به گزارش بانک اول به نقل از ایسنا، تقریباً تمامی مشتریان بانکها دارای کارتهایی هستند که امور بانکی خود را با آن انجام میدهند. از برداشت پول گرفته تا خرید، جابجایی و یا نقل و انتقال. این کارتها شامل مشخصاتی از جمله نام صاحب کارت و نوار مغناطیسی هستند که اطلاعات مهمی مانند اطلاعات هویتی دارنده کارت در آن درج میشود. همچنین روی کارت عدد 16 رقمی وجود دارد که برای هر شخصی منحصر به فرد بوده و از آن برای شناسایی صاحب کارت هنگام انجام معاملات الکترونیکی استفاده میشود.
اما ویژگی خاص دیگر این کارت ها داشتن تاریخ اعتبار استفاده از آن است که با پایان این تاریخ دیگر مشتری قادر به دریافت خدماتی که از طریق این کارتها قابل انجام است، نخواهد بود.بنابراین باید با مراجعه به بانک صادرکننده کارت نسبت به تمدید تاریخ و دریافت کارت جدید اقدام کنند که در این حالت با توجه به خدماتی که دریافت میشود به روال مرسوم باید کارمزد آن را نیز پرداخت کند.
این در حالی است که اخیرا سازمان حمایت از مصرفکنندگان نسبت به این موضوع گلهمند شده و ابعادی از آن را مورد انتقاد قرار داده است.نوابی -رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان- با طرح این سوال که چرا کارتهای بانکی باید تاریخ اعتبار داشته باشند و پس از اتمام آن مردم به عنوان مصرفکننده هزینهای را برای تمدید آن بپردازند، گفته است که در این حالت مشتری باید به بانک رفته، فرم پر کند و پرداخت پول اضافهای را هم انجام دهد که این موضوع از نظر سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان تضییع حقوق مصرفکننده است.
اما اینکه تا چه اندازه موضوع مورد نظر سازمان حمایت با آنچه که در شبکه بانکی ایران و جهان میگذرد، منطبق است، سوالی بود که پیگیری آن از مراجع بانکی با توضیحاتی همراه شد. درباره اینکه چرا باید کارتهای بانکی دارای تاریخ اعتبار باشند، باید یادآور شد که با هدف مدیریت مناسب ریسک ابزارهای پرداخت کارتی و بالا بردن ضریب ایمنی، کارتهای بانکی و اعتباری صادره در جهان دارای تاریخ انقضا هستند و پس از پایان این زمان، دیگر قابلیت استفاده ندارند. بنابراین باید با اتمام تاریخ انقضا توسط بانکها تمدید شوند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید