24 خرداد 1401
به گزارش بانک اول-در حالی که بعد از سه سال و اندی از فعالیت دولت یازدهم هنوز هیچ کدام از برنامه های اشتغال زایی به نتیجه نرسیده است، دولت در 6 ماه باقی مانده از عمر خود تصمیم به اشتغالزایی در روستا با برداشت پول از جیب صندوق توسعه ملی کرده است.
این اقدام دولت از آن جهت جای تعجب دارد که علی ربیعی تاکنون هیچ گونه جزئیاتی از طرح 1.5میلیارد دلاری «تکاپو» بیان نکرده و صرفاً گفته که در صورت اجرای این طرح 70 هزار شغل پیش بینی شده است که برخی از کارشناسان بیان می کنند این تنها 14.5درصد اشتغالی است که با این مبلغ می توان ایجاد کرد.
نکته جالب توجه اینجاست که دولت پیش از این هم وعده های مختلفی به روستاییان برای ایجاد اشتغال با تسهیلات کم بهره داده بود اما این وعده هم مانند سایر وعده ها محقق نشد و در میان وعده های متعدد گم شد.
*روستاییان بیکار را بدهکار نکنیم
عبدالرضا مصری، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره طرح جدید دولت و پرداخت تسهیلات به روستاییان می گوید: تاکنون هیچ برنامهای از طرف دولت برای ایجاد اشتغال روستاییان به مجلس ارائه نشده است، نباید نخست پول درخواست کنیم و سپس درپی برنامه باشیم.
وی اظهار می دارد: اگر قصد دولت کمک به توسعه روستا و روستاییان است برای کمک به روستاییان دولت پول گندم آنان را بهموقع پرداخت کند نه اینکه سه ماه پس از تحویل گرفتن گندم پول محصول را پس از گران شدن نهادههای کشاورزی به کشاورزان بپردازد.
مصری می گوید: اکنون حدود 3000 طرح تأیید شده در نوبت دریافت تسهیلات از صندوق توسعه ملی هستند اما میخواهیم با پرداخت تسهیلات 10 تا 12 میلیون تومانی به روستاییان، این صندوق را خالی کنیم.
به اعتقاد کارشناسان بازار کار، اشتغال حاصل یک فرآیند حساب شده، دقیق و برنامه ای طولانی مدت است که میتواند در بستر سرمایه گذاری مناسب، تحقق رشد مثبت اقتصادی و همچنین رونق فضای کسب و کار ایجاد شود. بنابراین با تصمیمات عجولانه نمی توان مشکل اشتغال را برطرف کرد.
علی ربیعی، وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی چند روز گذشته در ستاد اقتصاد مقاومتی در بجنورد در تشریح برنامه های اشتغالزایی دولت گفته بود:یک و نیم میلیارد دلار در حدود 40 تا 50 هزار میلیارد ریال به منظور ایجاد اشتغال برای استان های کم برخوردار و زیر خط فقر تخصیص می یابد.
وی با بیان اینکه با پخش کردن پول در این حوزه مخالف هستیم و باید قطره ای عمل کرد، ادامه داد: 500 میلیون ریال بدون تشریفات به کشاورزان با محوریت تعاونی های روستایی تسهیلات اعطاء می شود.
پرداخت 500 میلیون ریال به تعداد خاصی از کشاورزان که فعالیت آنها محوریت روستایی است، تسهیلاتی عجیب و غریب به نظر می رسد و در ماههای پایانی دولت یازدهم و قبل از انتخابات سوالات و ابهامات زیادی در اذهان مردم ایجاد می کند؟ البته مسئولان همین دولت هم در انتخابات های قبلی نسبت به برخی طرح های دولت ها در آستانه انتخابات که با توزیع پول و کالا همراه بوده است، انتقاد فراوانی داشتند و این کار را عامل تاثیر گذار در نتیجه انتخاباتها اعلام می کردند.
این مطلب را به اشتراک بگذارید
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید