به گزارش بانک اول و به نقل از خبرآنلاین، محمد خوشنام فعال اقتصادی آسیای جنوب شرقی با اعلام این مطلب افزود: برخی می گویند کونلون بانک متعلق به ایران است در حالی که این بانک متعلق به ایران نیست، ولی سرمایه اولیه ای که هر بانک برای تاسیس لازم دارد یعنی همان مبلغ اولیه تاسیس برای بانک از همان پول های موجود ایران در چین تامین شد و این بانک شکل گرفت.
به گفته وی این بانک شش شعبه بیشتر در چین ندارد. الان تمام امورات ایران در چین، چه ذخیره موجود ایران و چه امورات بازرگانی ایران از طریق این بانک صورت می گیرد. لازم به ذکر است که این بانک هیچ پولی برای ایران به خارج از چین ارسال نمی کند و ایران می بایست از طریق این بانک تنها کالای چینی خریداری نماید.
او در پاسخ به این سئوال که چطور مقامات دولت وقت ایران تصمیم به تامین سرمایه این بانک گرفتند؟ گفت: این را باید مقامات بانک مرکزی بیان کنند، مقامات بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی وقت لازم است در این زمینه توضیحات لازم را بدهند، اما به هر حال ما در شرایطی قرار داشتیم که هیچ بانک چینی حاضر به همکاری رسمی با ایران نبود چون در این صورت ممکن بود بانک های چینی مشمول تحریم آمریکا بشوند از این رو تصمیم بر آن شد که یک بانک در چین انتخاب بشود تا فقط با ایران کار کند.البته فکر می کنم در آن موقع این بهترین تصمیم بود ولی کشور چین می توانست با همان بانک های موجود شرایط بهتری برای ایران فراهم کند.
وی در خصوص نحوه همکاری بخش خصوصی با این بانک نیز توضیح داد: بعد از تحریم دولت اعلام کرد برای هر کالایی ارز تخصیص نمی دهد و ارز مبادله ای فقط به کالاهای ضروری تعلق می گیرد. در این راستا بانک های ایرانی در کونلون بانک چین حساب باز کردند، حالا ارز مبادله ای طبق ثبت سفارش ها مثلا به حساب فلان بانک ایرانی نزد کونلون بانک می رفت.
به گفته وی برداشت پول از حساب این بانک چندان راحت نبود بلکه باید ارز مبادله ای می گرفتی،بعد اعلام می کردند از حساب کدام بانک برداشت کنی ، البته این کارها هم شفاف نبود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید