یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

نباید سپرده‌گذاران موسسات غیرمجاز را مظلوم جلوه دهیم/ بانک مرکزی در ماجرای موسسات مالی بی‌جهت اسم قوه قضاییه را می‌آورد

24 خرداد 1401
نباید سپرده‌گذاران موسسات غیرمجاز را مظلوم جلوه دهیم/ بانک مرکزی در ماجرای موسسات مالی بی‌جهت اسم قوه قضاییه را می‌آورد

 به گزارش بانک اول به نقل از ایلنا محمد‌باقر الفت ، درباره اقدامات صورت گرفته در رابطه با موسسات مالی و اعتباری غیرمجاز گفت: درباره موسسات مالی در سنوات گذشته از ناحیه مردم بعنوان سپرده‌گذاران و هم از ناحیه بانک مرکزی بی‌توجهی صورت گرفته است. همچنین سوءاستفاده‌های گسترده‌ای از طرف تشکیل‌دهندگان و تاسیس‌کنندگان این موسسات رخ داده است که سبب وجود خسارت‌های گسترده‌ای شده است.

معاون امور اجتماعی و پیشگیری قوه قضاییه گفت: قانون‌گذار بصورت جدی در مقررات مختلف برای جلوگیری از برپایی موسساتی که مجوز ندارند، اقدام کرده است و برای سازمان‌ها و دستگاه‌ها و وزارت‌خانه‌های دولتی تکلیف ایجاد کرده است.

وی افزود: قانون‌گذار قصد دارد جلوی تاسیس این موسسات را بگیرد و اگر موسسه‌ای تاسیس شد سریعا آن را منحل و از عملکرد آن جلوگیری کند. ولی در این ارتباط بانک مرکزی که مکلف به این جلوگیری بود، به وظیفه خود بخوبی عمل نکرد و امروز باید پاسخگوی تعلل و اهمال در انجام وظایف خود باشد.

این مقام قضایی با بیان اینکه قوه قضاییه در این ارتباط تکلیف مستقیم نداشته است، تاکید کرد: قوه قضاییه با اعلام جرمی از طرف نهادهای مربوطه وارد رسیدگی می‌شود و با مجرمین برخورد می‌کند. موضوع فعالیت این موسسات به هیچ عنوان با قوه قضاییه ارتباط پیدا نمی‌کند.

الفت تشریح کرد:  بانک مرکزی و سایر دستگاه‌های این حوزه تلاش می‌کنند برای اهمال‌کاری خود شریک‌سازی کنند و به تعبیر رسانه‌ای توپ را در زمین قوه قضاییه بیاندازند. امروز شاهد هستیم مسئولان بانک مرکزی برای کم کردن بار مسئولیت خودشان در کلیه مصاحبه‌ها بی‌جهت اسم قوه قضاییه را می‌آورند و مردم را متوجه دستگاه قضایی می‌کنند.

معاون رییس قوه قضاییه تشریح کرد: افرادی که پول خود را در این موسسات به ودیعه گذاشتند افراد عامی و بی اطلاع نبودند و اتفاقا برای بدست آوردن سود‌های باد آورده با مطالعه و شناخت به سمت این مراکز رفتند و غالبا اطلاع داشتند که این مراکز بدون مجوز فعالیت می‌کنند.

وی تاکید کرد: این افراد برای تحصیل منفعت بیشتر به این موسسات مراجعه کردند در واقع خودشان مقدم شدند به ضرری که امروز متوجه خودشان شده است. نباید آدم‌هایی که با شناخت قصد تحصیل سود داشتند مظلوم جلوه بدهیم و با مظلوم نمایی فضای جامعه را به‌گونه‌ای ترسیم کنیم که باید دولت وارد شود و مبالغی را به این‌ها بپردازد.

وی اظهار کرد: اینها سودجویی کردند و باید امروز ضرر سود جویی خود را بدهند. من معتقد هستم با این پدیده‌ها بایدبصورت واقعی و حقیقی برخورد کنیم نه اینکه احساسی وارد ماجرا شویم و یک طرف جریان را مظلوم نشان دهیم و یک طرف دیگر را ظالم.

وی افزود: من معتقدم هم موسسات هم سپرده گذاران و هم بانک مرکزی اشتباه کرده است حالا هر سه گروه باید ضرر بدهند. اینکه تحصن کنند و اطلاعیه بزنند و پلاکارد بزنند که پول ما از دستمان رفته درست نیست. بله پول اینها رفته است اما نباید انتظار داشته باشند بیت‌المال ضرر آنها را جبران کند.

الفت ادامه داد: چنین تکلیفی نه قانونا و شرعا وجود ندارد هر کسی که کم توجهی کرده است باید خسارات ناشی از آن‌را نیز متقبل شود. البته این به این معنا نیست که قوه قضاییه با مسئولان نظام بانکی کشور برخورد نکند. باید مسئولیت افراد را شناسایی کنیم و هر فرد را مطابق مسئولیت او مورد تعقیب قرار دهیم.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دیدگاه کاربران
محمد رضا
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

در پاسخ مسئول محترم: 1- اگر شما یک سوپر مارکت داشته باشی و مجوز نداشته باشد سریع پلمپ می شود 2- موسسه فرشتگان بر در و دیوار و همه جا نوشته بود مورد تائید بانک مرکزی و دئر سایت بانک مرکزی هم نوشته بود در شرف دریافت مجوز 3- آیا واقعاً اگر خود این مسئولین و خانواده شان هم در این موسسات حساب داشتند حرفشان همین بود ؟؟؟؟؟ و اگر پول خود آنها را هم بخورند همین بر خورد را دارند؟؟؟؟؟ 4- بعضی افراد در این موسسه سپرده گذاری و در قبال آن وامی با نرخ 6% بیشتر از سپرده گذارشان دریافت کرده اند که نه سپرده شان را می دهند نه تکلیفشان روشن است 5- اگر قرار است از مهر 94 به سپرده شان سودی تعلق نگیرد پس از ومی هم که دریافت کردهاند و درقبال سپرده بوده 33% سود دریافتی را پس بدهند تا عدالت اجرا شود؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

بهنام سلطانی
ارسال شده در : چهارشنبه 25 خرداد 1401

سلام .جناب الفت اگر فردی دنبال زندگی بهتر با ارتقای دارایی از طریق سود اندک بانکی باشد مجرم است چه تحصیل درامد بیشتری کسب شده که شما ناراحتید چرا تصور میفرمایید سپرده گذاران مبالغ کلان دزدی سپرده داشتند مطمعا هیچ فرد سرمایه داری موجودی خود را داخل بانک راکد نمیکند جهت اندک سود بانکی چرا قصد دارید صورت مسئله پاک شود چکسی امار میدهد سود بازار کار کمتراز 15درصد است والله بنده 18سال فعالیت اقتصادی جزع داشتم کمتر از 40درصد سودبازار نبود مظلومند چون بازار برایشان محیا نبوده واندک سرمایه زندگیشان را بابت گوشه ای از مخارج سپرده کرده اند مظلومند چون زن بچه جوان جویای کار دارند مظلومند که دم دقیقه تاوان اختلاس وتحریم میدن باز توصف انقلابند حالا باز خوبه رهبری دستور دادند سران سه قوه رسیدگی کنن ایشان قطعا از همه بیشتر عالم به مسئله بودند.

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات