به گزارش بانک اول به نقل از تسنیم آیت الله محمدتقی پورمحمدی صبح امروز در تنها جلسه درس خارج فقه آذربایجان شرقی با تبریک ایام ولادت حضرت زینب (س) با اشاره به اینکه در عظمت حضرت زینب (س) همین بس که امام حسین (ع) از او میخواهد در نماز شب دعایش کند اظهار کرد: امام سجاد هم حضرت زینب را عالمه بدون معلم و فهیم آموزش ندیده میداند که این جملات از امامان معصوم برای نشان دادن عظمت آن حضرت کافی است.
وی با بیان اینکه سیستم فعلی بانکی کشور بر پایه مضاربه، مشارکت مدنی، جعاله یا عقود اسلامی دیگر است افزود: این قوانین در بانکهای کشور به درستی اجرا نمیشود.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه مردمی که سرمایههای خود را در اختیار بانک قرار میدهند باید سود را حلال و بر مبنای عقود اسلامی دریافت کنند گفت: اگر به این قراردادهای اسلامی عمل شود، مشکلی نداریم ولی قوانین درست اجرا نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه سرمایه گذاری پول در بانک به شرط دریافت سود حرام است ابراز داشت: بر اساس عقود اسلامی سرمایه گذار وکالت این پول را برای سرمایه گذاری توسط بانک واگذار کند و بانک که با این پول تجارت و سرمایه گذاری میکنند، سود حاصل از این مشارکت پرداخت شود و پرداخت سود ثابت اشکال شرعی دارد.
پورمحمدی ادامه داد: اکنون مردمی که پول خود را به بانک میگذارند نمیدانند جعاله است یا مضاربه و... که صرفا دریافت سود حرام بوده و ربا است و باید بانک ها مردم را نسبت به این عقود مطلع کنند.
وی با اشاره به اینکه دریافت نرخ سود ثابت حرام است ولی بانک اگر ماهیانه به صورت علی الحساب سودی را از مشارکت در سرمایهگذاری پرداخت کرده و در آخر قرارداد سود و زیان موجود را محاسبه کند، مشکلی ندارد ابراز داشت: در واقع مردم اجازه و وکالت سرمایه گذاری را به بانک داده و از سود این سرمایه گذاری بهره مند میشوند.
امام جمعه مراغه احکام اسلامی در زمینه دریافت جریمه دیرکرد را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه گلایه مندی مراجع عظام تقلید از سیستم بانکی هم به دلیل عدم رعایت قوانین اسلامی در بانکهاست گفت: اغلب گلایه مراجع برای دریافت سود تاخیر است که واقعا ربا است.
وی افزود: شاید عده ای فراموش کرده یا با مشکلی مواجه شده و اقساط خود را پرداخت نکرده است، دریافت جریمه و دیرکرد حرام است و باید برای این موضوع به سرعت راه حلی اندیشیده شود چراکه مبنای شرعی ندارد.
پورمحمدی به گلایه مردم از سیستم بانکی هم اشاره کرد و اظهار داشت: گلایه مردم از تبعیض است، وقتی عدهای برای دریافت وام ازدواج باید چندین جفت کفش پاره کنند ولی افرادی هستند که پارتی و سفارش دارند، به راحتی وام میگیرند.
وی ادامه داد: افرادی را داریم که در بخش تولید میتواند وام کلان بگیرد، ولی فرد دیگر در شرایط مشابه نمیتواند بگیرد که مردم از این تبعیضها گله مند هستند.
نماینده مردم آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری گلهمندی دولت از بانکها را بیمعنی دانست و افزود: رئیس بانک مرکزی را دولت انتخاب میکند بنابراین دولت باید مجموعه زیر نظر خود را اصلاح کند چراکه در عواقب این سیستم بانکی مسئول است و باید نظارت کند.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید