به گزارش بانک اول به نقل از رویترز، مسئولان بانک های مرکزی جهان می گویند، موفقیت بیت کوین و دیگر ارزهای دیجیتالی تنها ناشی از یک حباب است. اما رشد اخیر ارزش بیت کوین خواب را از چشم بسیاری از این مقامات ربوده است، زیرا این ارزهای غیردولتی، سیاست های کنترلی و پولی بانک های مرکزی جهان را که آنها برای مدیریت نرخ تورم اعمال می کنند را تضعیف می کند.
در حالی که ارزش هر بیت کوین در هفته جاری برای اولین بار از 9 هزار دلار فراتر رفته و در طی 8 روز افزایشی 50 درصدی را پشت سر گذاشته است، بانک های مرکزی جهان همچنین نگران اند که در صورت ترکیدن احتمالی حباب این ارز دیجیتالی، آنها مقصر جلوه داده شوند.
به همین دلیل است که بانک های مرکزی چند کشور جهان از وضع مقرراتی برای اعمال کنترل بر ارزهای دیجیتالی حمایت می کنند. برخی دیگر از بانک های مرکزی نیز در حال بررسی این مسئله هستند که ارزهای دیجیتالی مختص خودشان را به بازار پولی عرضه کنند و به این منظور در حال آزمایش پلتفورم های پرداختی خود هستند.
ایوالد نووتنی، سیاستگذار بانک مرکزی اروپا در این باره گفت: «مشکل ما با بیتکوین این است که ارزش آن به راحتی ممکن است سقوط کند و بانک های مرکزی متهم شوند که هیچ اقدامی در این زمینه صورت نداده اند.»
«از این رو ما تلاش داریم بفهمیم که آیا فعالیت های بانکی در ارتباط با داد و ستد ارزهای دیجیتالی باید بیشتر کنترل شود یا نه.»
ارزش بازار ارزهای دیجیتالی جهان هم اکنون به 245 میلیارد دلار می رسد که در مقایسه با ترازنامه های بیش از یک تریلیون دلاری بانک مرکزی ژاپن، فدرال رزرو آمریکا یا بانک مرکزی اروپا رقمی ناچیز به نظر می رسد.
این موسسات مطابق با برنامه های خرید اوراق قرضه خود اقدام به انتشار ین، دلار و یورو به صورت نقدی یا در قالب حساب های اعتباری می کنند.
اما انتشار ارزهای دیجیتالی به صورت متمرکز صورت نمی گیرد. این ارزها از مجرای بانک های تحت نظارت و سیستم های پرداخت سنتی عبور نمی کنند. در عوض آنها از بلک چین استفاده می کنند که یک دفتر کل تراکنش است که توسط شبکه ای از رایانه های ناشناس فعال در بستر اینترنت نگهداری می شود.
این عدم شفافیت نگرانی هایی را در مورد آسیب پذیری آنها در برابر هکر ها و استفاده از آنها برای تامین مالی جرائم مختلف به وجود آورده است.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید