جمعه, 2 آذر 1403 2024,November

14 نکته که قبل از گرفتن وام بانکی باید رعایت کنید

24 خرداد 1401
14 نکته که قبل از گرفتن وام بانکی باید رعایت کنید

گرفتن وام شبیه عروسی کردن است. وقتی چشمتان به چیزی می‌افتد که عاشقش می‌شوید آن‌وقت برای به دست آوردنش باعجله هر کاری می‌کنید که وام بگیرید و بعد هم خودتان و خیلی‌های دیگر را به دردسر و عذاب می‌اندازید. این 14 نکته می‌تواند شما را از این وضع نجات دهد.

بی‌هدف وام نگیرید

چون وام می‌دهند دلیل بر این نیست که وام بگیرید. همین اواخر که بانک‌ها شروع به دادن کارت اعتباری کردند افرادی را می‌دیدم که برای گرفتن کارت اعتباری اقدام کرده‌اند بدون آنکه دلیل روشنی برای آن داشته باشند. البته درست است که این کارت می‌تواند در خریدهای آینده به آن‌ها کمک زیادی کند اما یک وام بی‌هدف درست مثل یک دسته‌چک است که شما را وسوسه خواهد کرد که خریدهایی بکنید که موقع پس دادن اقساط حتماً پشیمانتان خواهد کرد.

خرید قسطی نکنید

گرفتن تسهیلات برای توسعه کار عالی است. برای خرید کالاهای سرمایه‌ای هم با در نظر گرفتن تورم می‌تواند خوب باشد. اما اگر می‌خواهید برای کالاهای مصرفی وام بگیرید حواستان باشد که در حال پیش‌خور کردن هستید و البته بابت این کار باید هرماه بخش قابل‌توجهی از درآمدتان را بابت سود این کار بپردازید. در مورد خریدهایتان خوب فکر کنید. آیا حتماً باید آیفون 7 بخرید؟ منطقی باشید و درست خرج کنید.

در مورد شرایط وام تحقیق کنید

قبل از اینکه روند گرفتن وام خاصی را از بانکی آغاز کنید حتماً در مورد شرایط گرفتن آن خوب تحقیق کنید. از اینکه از مسئول اعتبارات بانک سؤال کنید نترسید. وظیفه او پاسخ دادن به سؤالات شماست. اگر به‌خوبی این کار را نکرد با مرکز تماس ارتباط برقرار کنید. در یک‌چیز شک نکنید. اگر بدون پرسیدن سؤالات کافی بخواهید وام بگیرید به‌زودی به احساس «غلط کردم» خواهید رسید. 

تنها به بانک اعتماد نکنید

قرار نیست تمام اطلاعاتی که از بانک می‌گیرید دقیق و کامل باشد. حتماً و حتماً در مورد بانکی که می‌خواهید از آن وام بگیرید بین دوستان تحقیق کنید. اینترنت هم جای بسیار خوبی است. تجربیات دیگران در این زمینه را بخوانید.

به دنبال وام‌های بهتر باشید

وقتی می‌خواهید یک گوشی موبایل بخرید یکی دو ماه وقت‌تان را صرف گشت‌وگذار در اینترنت می‌کنید و تک‌تک نظرات را می‌خوانید. آخر هفته‌ها هم می‌روید و در بازار موبایل و در بین مغازه‌ها می‌چرخید. برای وام هم همین‌طور باشید. بهترین وام اولین وام نیست. ممکن است با توجه به شرایط خاص شما وام بانک یا موسسه اعتباری دیگری برای شما بهتر باشد.

به جزئیات وام دقت کنید

ظاهر برخی طرح‌ها برای گرفتن وام خیلی گول زننده هستند. ممکن است فکر کنید که وام خاصی خیلی به‌صرفه است. خیالات راحت باشد. بانک‌ها و مؤسسات مالی جایی نمی‌خوابند که آب زیر آن جمع شود. به جزئیات توجه کنید. بانک چند قسط را همان موقع گرفتن وام برمی‌دارد؟ چقدر از مبلغ وام را تا پایان پرداخت در یک حساب مسدود می‌کند؟ آیا بابت این مسدود شدن سودی هم پرداخت می‌کند؟ در مورد سؤالات زیادی ازاین‌دست باید به‌خوبی تحقیق کنید.

