این کارتها روابط تجاری را برای کسانی که با روسیه چه در جهت صادرات از ایران به روسیه و چه در جهت واردات از روسیه فعالیت میکنند، تسهیل میکند. در صورتی که این کارتها اتصال پیدا کنند مانند شبکه شتاب ما به لحاظ نقل و انتقال پول و مسائل حمل از بعد اقتصادی بسیار کمککننده خواهند بود و باعث میشوند افراد مخاطرات حمل پول نقد و اسکناس را نداشته باشند. همچنین به لحاظ مسائل امنیتی در حال حاضر در همه کشورهای دنیا کریدیتکارت یا کارتها اعتباری گسترش یافتهاند. اگر با توافقات و مذاکراتی که انجام شده کریدیت کارت یا به نوعی دبیتکارت در هر دو کشور ایران و روسیه فعال شود، کمک شایانی به تسهیل روابط و توسعه روابط دو کشور میشود.
خارج از بحث تحریم در مقاطعی که ما با برخی از کشورهای اطراف خود مبادلاتی داشتیم، حداقل دستگاههای برخی بانکها یا شعب خاص کارتهای ما را قبول میکردند. اکنون هم انتظار ما کریدیت کارت است بهویژه اینکه قرار است روبل و ریال بین دو کشور مورد مبادله قرار گیرد و مبادلاتی با دلار، یورو و حتی تحریمهایی که ممکن است بانکهای دیگر داشته باشند، وجود ندارد. یعنی بانکهای مرکزی دو کشور توافق خود را بر این اساس قرار دادهاند و حتی در مورد السیها نیز همینطور خواهد بود. اگر غیر از این حالت باشد دوباره دچار محدودیت خواهیم شد. در واقع این کارتها ریالی هستند و مشتری از همین کارت در خارج از کشور استفاده میکند.
همچنین یکی از مباحث اصلی کشور در بحث ارتباطات بینالمللی، بحث استانداردهای امنیتی و کسب و کاری است که متاسفانه در کشور بهرغم تمام توسعههایی که در حوزه بانکداری الکترونیک داشتیم، بسیاری از بانکهای ما آماده این حوزه نیستند. سیستم بانکی و بانکداری ما تابع استانداردهای بانکداری جهانی است، ولی به دلیل چند سال تحریمی که با آن مواجه بودیم، مقداری از استانداردهای روز بانکی عقب افتادیم. اکنون کمیته بال سه در کشورهای پیشرفته در حال اجراست و ما در حال اجرای کمیته بال یک هستیم و بهتازگی قصد داریم بال دو و سه را به اجرا درآوریم که در این صورت استانداردها برای محدودیتهایی که برای بانکها در نظر گرفته میشود، سخت گیرانهتر میشود، ولی با این وجود در حال انجام است.
یعنی بعد از برجام بلافاصله اقداماتی توسط بانک مرکزی هم برای آموزشهایی که لازم بود و هم پیادهسازی این استانداردها صورت گرفت و هنوز ادامه پیدا دارد. از جمله آنها بحث افایتیاف یا پولشویی است که اکنون در دنیا بهشدت روی آن سختگیری میشود. در کشور ما نیز هم قانون و هم آییننامه آن تصویب شده و در حال اجراشدن است و روزبهروز هم اجرای آن در مقایسه با گذشته جدیتر میشود. بنابراین ما باید آموزشهای روز بانکداری دنیا را داشته باشیم و به سمت پیادهکردن استانداردهای روز دنیا حرکت کنیم.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید