهای صنفی یا غیر صنفی را اداره می‌کنند ملزم به ثبت‌نام در سامانه مودیان هستند. همچنین تمامی افراد حقوقی شامل شرکت‌های تجاری و اشخاص حقوقی غیرتجاری نیز موظف به ثبت‌نام در سامانه مودیان مالیاتی هستند.

در کنار افرادی که موظف به ثبت‌نام در سامانه مودیان هستند، برخی افراد دیگر از انجام این کار معاف شده‌اند. افراد مشمول ماده ۸۱ قانون مالیات‌های مستقیم، افراد مشمول ماده ۱۴۲ و صاحبان مشاغل گروه سوم که کالاها و خدمات معاف از مالیات بر ارزش افزوده را ارائه می‌کنند، از جمله این افراد هستند.

مراحل ثبت نام در سامانه مودیان

۱- برای ثبت نام در سامانه مودیان ابتدا باید به درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی به نشانی my.tax.gov.ir مراجعه کنید و وارد پروفایل خود شوید. برای انجام این کار یک کد احراز هویت به شماره تلفن همراه شما ارسال می‌شود که باید آن را وارد کنید. کد احراز هویت برای اطمینان از تطابق کد ملی و شماره تلفن همراه ثبت شده در سایت ثبت نام مودیان مالیاتی است.

۲- بعد از ورود به درگاه ملی خدمات الکترونیک با صفحه داشبورد مالیاتی مواجه می‌شود که باید بر روی گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه که در سمت چپ صفحه قرار دارد کلیک کنید.

۳- بعد از انتخاب گزینه عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه با پیغام «آیا از عضویت در سامانه مودیان و ایجاد کارپوشه اطمینان دارید؟» مواجه می‌شوید که باید گزینه تایید را بزنید. 

۴- در صورت تایید با پیغام «کارپوشه شما در سامانه مودیان فعال شد و مشخصات کاربری به شماره همراه شما پیامک شد» مواجه خواهید شد. در این صورت پیامک نام کاربری و رمز عبور برای ورود به کارپوشه سامانه مودیان برای صاحب کسب و کار یا مدیر عامل ارسال می‌شود.

۵- پس از ارسال پیامک می‌توانید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور وارد کارپوشه سامانه مودیان شوید و نسبت به تکمیل عضویت خود در سامانه مودیان اقدام کرده و از بخش عضویت شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را دریافت کنید. شناسه یکتای حافظه مالیاتی دریافت شده به عنوان بخشی از شماره منحصربه‌فرد مالیاتی صورتحساب، در کلیه صورتحساب‌های فروش صادره درج خواهد گردید.

۶- آخرین مرحله ثبت‌نام، تکمیل عضویت است. بخش عضویت در سامانه مودیان، یک بخش در داخل خود کارپوشه سامانه مودیان است که نیاز به تکمیل داردو از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. بخش عضویت به جز دریافت شناسه یکتا حافظه مالیاتی دارای قابلیت‌های دیگر مانند مدیریت ابزارهای پرداخت و اتصال آن به شناسه یکتا حافظه است.

اخبار مرتبط
ضمانت‌نامه‌های شرکت در مناقصه، پیش‌پرداخت و حُسن انجام کار را می‌توان مهم‌ترین ضمانت‌نامه‌های پیمانکاری دانست که در صندوق بدون دریافت ودیعه نقدی و با تخفیف حداکثر 50 درصدی در کارمزد، به درخواست واحدهای تولید کوچک و به نفع کارفرمایان صادر می‌شود.
سقف خرید روزانه از طریق درستگاه های کارتخوان با یک کارت ۵۰ میلیون تومان و با تمام کارت‌های هر فرد تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان مجاز است. علاوه بر این، سقف انجام تراکنش و عملیات انتقال وجه از طریق ساتنا و پایا به صورت غیر حضوری ۲۰۰ میلیون تومان و به صورت حضوری در شعب بانکی ۴۰۰ میلیون تومان است. همچنین، سقف مبلغ انتقال ساتنا در شعب بانکی با ارائه مستندات، بدون محدودیت است.
«امضا» كردن پول توسط دو عضو تيم اقتصادي يك دولت نوعي نمادسازي براي دفاع از حيثيت پول است. اساسنامه بانك مركزي به صراحت نخستين وظيفه اين بانك، حفظ ارزش پول ملي عنوان شده و رييس كل بانك مركزي با امضاي اسكناس، خود را به اين وظيفه متعهد مي‌كند. اما در ايران چه اتفاقي افتاده است؟
کسبه‌ای که شناسه یکتا نداشته باشند و نامشان در بانک اطلاعات کسب‌وکار ثبت نباشد، برای دریافت خدمات در اداره‌های دولتی و بانک‌ها دچار مشکل می‌شوند و از نظر قانونی، فاقد مجوز هستند. پس آنها تا 25 اردیبهشت مهلت دارند که از درگاه ملی مجوزها شناسه یکتا بگیرند.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها