یکشنبه, 4 آذر 1403 2024,November

مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام به جنگ بیت‌کوین می‌روند

24 خرداد 1401
مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام به جنگ بیت‌کوین می‌روند

به گزارش بانک اول به نقل از خبرآنلاین، الکس بیث (Alex Beath) فیزیکدان مقیم تورنتو (کانادا) که به پژوهش در علوم داده و تحلیل بازارهای مالی مشغول است، نگاه بدبینانه‌ای به «بیت‌کوین» دارد. به اعتقاد او، ارزش این ارز رمزگذاری‌شده و خبرساز نه در معدن‌کاوی و افت‌وخیز بازارهای مالی که در جای دیگری است: بیت‌کوین می‌تواند نشانه‌ای قطعی باشد مبنی بر این‌که فرد یا گروهی توانسته است به کامپیوتر کوانتومی واقعی دست یابد.

 

بیث می‌گوید: «لحظه‌ای که کسی بتواند کامپیوتر کوانتومی قابل‌اعتمادی را بسازد، آن دسته از مسائل ریاضی پیچیده که قلب فناوری معدن‌کاوی بیت‌کوین را تشکیل می‌دهند، در چشم برهم‌زدنی حل خواهند شد. اگر من جای آن مخترع بودم و از من می‌پرسیدند اولین کاری که با کامپیوتر کوانتومی خود انجام می‌دهی، چیست؛ می‌گفتم فی‌الفور همه بیت‌کوین‌های باقیمانده را می‌یابم و استخراج می‌کنم؛ اما تا زمانی که چنین اتفاقی نیفتاده باشد، مطمئنیم که هیچ‌کس به رایانش کوانتومی دست نیافته است.»

 

کامپیوتر کوانتومی چیست؟

 

کامپیوترهای کوانتومی با تکیه‌بر ویژگی‌های کوانتومی ذرات زیراتمی، برخی محاسبات را به شکل نمایی سریع‌تر از کامپیوترهای کلاسیک انجام می‌دهند. در کامپیوترهای الکترونیکی، محاسبات در مبنای ۲ انجام می‌شود و هر بیت (واحد اطلاعات) یا در وضعیت ۰ (خاموش) قرار دارد یا ۱ (روشن)؛ اما واحد اطلاعات کوانتومی که کیوبیت (qbit) نام دارد، از ویژگی‌های کوانتومی بهره می‌برد و می‌تواند ۰، ۱ یا هر مقداری بین آن‌ها را بپذیرد.

 

کامپیوترهای کوانتومی پردازش را روی تابع احتمال انجام می‌دهند و برخلاف رایانه‌های الکترونیکی که در هر مرحله از پردازش فقط یک عملیات ریاضی را انجام دهند، می‌توانند همان عملیات را روی انبوهی از اعداد انجام دهند. راز سرعت نمایی کامپیوترهای کوانتومی در همین پدیده نهفته است.

 

برای آن‌که به توان محاسباتی کامپیوترهای کوانتومی پی ببرید، به این مثال دقت کنید: پیشرفته‌ترین رایانه‌های امروزی نمی‌توانند عددی ۲۰۴۸ بیتی را که ۶۱۷ رقم دارد، به عوامل اولش تجزیه کنند؛ اما یک دستگاه کامپیوتر کوانتومی ایده‌آل با بهره‌گیری از ۴۰۹۶ کیوبیت می‌تواند این مسئله را در ۱۱۰ روز حل کند. جالب است بدانید که برای شکستن رمزنگاری بیت‌کوین به کامپیوتری کوانتومی نیازمندیم که بتواند ۴٬۰۰۰ تا ۱۰٬۰۰۰ کیوبیت را پردازش کند.

 

رایانش کوانتومی و فروپاشی بازارهای مالی

 

هم‌اکنون شرکت‌های بزرگی مانند مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام توانسته‌اند به پیشرفت‌های سریعی در توسعه رایانش کوانتومی دست پیدا کنند و پیشرفته‌ترین کامپیوترهای آن‌ها امروز می‌تواند تا ۵۰ کیوبیت را پردازش کند. کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که به‌احتمال‌زیاد تا کمتر از ۱۰ سال دیگر، یکی از سه شرکت مایکروسافت، گوگل و آی‌بی‌ام؛ نخستین کامپیوتر کوانتومی کاربردی را خواهد ساخت. این کامپیوتر کوانتومی خواهد توانست سریع‌ترین ابررایانه‌های الکترونیکی جهان را هم شکست دهد.

 

شرح عکس: نمایی از تراشه‌ی کوانتومی IBM با توان پردازش ۵ کیوبیت

 

صحبت‌های بیث هرچند جالب به نظر می‌رسد، اما بر پایه واقعیتی تلخ عنوان شده است. اگر روزی کسی به کامپیوتر کوانتومی کارآمدی دست پیدا کند، فروریزش بازار ارزهای رمزگذاری‌شده -ازجمله بیت‌کوین- کوچک‌ترین مشکلی است که با آن مواجه خواهیم شد. دردسر اصلی آنجاست که زیرساخت رمزنگار همه شبکه‌های مالی و ارتباط بانکی جهان هم در برابر کامپیوترهای کوانتومی بی‌دفاع است و با استفاده از این ماشین قدرتمند، می‌توان رمز همه آن‌ها را کشف کرد و فروپاشی بازارهای مالی را رقم زد.

 

به همین دلیل است که طی سال‌های اخیر، گروه دیگری از پژوهشگران به سیستم‌های رمزنگاری کوانتومی روی آورده‌اند تا از قبل برای مقابله با چنین تهدید ویرانگری آماده باشند.

اخبار مرتبط
در شرایطی که کارمندان بانک انتظار داشتند همانند سایر ادارات شامل 2 روز تعطیلی در آخر هفته باشند٬ قرار گرفتند نام بانک ها در کنار ارگان های نظامی و انتظامی و بیمارستانها و ... که شامل لایحه فوق نمی شوند موجی از نامیدی را در میان این قشر که از پر کارترین کارمندان کشور هستند ایجاد کرد و باعث تعجب بسیاری از کارشناسان شد . چرا که ارگانهایی مثل بیمارستان ها ٬ مراکز نظامی ٬ انتظامی و ... شیفت کار هستند و به صورت 24 ساعته در تمام ایام و تعطیلات رسمی هم فعالیت دارند ٬ در صورتی که این موضوع در مورد بانک
بانک اول - بانک دی شرایطی را فراهم کرده که متقاضیان واجد شرایط بتوانند وام 200 میلیون تومانی طرح «فرزانه ارزش آفرین» را دریافت کنند. متقاضیان برای دریافت این وام باید در یکی از شعب بانک دی سپرده قرض الحسنه داشته باشند.
بانک اول - سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی اعلام‌ کرد: پنجمین مزایده سراسری املاک و مستغلات این سازمان در سال جاری از طریق سامانه مزایده الکترونیک دولت (ستاد)، از امروز برگزار می‌شود.

دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

captcha


امتیاز:

دسته بندی مقالات
آخرین مقالات