به فکر ضامن باشید

قبل از خواباندن پول در حساب برای گرفتن وام به فکر ضامن باشید. وقتی تمام مدارک و شرایط دیگر آماده باشد، متوجه خواهید شد که پیدا کردن ضامن خودش می‌تواند مهم‌ترین چالش وام شما باشد. حتی برای بعضی وام‌های با مبلغ پایین گاهی مجبور خواهید شد که دو تا سه ضامن با حقوق ماهانه بالا معرفی کنید. به این موضوع خیلی خوب توجه کنید. وگرنه ماه‌ها از نوبت دریافت وامتان خواهد گذشت و اگرچه پولتان بدون سود در حساب مانده اما نمی‌توانید وامی بگیرید.

برای بازپرداخت برنامه داشته باشید

از گفتن این جمله «خدا کریمه» در مورد بازپرداخت وام دست بکشید. برای بازپرداخت وام خود برنامه واقع‌بینانه و روشنی داشته باشید. رؤیایی فکر نکنید و به حالت‌های بد حتماً فکر کنید.

برای بازپرداخت اقساط برنامه جایگزین داشته باشید

برنامه‌های کاری شما ممکن است آن‌طور که فکر می‌کنید پیش نروند. بررسی کنید که در بدترین حالت با چه میزان خسارت از کسب‌وکارتان خارج می‌شوید. برای بازپرداخت وام برنامه جایگزین داشته باشید. حداقل برای بازپرداخت چندین ماه آینده برنامه جایگزینی داشته باشید. منصف باشید. برای ضامنین خود دردسر درست نکنید.

بانک شوخی ندارد

وقتی خانه خود را برای گرفتن وام در رهن بانک می‌گذارید حتماً اقساط خود را پرداخت کنید. بانک در این زمینه شوخی ندارد. چند اخطار می‌آید و بعد یک روز می‌بینید که ملک‌تان از دستتان درآمده و به قیمت پایینی به فروش خواهد رفت. از همه بدتر ممکن است همسرتان از شما بیزار شود.

در مورد ضامن شدن خوب فکر کنید

احتمالاً تابه‌حال از چندین نفر شنیده‌اید که «پشت دستم رو داغ گذاشتم که ضامن کسی نشم» وقتی ضامن وام کسی می‌شوید یعنی قبول می‌کنید که اگر او وامش را پرداخت نکرد شما به‌جای او این کار را می‌کنید. اگر ضمانت کسی را بکنید که خوش‌حساب نیست چند ماه بعد که فیش حقوقی‌تان را می‌گیرید خشکتان خواهد زد. چراکه متوجه می‌شوید که اقساط وام پرداخت‌نشده و حالا این شما هستید که باید شروع به بازپرداخت وام بکنید. رودربایستی نداشته باشید. در مورد کسی که به خوش‌حسابی او کاملاً اطمینان ندارید یک نه بگویید و خود را از تمام دردسرها در امان نگهدارید. اگر هم خواستید ضامن کسی شوید بهتر است از بابت این ضمانت سفته بگیرید.

اقساط وام را پرداخت کنید

اگر قسط وام را پرداخت نکنید خودبه‌خود پرداخت نمی‌شوند. این‌طور هم نیست که بانک یادش برود. شاید همان اول به شما چیزی نگوید اما یک‌دفعه می‌بینید حسابتان مسدود شد. چند تا قسط که روی‌هم جمع شود پرداخت آن خیلی سخت‌تر می‌شود. تازه بابت این دیرکرد باید جریمه هم بپردازید.

برای مخارج جاری وام نگیرید

اگر وام درشتی می‌گیرید حتما درشت هم خرجش کنید، بهتر است این وام برای خرید خانه، خودرو، سرمایه در کسب‌وکار و ... باشد. به‌هیچ وجه برای مخارج جاری خود از پول وام استفاده نکنید. این کار یک عقب‌گرد برای محسوب خواهد شد.

قرارداد تسهیلات را به دقت بخوانید

متاسفانه بانک‌ها نسخه قرارداد مشتری را تحویل شما نمی‌دهند، این قرارداد جزئیات زیادی دارد. آن را با دقت بخوانید و نگذارید هیجان گرفتن وام باعث شود از خواندن آن بگذرید. در صورت امکان از مسئول اعتبارات بانک بخواهید یک نسخه از قرارداد یا کپی آن را به شما بدهد.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات