یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

بررسی ابعاد فقهی سپرده‌پذیری سرمایه‌گذاری مدت‌دار بانکی

24 خرداد 1401
بررسی ابعاد فقهی سپرده‌پذیری سرمایه‌گذاری مدت‌دار بانکی

به گزارش بانک اول و  به نقل از روابط عمومی پژوهشکده پولی و بانکی، در چکیده این مقاله سیاستی که توسط «وهاب قلیچ» نوشته شده، آمده است: جای تردید نیست که ابعاد مختلف نظام بانکی کشور نیازمند آسیب‌شناسی و اصلاح مقرراتی، اجرایی و نظارتی است. یکی از بخش‌های مهم نظام بانکی کشور بخش تجهیز منابع است که بر اساس ماده ۳ قانون عملیات بانکی بدون ربا، بانک‌ها مجاز هستند تا در قالب سپرده قرض‌الحسنه (جاری و پس انداز) و سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار به تجهیز منابع اقدام کنند.

در ادامه این بخش آمده است: با عنایت به اهمیت سپرده‌پذیری سرمایه‌گذاری مدت‌دار در بخش تجهیز منابع بانکی، این گزارش سعی داشته تا به بررسی ابعاد فقهی این سپرده‌پذیری بپردازد. در این یادداشت به دو عقد ودیعه و وکالت اشاره شده است. تحلیل و بررسی عقد ودیعه نشان می‌دهد این عقد تناسب خوبی با سپرده‌پذیری بانکی ندارد؛ همچنین عقد وکالت ضمن آنکه از ظرفیت‌های خوبی برای این کار برخوردار است اما با چالش‌ها و محدودیت‌هایی نیز همراه است. این گزارش سعی دارد تا با طرح این دسته از چالش‌ها، راهکارهایی را جهت تخفیف آن ارایه کند.

در این مقاله سپرده سرمایه گذاری مدت دار، روش های تجهیز منابع در سپرده های سرمایه گذاری مدت دار، عقد ودیعه، آسیب شناسی استفاده از عقد ودیعه در سپرده گذاری بانکی، آسیب شناسی استفاده از عقد وکالت در سپرده گذاری بانکی و راهکارهای پیشنهادی جهت تخفیف چالش ها مورد بررسی قرار گرفته است.

در این گزارش ابتدا ماهیت سپرده‌ سرمایه‌گذاری مدت‌دار در نظام بانکی کشور معرفی و سپس روش‌های تجهیز منابع در سپرده‌های سرمایه‌گذاری مدت‌دار در دو محور عقد ودیعه و عقد وکالت طرح شد و چالش‌های هر یک مورد طرح و بررسی قرار گرفت.

در بخش نتیجه گیری و جمع‌بندی این مقاله سیاستی نیز تاکید شده است: بررسی‌ها نشان داد که عقد ودیعه برای بکارگیری در این نوع از تجهیز منابع از تناسب کمی برخوردار است. همچنین بکارگیری عقد وکالت در صحنه عمل، همراه با چالش‌های جدی است. بخش انتهای این گزارش سعی کرد تا با ارایه یکسری راهکارهای پیشنهادی به تخفیف این دسته از چالش‌ها بپردازد.

علاقه مندان برای دسترسی به متن کامل این مقاله سیاستی می توانند به پورتال پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی به نشانیhttp://www.mbri.ac.ir  مراجعه کنند

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات