پنجشنبه, 1 آذر 1403 2024,November

مسدودی حساب بانکی چگونه و با چه علتی انجام می شود؟

28 مهر 1403
 مسدودی حساب بانکی چگونه و با چه علتی انجام می شود؟

احتمالا تاکنون نام توقیف حساب بانکی به گوشتان خورده باشد یا کسی از اطرافیان شما درگیر این مشکل شده باشد. تا به حال به این فکر کرده‌اید چه دلیلی باعث به وجود آمدن این اتفاق گردیده است و برای رفع آن باید چه کاری انجام دهد؟

به گزارش بانک اول هر کس نسبت به حساب بانکی خود یا افراد تحت تکفل و تحت قیمومیتش امکان استعلام وضعیت و اطلاعات حساب بانکی از جمله درباره مسدود بودن یا نبودن حساب بانکی را دارد.

اما نسبت به حساب بانکی سایر اشخاص نمی توان به طور مطلق قائل به چنین حقی بود.

آیا می‌توانم مسدود بودن یا نبودن حساب بانکی دیگران را از بانک آنها استعلام کنم؟


در پاسخ باید گفت که اصولاً بانکها مجاز نیستند وضعیت و اطلاعات حساب بانکی اشخاص‌ را نزد دیگران افشا کنند.

فقط مقامات قضایی و مراجع قانونی همانند دادسرا و دادگاه و سازمان امور مالیاتی و مرکز مبارزه با پولشویی، در چهارچوب قانون، اجازه دسترسی به وضعیت و اطلاعات حساب بانکی اشخاص را دارند.

درخواست مسدودی حساب از طرف چه کسانی ممکن است؟

مسدودی حساب بانکی ممکن است به درخواست مشتری (صاحب حساب)، دستور مراجع قضایی (مثلا در دعاوی پس از ارئه لایحه دفاعیه بانکی به مرجع رسیدگی کننده) و یا به دستور مستقیم از طرف بانک مرکزی صورت گیرد.

رفع مسدودی حساب هم در اکثر موارد توسط مراجع قضایی امکان پذیر است.

منظور از مسدودی حساب بانکی چیست؟

منظور از مسدودی حساب بانکی این است که حساب بانکی صاحب حساب به دلایلی از جمله حفظ حقوق طلبکاران، جلوگیری از وقوع جرم یا تامین دلیل یا تامین خواسته برای طرح دعوا ،به دستور مراجع قضایی، صاحب حساب یا خود بانک، مسدود می‌شود و تا رفع مسدودیت، صاحب حساب نمی‌تواند از محل حساب خود برداشت یا پرداختی داشته باشد، به عبارتی مسدودی حساب بانکی یعنی بازداشت وجوه بانکی در حساب مشتری.

در چه مواردی حساب بانکی مسدود می شود؟

در مواردی همانند: نقص اطلاعات هویتی صاحب حساب در بانک

  • راکد ماندن طولانی مدت حساب
  • وجود شکایت علیه صاحب حساب و دستور مسدودی حساب از جانب مراجع قضایی
  • ضمانت وام و عدم پرداخت اقساط وام
  • صدور چک بلامحل
  • مفقودی یا سرقت چک
  • توقیف مالیاتی یا ثبتی، ممکن است حساب بانکی شخص، مسدود شود.

بنابراین هر شخصی تنها می‌تواند به اطلاعات بانکی خود و افرادی که تحت تکفل یا قیمومیت او هستند یا به نمایندگی قانونی آنها ، دسترسی داشته باشد و استعلام حساب بانکی سایر اشخاص فقط توسط مقامات قضایی و مراجع قانونی مانند دادسراها و دادگاه‌ها و سازمان امور مالیاتی و مرکز مبارزه با پولشویی امکان پذیر می‌باشد.

اخبار مرتبط
با توجه به افزایش موارد قطعی برق در شهرهای مختلف، احتمال گیر افتادن افراد در آسانسور بیشتر شده است. این موقعیت می‌تواند دلهره‌آور باشد، اما با رعایت اصول ایمنی می‌توان آن را به‌خوبی مدیریت کرد.
سعید اوحدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمع خبرنگاران با اشاره به کمیسیون پزشکی بنیاد شهید اظهار کرد: مسئله کمیسیون پزشکی بنیاد شهید که مدت‌ها دچار وقفه شده و همین وقفه موجب شد که حدود پنجاه و شش هزار نفر در صف انتظار باشند حل شده است. با اعزام چند هیئت به استان‌ها، کمیسیون پزشکی، هر هفته در سه استان و در هر استان دو نوبت تشکیل می‌شود.
: اگر کارگری چندین بار درخواست کند و مدعی این باشد که به ناحق با مرخصی آن موافقت نمی شود، می تواند اعتراض خود را به مراجع حل اختلاف ارائه کند.
آیفون ۱۴: این گوشی از ابتدا با مجوز رجیستری وارد بازار ایران شد و هیچ مشکلی برای ثبت گوشی‌های وارداتی نداشت. بسیاری از مدل‌های آیفون ۱۴ در بازار ایران در دسترس هستند. آیفون ۱۵: مانند آیفون ۱۴، آیفون ۱۵ نیز به‌طور رسمی رجیستر شد و حالا از طریق واردات مسافری و تجاری در دسترس است. آیفون ۱۶: این مدل به‌تازگی به بازار ایران وارد شده و مجوز رجیستری خود را دریافت کرده است. بنابراین، آیفون ۱۶ هم از لحاظ رجیستری مشکلی ندارد و می‌توان آن را به‌صورت قانونی در ایران استفاده کرد.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات
تگ ها