یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

نارسائی سیستم حسابداری حاکم بر بانک ها

24 خرداد 1401
نارسائی سیستم حسابداری حاکم بر بانک ها

 به گزارش بانک اول  اگر به رویه های حسابداری در سیستم بانکی دقت کنیم نقص هایی را در نحوه حسابداری عملیات بانکی می توان یافت که برخی از این نقائص بعلت ساختارهای حاکم بر سیستم بانکی و برخی بدلیل درک اشتباه در تدوین دستورالعملهای حسابداری است. 

ساختار حاکم بر حسابداری بانکها به نحوی است که بر اساس قانون باید رویه ها و استانداردهای حاکم بر حسابداری بانکی توسط شورای پول و اعتبار تدوین شود در صورتیکه کنترل و تطبیق عملیات حسابداری با استانداردها در بانکهای دولتی توسط سازمان حسابرسی و در بانکهای خصوصی نیز توسط موسسات حسابرسی و منطبق با استانداردهای حسابداری مورد تاکید سازمان حسابرسی انجام می شود این مغایرت گاهی موجب عدم تطابق رویه های حسابداری در بانکها با استانداردهای حسابداری می شود.

هنوز به نظر می رسد سیستم حسابداری حاکم بر عملیات بانکی با تعاریف حقوقی موجود برای عملیات بانکی به تفاهم نرسیده است.بعنوان مثال علیرغم اینکه بانکها خود را وکیل سپرده گذاران می دانند اما وجوه دریافتی از موکلین خود را در ارتباط با سپرده های سرمایه گذاری در طبقه بدهی های تراز منعکس می کنند، حال اینکه از نقطه نظر حسابداری اینگونه وجوه نمی تواند بدهی بانک تلقی و ثبت شود.

در پرداخت تسهیلاتی همچون مضاربه بانکها کالای خریداری شده موضوع مضاربه را قبل از فروش چون متعلق به بانک است در دارائی های خود گزارش می کنند. از سوی دیگر همزمان شرکتها نیز این کالا را جزء موجودی کالا در دارائیهای خود ثبت می کنند که قطعاً در ترازحسابداری کل کشور ابهام ایجاد می کند.

عدم شناسائی و ثبت دارائیها ( به طور مشخص تسهیلات ) برمبنای زمان های سررسید منجر به عدم شفافیت و عدم شناسائی دقیق درآمدهای مشاع می شود که این نیز یکی از مشکلات حسابداری بانکها است.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات