جمعه, 27 مهر 1403 2024,October

۱۱ راهکار بهبود نسبت کفایت سرمایه بانک ها

21 مهر 1403
۱۱ راهکار بهبود نسبت کفایت سرمایه بانک ها

در بسیاری از بانک‌های ایران، نسبت کفایت سرمایه کمتر از حد استاندارد ۸‌درصد است و در برخی موارد حتی به صفر یا منفی رسیده است.

به گزارش بانک اول ، برای بهبود نسبت کفایت سرمایه در بانک‌های کشور، علاوه بر افزایش سرمایه نظارتی از طریق افزایش سرمایه پرداخت‌‌شده یا انتشار اوراق بدهی، راهکارهای متعددی وجود دارد که می‌توانند به بهبود وضعیت کمک کنند:

۱- ارزیابی دقیق رتبه اعتباری متقاضیان تسهیلات

یکی از مهم‌ترین اقداماتی که بانک‌ها می‌توانند انجام دهند، توجه بیشتر به رتبه اعتباری مشتریان است. بررسی دقیق وضعیت اقتصادی و صنعت فعالیت مشتریان می‌تواند به بانک‌ها کمک کند تا ریسک‌‌های اعتباری خود را کاهش دهند و در انتخاب مشتریان برای ارائه تسهیلات، تصمیمات بهتری بگیرند.

۲- ایجاد نظام داخلی رتبه‌‌بندی اعتباری

توسعه یک سیستم داخلی برای رتبه‌‌بندی و امتیازدهی به مشتریان می‌تواند به بانک‌ها در ارزیابی دقیق‌‌تر و بهبود تصمیمات اعتباری کمک کند. این سیستم می‌تواند بر اساس اطلاعات مالی، تاریخی و عملکردی مشتریان ایجاد شده و ریسک‌‌های اعتباری را بهتر مدیریت کند.

۳- بهبود فرآیند اخذ وثایق و تضامین

بانک‌ها باید از رویکرد وثیقه‌‌محور صرف دوری کرده و به دنبال دریافت وثایقی با ضریب تعدیل پایین‌‌تر باشند تا بتوانند ریسک‌‌های اعتباری را بهتر مدیریت کنند. این اقدام می‌تواند به کاهش ریسک‌‌های ناشی از عدم‌بازپرداخت تسهیلات کمک کند.

۴- ارزیابی دقیق ارزش وثایق

استفاده از کارشناسان معتبر و ارزیابی دقیق‌‌تر ارزش وثایق و تضامین می‌تواند به کاهش ریسک‌‌های ناشی از تسهیلات بدون پشتوانه کافی کمک کند. این اقدام همچنین می‌تواند از ایجاد مطالبات معوق و افزایش ریسک نقدینگی جلوگیری کند.

۵- ذخیره‌‌گیری صحیح مطالبات

بانک‌ها باید در محاسبه و اخذ ذخیره‌‌های مطالبات دقیق‌‌تر عمل کنند و مطالبات خود را به درستی طبقه‌‌بندی کنند. این اقدام به کاهش ریسک‌‌های ناشی از مطالبات مشکوک‌‌الوصول کمک می‌کند و می‌تواند به بهبود نسبت کفایت سرمایه منجر شود.

۶- کاهش تعهدات بدون پیش‌‌دریافت

بانک‌ها باید از ایجاد تعهداتی مانند ضمانت‌‌نامه‌‌ها و اعتبارات اسنادی بدون اخذ سپرده نقدی خودداری کنند. این اقدام می‌تواند به کاهش ریسک تعهدات و بهبود پایداری مالی بانک‌ها کمک کند.

۷- سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار کوتاه‌‌مدت

سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار با سررسیدهای کوتاه‌‌مدت و دارای ریسک کمتر می‌تواند به بهبود نسبت کفایت سرمایه بانک‌ها کمک کند و نقدینگی لازم را برای مواجهه با بحران‌های مالی فراهم کند.

۸- مدیریت بدهی‌‌ها و دارایی‌‌های ارزی

بانک‌ها باید میزان بدهی‌‌ها و دارایی‌‌های ارزی خود را متناسب کنند و به خالص وضعیت باز ارزی توجه ویژه‌‌ای داشته باشند تا از نوسانات نرخ ارز و تاثیرات منفی آن بر سرمایه نظارتی جلوگیری کنند.

۹- بهبود کنترل‌‌های داخلی

ایجاد یک نظام کنترل داخلی قوی می‌تواند به بهبود فرآیندهای عملیاتی و کاهش ریسک‌‌های مالی و اعتباری کمک کند. این نظام باید به گونه‌‌ای طراحی شود که تمامی جنبه‌‌های فعالیت بانک‌ها را تحت نظر قرار دهد و از وقوع اشتباهات و تخلفات جلوگیری کند.

۱۰- تدوین نظام جامع مدیریت ریسک

بانک‌ها باید یک نظام جامع مدیریت ریسک ایجاد کنند که شامل ارزیابی دقیق میزان پذیرش و اشتهای ریسک بانک‌ها باشد. این سیستم به بانک‌ها کمک می‌کند تا به درستی میزان ریسک‌‌های مالی و اعتباری خود را مدیریت کنند و از ورود به فعالیت‌‌های پرریسک اجتناب کنند.

۱۱- نظارت موثر بر وصول مطالبات

بانک‌ها باید بر وصول مطالبات خود نظارت دقیقی داشته باشند و از تمدیدهای غیرضروری و بدون توجیه خودداری کنند. این اقدام به بهبود وضعیت نقدینگی و کاهش مطالبات معوق کمک می‌کند.

اخبار مرتبط
معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری همدان ادامه داد: به استناد بند ۳ تصویب‌نامه شماره ۲۴۳۱۸۷/ت ۶۱۰۱۱ ه‍ تاریخ ۱۴۰۱/۱۲/۲۸ هیات وزیران و بند اول نامه شماره ۱۵۹۸۳/ه‍ ب تاریخ ۱۴۰۲/۰۳/۰۱ رئیس مجلس شورای اسلامی و به منظور هماهنگی ارائه خدمات به مراجعان در همه ادارات استان، ساعت آغاز به کار تغییر کرد.
نمایندگان کارگری اعتقاد دارند که دستمزد می‌بایست ترمیم شود، ولی گویا اراده‌ای برای این کار وجود ندارد، چرا که شورای عالی کار تشکیل نشده است. در حالی معاونت روابط کار وزارت کار به عنوان دبیر شورای عالی کار در جلسات حاضر می‌شود، کارگران فکر می‌کنند به دلیل عدم تعیین تکیلف معاونت روابط کار این جلسه شکل نمی‌گیرد.
مشمولان متقاضی می توانند تا تاریخ 1403/8/3 نسبت به انجام مراحل ثبت نام و اخذ معافیت تحصیلی دانشجویی از طریق سامانه اینترنتی سخا یا مراجعه به دفاتر پلیس+10 اقدام و مقرر شده است دانشگاه ها نیز برای ثبت نام همکاری لازم را بعمل آورند.
با این حال خبر مذکور در رسانه ها و فضای مجازی پربسامد شد و فضای اوایل دهه ۹۰ مبنی بر حساسیت ها بر سر سرک کشی به حساب های مردم را تداعی کرد. معاون ارتباطات دفتر رئیس جمهور: سرکشی به حساب‌های عموم مردم برای اخذ مالیات کذب محض است

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها