یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

سپرده‌گذاران در یکسال پیش رو چقدر سود می‌گیرند؟ صرفه جویی ٣٥ هزار میلیاردی بانک‌ها با کاهش سود بانکی

24 خرداد 1401
سپرده‌گذاران در یکسال پیش رو چقدر سود می‌گیرند؟ صرفه جویی ٣٥ هزار میلیاردی بانک‌ها با کاهش سود بانکی

به گزارش بانک اول  بر اساس آمارها ارائه شده از سوی بانک مرکزی تا پایان شهریور ماه سال جاری حجم سپرده های بلند مدت، نزد شبکه بانکی شامل بانک ها و موسسات اعتباری غیر بانکی  به بیش از 1100 هزار میلیارد تومان رسیده است.

میزان سپرده های بلند مدت نزد نظام بانکی در این دوره زمانی افزایشی 25.5 درصدی را نسبت به شهریور ماه سال گذشته تجربه کرده است .

 این افزایش قابل توجه را می توان نتیجه اجرای سیاست اعلامی بانک مرکزی مبنی بر الزام بانک ها به اجرای بخشنامه ابلاغی از سوی شورای پول و اعتبار در خصوص نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی دانست.

 در پی ابلاغ بانک مرکزی در این خصوص، بسیاری از بانک ها در صدد برآمدند برای حفظ سپرده های بانکی نزد خود داشتند، نسبت به تغییر وضعیت سپرده ها از کوتاه مدت به بلند مدت اقدام کنند.در این راستا بانک ها روزهای شلوغی را در اولین روزهای شهریور ماه پشت سر گذاشتند و بسیاری از سپرده گذاران بانکی ، با هدف پیشگیری از کاهش سود سپرده هایشان وضعیت سپرده ها را از کوتاه مدت به بلند مدت تغییر دادند . بانک های تجاری در این پروسه افزایش بیش از 40 درصدی سپرده های بلند مدت خود را تجربه کردند.

 بر اساس اعلام بانک مرکزی بانک ها از نیمه اول شهریور ماه مکلف شدند نسبت به رعایت سقف های اعلامی از سوی شورای پول و اعتبار اقدام کنند . در این راستا سود سپرده های کوتاه مدت بانکی حداکثر 10 ردصد و سود سپرده هاتی بلند مدت بانکی نیز حداکثر 15 درصد تعیین شد . پیش تر نیز این مصوبه به رغم ابلاغ با نادیده انگاری شبکه بانکی روبرو شده بود .

بر این اساس با تغییرات رخ داده محاسبات نشان می دهد با در نظر گرفتن مبنای 15 درصد سود سپرده بانکی بلند مدت، بانک ها در طول یک سال 165 هزار میلیارد تومان سود به سپرده گذاران پرداخت می کنند.

 این رقم در سال 1395 برابر با 200 هزار میسلیارد تومان بود به این ترتیب به نظر می رسد کاهش سود سپرده های بانکی از بیش از 22 درصد به 15 درصد زمینه را برای کاهش 35 هزار میلیار تومانی هزینه بانک ها در حوزه پرداخت سود فراهم کرده است .

 دولت با هدف متناسب کردن سود سپرده های بانکی با نرخ تورم دست به کاهش سود سپرده های بانکی و البته کارمزد تسهیلات زد.

 هر چند بعد اول این مصوبه اجرایی شده است اما هنوز نرخ تسهیلات پرداختی بسیاری از بانک ها از سقف 18 درصد تعیینی شورای پول و اعتبار بالاتر است .

 از سوی دیگر بسیاری از کارشناسان معتقدند سود سپرده های بانکی به رقیبی بزرگ برای سرمایه گذاری در بخش های مولد و بازار سرمایه در ایران بدل شده بود و تداوم این وضعیت می توانست آثار مخحربی را بر اقتصاد مولد از یک سو و شبکه بانکی از سوی دیگر به جا بگذارد .

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز: