یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

کاهش بهای تمام شده پول و نرخ سود در بانکداری دیجیتال/ ضرورت حرکت به سوی بانکداری بدون شعبه

24 خرداد 1401
کاهش بهای تمام شده پول و نرخ سود در بانکداری دیجیتال/ ضرورت حرکت به سوی بانکداری بدون شعبه

به گزارش بانک اول به نقل از ایلنا یکی از مشکلاتی که مردم با آن دست به گریبان هستند فناوری‌های جدید در حوزه بانکداری الکترونیک است که هر چند باعث کاهش استفاده  از شعب بانک‌ها شده اما به نظر می‌رسد به دلیل هراس مردم از به کارگیری این فناوری‌ها، چندان بهره‌ای از این قبیل تکنولوژی‌های جدید در کشور نمی‌بریم.

محمدمراد بیات؛ مدیرعامل مرکز فابا در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا، با اشاره به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت‌های مرکز فاوا، آموزش استفاده از فناوری‌های جدید است  ، گفت: ما برای رونق تجارت الکترونیک و کسب و کارهای دنیای امروز چاره‌ای جز حرکت به سمت تکولوژی‌ها و فناوری‌های جدید در صنعت بانکداری و پرداخت نداریم.

وی افزود: همیشه در مقابل تغییر، یکسری مقاومت‌هایی وجود دارد که از بدو تاریخ هم بوده و تا آخر تاریخ هم وجود خواهد داشت.

بیات تصریح کرد: اما نکته‌ این است که ما امروز در جامعه با مقاومت کمتری روبرو هستیم، این در حالی است که ده سال پیش مقاومت‌ها خیلی شدید بود اما امروز در جامعه ما خیلی زیرساخت‌ها فراهم شده و به سمت جلو در حرکتیم.

وی ادامه داد: امروز شاهد آنیم که ماهانه حدود یک و نیم میلیارد تراکنش غیرحضوری بانکی انجام می‌شود و فرد دیگر مجبور نیست با مراجعه به باجه بانک‌ها قبوض خود را پرداخت کند و مردم خدمات خود را از طریق اینترنت بانک و موبایل بانک و تلفن بانک و کارت خوان‌ها دریافت می‌کنند.

مدیرعامل فابا در پاسخ به این پرسش که چرا بانک‌های ما در سراسر کشور همچنان شعبه محور هستند، این در حالی است که اگر بانک‌ها به این سمت حرکت کنند که بتوانند خدمات بیشتری را به صورت غیرحضوری ارائه دهند و تعداد پرسنل و شعبه را کمتر کنند قطعا بهای تمام شده پول کاهش پیدا می کند و در نتیجه نرخ بهره پایین می‌‌آید، گفت: این موضوع یکی از ایرادات بانک‌های ماست و دلیل آن هم به این برمی‌گردد که ما باید سه فاز را برای رسیدن به بانکداری مدرن پشت سر بگذاریم.

وی افزود: در ابتدا باید فاز بانکداری سنتی را پشت سر بگذاریم تاوارد فاز بانکداری الکترونیک شویم البته در بانکداری الکترونیک همچنان شعبه‌ها می‌توانند محور ارائه خدمات باشند.

بیات خاطر نشان کرد: اما ما در حال گذار از بانکداری الکترونیک به سمت بانکداری دیجیتال هستیم در بانکداری دیجیتال این پلت فرم‌هاست که برای ارائه خدمات مطرح است نه شعب، ما اگر بتوانیم از این مقطع هم گذر کنیم قطعا می‌توانیم در آینده بانک‌هایی داشته باشیم که حتی بدون شعبه و با تعداد کارمندانی به مراتب محدودتر، خدماتی به مراتب گسترده‌تر و مؤثرتر ارائه کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که در بخش صدور چک الکترونیک در چه مرحله‌ای قرار داریم نیز افزود: زیرساخت‌ها در حال آماده سازی است اما در بخش فرهنگ سازی چندان موفق نبوده‌ایم زیرا در بدنه اجتماع این موضوع جا نیفتاده و بانک‌ها به صورت جزیره‌ای عمل کرده‌اند اما باید به صورت یکپارچه این پروسه انجام شود .

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات