به گزارش بانک اول به نقل از ایرنا علی فاضلی افزود: اینکه قرار است پول خرید حداکثر 24 ساعت پس از کارت کشیدن خریدار به حساب فروشنده واریز شود، سبب اعتراض اصناف بویژه در هفته های پایانی سال که خرید مردم افزایش می یابد، شده است.
وی گفت: قرار است امروز در نشستی با مسئولان اصناف این موضوع بررسی شود زیرا بسیاری از کسبه بر اساس اینکه پول خرید در کمترین زمان و ظرف چند ساعت به حسابشان واریز می شد، به استفاه از کارتخوان روی آورده اند.
پیش از این، وجه ناشی از خرید مردم حداکثر چند ساعت پس از خرید و چند بار در روز به حساب فروشندگان واریز می شد اما بانک مرکزی اعلام کرده است که از این پس تسویه حساب ها در شبکه الکترونیکی پرداخت کارت (شاپرک) حداکثر تا 24 ساعت پس از انجام خرید انجام می شود؛ موضوعی که اعتراض اصناف را نیز در پی داشته است.
بانک مرکزی علت این تصمیم را کاهش تخلفات و کلاهبرداری در برداشت از حساب های مردم و نیز داشتن فرصت کافی برای رصد تراکنش های بانکی دانسته است.
«فهیمه نعمتی» یکی از فعالان صنفی درباره این اقدام بانک مرکزی گفت: تاخیر در پرداخت ها مشکلاتی را برای اصناف ایجاد کرده و باعث نارضایتی اصناف شده است.
وی گفت: برخی مدعی هستند که این اقدام باعث اختلاس می شود و باید مشخص شود که سود حاصل از مابه التفاوت پرداخت ها به حساب چه کسانی واریز می شود.
این فعال صنفی اظهارداشت: مشکل دیگر این است که برخی روی این مبالغ برنامه ریزی کرده اند و ممکن است چک داشته باشند و این تاخیر در پرداخت موجب ضرر و زیان آنها می شود.
«محمد تیموری» دیگر فعال صنفی نیز درخصوص تاخیر پرداخت ها در شاپرک گفت: از وقتی که بانک مرکزی این موضوع را اعلام کرده، اصناف با مشکلات مالی مواجه شدند و گاهی شاهد بودیم که ممکن است فروشنده فیش تایید پرداخت را دریافت کرده باشد اما پس از 24 ساعت هنوز مبلغ به حساب واریز نشده است.
وی اعلام کرد: برخی اصناف با توجه به تاخیر در پرداخت دیگر تمایلی به استفاده از دستگاه های کارتخوان (pos) ندارند و ترجیح می دهند که پول نقد دریافت کنند و این مساله مخاطراتی را برای فروشنده و خریدار به وجود آورده است.
در روزهای اخیر در شبکه های اجتماعی تصاویری از نصب بنرها در برخی جایگاه های سوخت منتشر شده است که نشان می دهد تنها در ازای دریافت پول، نقد سوخت ارائه می شود.
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید