به گزارش بانک اول به نقل از اقتصاد پرس براساس دستورالعمل اجرایی صادرشده از سوی بانک مرکزی، بانکها موظفند نسبت به اعطای کارتهای اعتباری مرابحه در ۳ سطح طلایی با سقف فردی ۵۰۰ میلیون ریال، نقرهای با سقف فردی ۳۰۰ میلیون ریال و برنزی با سقف فردی ۱۰۰ میلیون ریال اقدام کنند.
در این راستا، متقاضیان میتوانند درخواست خود را به همراه مدارک و مستندات لازم به شعبات بانکها، ارائه و در صورت احراز شرایط و ضوابط اعتباری بانک از جمله توانمندی مالی، نسبت به دریافت کارت اعتباری اقدام کنند.
آنطور که بانک مرکزی اعلام کرده است: نرخ سود تسهیلات کارت اعتباری یادشده ۱۸ درصد و بازه زمانی بازپرداخت آن ۱۲ تا ۳۶ ماه است.
مقاطع صدور صورتحساب، ماهیانه خواهد بود و دارنده کارت در صورتی که تا ۷ روز پس از صدور صورتحساب نسبت به تسویه بدهی خود اقدام کند، به میزان خالص تسهیلات تسویه شده، اعتبار کارت وی شارژ خواهد شد، در غیر این صورت تقسیط بدهی حداکثر تا ۳۶ ماه انجام میشود.
توزیع کارتهای اعتباری در حالی آغاز شده است که در دور اول اعطای این کارتها برای خرید کالا با شکست مواجه شده و موفقیت توزیع کارتهای اعتباری فعلی نیز زیر سوال است چرا که مردم تمایلی به خرید ندارند و استنباط کارشناسان این است که این کارتها وارد فاز دلالی شده و تورم را افزایش می دهد.
به گفته کارشناسان توزیع این کارتها بر عملکرد بانکها نیز اثر گذار بود و برنامه ریزی های آنها را نیز دستخوش تغییراتی کرده و با انحراف منابع مواجه می کند.
در این میان برخی از کارشناسان دغدغه باز پرداخت اصل و سود این تسهیلات را دارند و معتقدند که بدحسابی مشتریان می تواند مشکلات شبکه بانکی کشور را بیشتر کرده و در این سیستم اختلال ایجاد کند. همچنین پیش بینی می شود به دلیل سود بالای این تسهیلات میزان مطالبات بانکها، مطالبات معوق و سوخت شده و مشکوکالوصول افزایش پیدا کرده و مشکلاتی هم برای بانکها و هم برای مشتریان ایجاد شود.
به هر حال از آنجایی که ارائه این نوع از کارت های اعتباری تجربه جدیدی در سیستم بانکداری کشور محسوب می شود باید آزموده شود تا میزان اثر گذاری آن و نیز مشکلات آن به عینه دیده شده و برطرف شود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید